intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Egészítsd ki a diétád és az edzésterved – szexszel!

Egészítsd ki a diétád és az edzésterved – szexszel!

Fogyni szeretnél? Már meg  is van a heti edzésterved és a diétád is? Mit szólnál, ha egy kis szexszel is kiegészítenéd (tudatosan) ezt a jó kis programot? Sunny Rodgers, amerikai klinikai szexológus, szexuális coach szerint a szex az egyik legjobb zsírégető.

Egészítsd ki a diétád és az edzésterved – szexszel!

Persze, nem helyettesíti az edzőtermi látogatásokat, de azért jócskán hozzájárul ahhoz, hogy jó kedved legyen, és tudd tovább folytatni a kijelölt utat. A szex nem csodaszer, nem zsírégető turmix, de azért nagyon jól el lehet vele égetni néhány kalóriát.

Egy szex 100 kalória

Rodgers szerint megközelítőleg 100 kalóriát éget el minden pár egy-egy szexuális együttlét alatt. „Ha hetente mondjuk háromszor szexelnek, akkor 15 000 kalóriát égetnek el egy évben, anélkül, hogy elmentek volna edzőterembe.” Persze nagyban függ ez attól is, hogy milyen pozitúrát vagy milyen mozgásformát választanak az ágyban. Függ attól is, hogy valaki egyedül vagy párban csinálja-e.

Lássuk, mi mennyi

  • A pénisz szájjal izgatása – 24 kalória óránként
  • A hangos szex – 5 kalória
  • Mély, sikoltozó orgazmus – 24 kalória
  • Durva petting – 90 kalória
  • Önkielégítés férfiak – 101 kalória
  • Önkielégítés nők – 69 kalória
  • Klitorális orgazmus – 52 kalória

A szexpózok is nagyban befolyásolják azt, hogy mennyi kalóriát égetünk egy-egy szexuális együttlét alatt. Ez azonban csak egy csodás adaléka a szexualitásnak, hiszen emellett számtalan más, pozitív hatása is van szervezetünkre (szebb lesz tőle a bőrünk, segít leküzdeni a fejfájást, erősebbé teszi immunrendszerünket).

A legnépszerűbb pozitúrák és a kalóriák

Egészítsd ki a diétád és az edzésterved – szexszel!

Sunny Rodgers óránként számolta ki a különböző szexpózok kalóriaszükségletét. Ám mivel egy pózt sem tartunk egy órán át (legalábbis általában), mi most egy átlagos, negyedórás aktust vettünk alapul.

  • Misszionárius póz: 32 kalória
  • Lovaglópóz: 62 kalória
  • Kutyapóz: 39 kalória

Természetesen mindegyik póz esetében ki lehet tolni a határokat egy kis fantáziával. A misszionáriusban lehet kicsit kreatívabban mozgatni a csípőt, és máris feltornázható az a 32 kalória akár 48-ra is. A lovaglópózban is szabad a mozgás, bár ott vigyázni kell a partnerre, nehogy túlzásba essünk. A kutyapóznál kivitelezhető akár egy talicska póz (a nő a kezein támaszkodik, a férfi fogja a lábait és úgy hatol belé), ami rögtön megdobja a 39 kalóriát még 20-szal.

Igaz, hogy jól hangzanak ezek a számok, de mégis a szex inkább örömszerző eszköz, semmint fogyókúrás csodaszer. A lényeg mindig az, hogy jól érezd magad.

Ligeti Anna


Csókolj már meg!
Csókolj már meg!
Szenvedély– Nálatok megvan?
Szenvedély– Nálatok megvan?
Elmondtam a pasimnak… Rossz ötlet volt!
Elmondtam a pasimnak… Rossz ötlet volt!
A szexualitás mint menekülés? A tinédzserkori szexualitásról
A szexualitás mint menekülés? A tinédzserkori szexualitásról
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.