intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Alacsony az energiaszinted? Kapj erőre gyorsan!

Alacsony az energiaszinted? Kapj erőre gyorsan!

A szilveszteri bulizás mindenkiből kivesz egy keveset, ez nem vitás. Ilyenkor az energiaszintünk nagyon alacsony, nehezen tudunk visszatérni a mindennapokba. Jól esik csak úgy bekuckózni valahova (valakivel), és hagyni, hogy a világ csak úgy történjen. Ám, sajnos össze kell szedned magad, hiszen a hétköznapok visszajönnek, és számítanak rád.

Mire van szükséged ahhoz, hogy jobban érezd magad? Íme, a mi listánk.

Csökkentsd a stresszt, szépítsd meg a bőröd! - Antioxidánsok

Az év végi hajtás és a szilveszteri nagy bulizás bizonyos értelemben stressz a szervezetednek. Ez nem minden esetben van jó hatással rád, ezért érdemes valahogy kiiktatni, minél előbb feldolgozni. Ehhez az kell, hogy a lelki egészséged rendben legyen, és mentálisan is helyükre kerüljenek a dolgok. Az antioxidánsok ehhez segítenek hozzá, ezért jól teszed, ha olyan ételekkel igyekszel feldobni az étrended, amelyek sok-sok antioxidánst tartalmaznak. Jó hír, hogy ilyen az étcsoki, ami nem mellesleg szellemileg is helyretesz. Fogyassz el minden nap egy-egy csésze finom zöld teát is. Ezek az ételek és italok – antioxidánsaiknak köszönhetően – segítenek a bőröd is megújítani.

Javítsd a rossz hangulatod! – Omega-3 zsírsav és D-vitamin

A stressz hangulatingadozásokat okozhat, amelyek nincsenek jó hatással sem rád, sem a környezetedre. Fontos, hogy mielőbb javítsd a közérzeted, a hangulatod. Az Omega-3 zsírsavból hamar kialakulhat hiány, ami könnyen okozhat enyhe depressziót, rossz hangulatot, ″világvége-érzést″. Fogyassz sok halat, válassz néha zsírosabb fajtákat (pl. lazacot), mert ezek sok egészséges zsírsavval járulnak hozzá az egészséges agyműködéshez, és így a jó hangulatod szinten tartásához is. Jó, ha sok olívaolajat is használsz ételeid elkészítésekor, mert ez az olaj elősegíti a szerotonin termelődését, ami pozitív hatással lesz a közérzetedre. A D-vitamin a másik nagyon fontos tápanyag, ami hozzájárul a hangulatod javításához. Legfőképpen a napfényből tudja előállítani a saját szervezeted, de ez nem elegendő (főleg télen), ezért pótlásra van szükség, hogy ne alakuljon ki D-vitaminhiány.

Nyugodj meg! – Magnézium

A magnéziumról már bizonyára tudod, hogy segít megnyugtatni a zaklatott idegeket, szabályozza az idegességet. Fogyassz sok olyan ételt, amely gazdag magnéziumban. Ilyenek például az olajos magvak, kiemelkedő közülük a dió, a mandula és a kesudió.

Figyelj a párkapcsolatodra!

Ez a pont nem a tápanyagokról, hanem a lelki oldalról szól, és épp ezért nagyon fontos. Az évvégi hajtás miatt sajnos előfordulhat, hogy nem figyelsz eléggé a partneredre. Fáradtnak, üresnek érezheted magad, ami nem tesz jót egy párkapcsolatnak. A párod úgy érzi, valami nem stimmel, pedig csak leeresztettél, mint egy lufi.

Adj időt magadnak és a párodnak is. Bújjatok össze, legyetek együtt sokat. Menjetek korcsolyázni, vagy csak nézzetek filmet. A szex pedig ne maradjon el. Ha vágyat éreztek, engedjetek neki, a fáradtság ellenére is. A jó szex ugyanis az összes előző listapontunk sikerességéhez hozzájárul: csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és megnyugtat.

Boldog 2020-as évkezdést kívánunk!


Tarjáni Rita


Honnan tudhatod, hogy jó úton jársz egy hosszú kapcsolat felé?
Honnan tudhatod, hogy jó úton jársz egy hosszú kapcsolat felé?
Neked milyen volt a legjobb szexuális élményed?
Neked milyen volt a legjobb szexuális élményed?
A szex kell!
A szex kell!
„Szerelmes lettem, de tudtam, hogy nem szabad”
„Szerelmes lettem, de tudtam, hogy nem szabad”
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.