intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Higiénia szex után – Íme, az 5 alapszabály

Higiénia szex után – Íme, az 5 alapszabály

Természetes, hogy jobban kívánod a párod akkor, ha szex előtt tisztálkodik, nyilván erről ő is hasonlóképp vélekedik. Egészségügyi okokból sem szabad ezt a lépést elhanyagolni. Ám a szex utáni higiénia is nagyon fontos. Lássuk az erre vonatkozó 5 alapszabályt.

1.   Törölgess!

Amikor a szerelmeskedésnek vége, jól teszed, ha kicsit letörlöd magad. Ezt esetleg egy nedves törlőkendővel is megteheted, de egy zsebkendő is megteszi addig, míg a fürdőszobába jutsz. Fontos, hogy megtisztítsd magad, hogy elkerüld a fertőzéseket.

2.   Intimzuhanyt ne!

Az intimzuhany belül is kimossa a hüvelyt, ami nem tesz jót az érzékeny hüvelyflórának. Ez az egyensúly könnyen felborul az irrigálás hatására. szeretkezés után a legjobb, ha tiszta vízzel, akár egy tiszta mosdókesztyű segítségével törlöd tisztára a nemi szerved környékét. Ne használj semmilyen tusfürdőt, szappant, sőt, intim mosakodót sem.

3.   Menj el pisilni!

A nők húgycsöve igen rövid, így a húgycsőnyílás közel van a húgyhólyaghoz. Ennek következtében a fertőzést okozó baktériumok könnyen feljutnak, gondot okozva az elszaporodásukkal. A pisiléssel ezt meg tudod előzni, mivel a vizelet átmossa a húgyutakat.

4.   Tisztítsd meg a szexjátékokat!

Nem szabad használat után csak úgy, a fiókba dobni semmilyen szexuális segédeszköszt. A felületükön kórokozók szaporodhatnak el, és a következő használat alkalmával megfertőződhettek. Vedd figyelembe minden játékszer használati utasítását, ebben általában összefoglalnak minden tudnivalót a tisztításról is. Ha erre nem térnek ki, akkor tiszta textilre és meleg vízre lesz szükséged a tisztításhoz.

5.   A férfiaknak is fontos megmosakodni utána

Ne hagyd, hogy a pasid csak úgy elaludjon szex után. Fontos ugyanis, hogy ő is tisztálkodjon együttlét után. A fityma alatt felgyülemlik az ún. smegma, ami faggyúhoz hasonló váladék. Ezt fontos eltávolítani, mert ha nem, akkor nagyon jó táptalajt biztosít a baktériumoknak, és más kórokozóknak. A fitymát hátrahúzva könnyen eltávolítható tiszta, langyos vízzel.

Ugye, hogy nem olyan nehéz szabályok ezek, amelyeket nem lehet betartani? Érdemes hát figyelned ezekre, hogy minél tovább egészségesen élvezhessétek egymás társaságát.

 

Komáromi Csenge

 


Te vajon jó szerető vagy? Ha ez az 5 dolog igaz rád, akkor igen!
Te vajon jó szerető vagy? Ha ez az 5 dolog igaz rád, akkor igen!
A szexuális önmegtartóztatás egészségtelen?
A szexuális önmegtartóztatás egészségtelen?
3 jel, amiből rájöhetsz, hogy a pasid nemrég félrelépett
3 jel, amiből rájöhetsz, hogy a pasid nemrég félrelépett
Ne hagyd eltűnni a szexet!
Ne hagyd eltűnni a szexet!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.