intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Rügyező természet, virágzó szerelem

Rügyező természet, virágzó szerelem

A tavasz a szerelemesek évszaka! Mi a valóság alapja ennek a feltevésnek és mit jelent egy barát a bimbódzó szerelem idején?  Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal keresem a válaszokat a kérdésekre.

hevesi-kriszta-szexualpszichologus2
    Hevesi Krisztina szexuálpszichológus

Valóban számokkal kimutatható, hogy többen esünk szerelembe tavasszal, mint más évszakokban?

Igen ez bizonyított tény. Mikor elmúlik a tél, és újra hosszabb-rövidebb időre előbújnak a napsugarak, a természet mellett a hormonjaink is nekiveselkednek. Tavasszal ugyanis megnő mind a férfi mind a nő szervezetében a tesztoszteronszint, ami elsődleges, meghatározó hormonja mindkét nemben a nemi vágy kialakulásának. Az aminosavak közül a melatoninnak köszönhetjük – egyéb hormonhatásokkal kiegészülve – a tavasszal előbúvó pozitív kedélyváltozást. A hosszú, sötét és hideg télben hajlamos az ember otthon bekuckózni, kevésbé aktívan élni, és kicsit depressziószerű napokat generálni. Aztán. amikor dél körül a 20 fokot is majdnem eléri a hőmérő higanyszála, nyitottabbá válunk, mosolygósabbak és optimistábbak leszünk, és ez a változás jót tesz a kapcsolatteremtésnek.

Természetes, hogy a hőmérséklet emelkedésével csökken az utcán viselt ruhadarabjaink száma, mérete és vastagsága is, így egyre több idom, forma vehető ki a tavaszi ruházat alatt, ami szintén vágyat gerjeszthet az együttlétre és a szerelemre.

Tehát, ahogy életre kel a természet, teli lesz illatokkal és nyüzsgéssel, kinyitnak a kávézók teraszai és megtelnek emberekkel, pontosan így változik személyiségünk is a tavasz beálltával. Nyitottabbak leszünk, magabiztosabb lesz a kisugárzásunk, telítődünk erotikával és bájjal, nincs ennél tökéletesebb idő a szerelemre találásra. Még a randihelyek száma is megsokszorozódik, hiszen a kávézók mellett fesztiválok, nyitott partik, koncertek szolgáltatják az alkalmat a pártaláláshoz. A húsvét lehet a tavasz megkoronázása, hiszen a vallási jelentésén kívül a tavasz eljövetelének legnagyobb ünnepe. Az angol Easter a német Ostern szóval együtt, Ostara-ra utal, a tavasz keleti úrnőjére.

Amikor ránk talál a szerelem, valami visszafoghatatlan kényszert érzünk, hogy megosszuk valakivel az érzést. mennyire hasznos ilyenkor egy barátnő?

A barátnők mindig nagyon hasznosak, és egy nagyon emberi dolog, hogy a boldogságunkat úgy tudjuk még mélyebben, még jobban megélni, ha elmeséljük azoknak az embereknek, akik fontosak nekünk.

Viszont ebben az esetben sem minden fekete vagy fehér. A párkapcsolatban megjelenik egy új közösségi forma, melynek tartópillére az intimitás és a lojalitás. Amikor az első hangos veszekedés után elrohanunk a barátnőnkhöz, és dühünkben kibeszéljük az összes meghitt és kevésbé meghitt óráinkon elhangzott mondatokat, az bizony bizalomvesztéssel és sértődéssel járhat.

De azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy az elmélyülő bizalom jele beszélni a szerelem tárgyáról barátoknak, szülőknek, iskolatársaknak. Minden szerelemben elhangzik legalább egyszer a „…beszéltél nekik rólam…?” kezdetű kérdés.

Tehát egyik oldalról fontos a megerősítés, mely magasabb szintre emeli a kapcsolatot, de a másik oldalról pedig megmérgezheti a szövetséget. A párkapcsolat egy csúcsszövetség kell, hogy maradjon, és ennek fenntartásában a titkoknak igen nagy szerepük van. Minden problémát először a párkapcsolaton belül kell megoldani. Ha feloldhatatlan az ellentét, és ketten már nem tudják megoldani, akkor kérjenek segítséget. Van, amikor elég egy barát, aki meghallgat, de sokszor szaksegítségre van szükség, és akkor lehet pszichológushoz fordulni.

 

Haris Éva


A pasik is félnek az ágyban! Mitől is?
A pasik is félnek az ágyban! Mitől is?
G-pont, a férfiak örömforrása
G-pont, a férfiak örömforrása
Vajon a nők ismerik a férfiakat? – 5 tévhit, ami még mindig tartja magát
Vajon a nők ismerik a férfiakat? – 5 tévhit, ami még mindig tartja magát
Útmutató orális szexhez - Nőknek
Útmutató orális szexhez - Nőknek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.