intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szubjektív gondolatok a nőiségről és a nőiességről

Szubjektív gondolatok a nőiségről és a nőiességről

A nőiség (nem nőiesség) minden nőben ott van. A baj csak az, hogy nem mindenki tudja megélni, kiélni, ezért rengeteg frusztrált, stresszes, ideges nő él ma, akik jobb sorsra érdemesek. A nőiesség már más tészta. Azt nem minden nő tudja, nem minden nő érti. Kihozni magadból a nőt, mindig, minden pillanatban – és nem elfelejtkezni róla. Ez a nőiesség.

Szubjektív gondolatok a nőiségről és a nőiességről

Vannak, akik már kislány korukban is akkora nők, hogy én csak nézek, mint a moziban. Pontosan tisztában vannak azzal, hogy egy nő mitől lesz nő, mitől tudja az ujja köré csavarni a férfiakat, és mi az a plusz, amitől minden férfi azt érzi, hogy meg kell szereznie őt. Vannak a szerencsétlenebbek – mint például én magam –, akik a gyermekkort azzal töltik, töltötték, hogy gyerekek, vagyis azok voltak. Úgy értem, hogy nem voltam lány, nem voltam fiú. Én, én voltam. Nagyon nehéz volt emiatt később előhozni magamból a nőt. Azt hiszem, sosem sikerült teljesen abszolválnom ezt a feladatot. Véleményem szerint a hozzám hasonló nők csak olyan férfival lehetnek igazán boldogok, akik értik az ilyen gyermekkort, azaz ők is csak saját maguk voltak mindig. Olyan játszótárs, akinél nem az számított, hogy fiú vagy lány, hanem az, hogy milyen ember, milyen marhaságokat tud kitalálni, és fel tud-e mászni a Piri néniék diófájára.

Azokat a kislányokat, akik már az oviban átérzik, hogy királylánynak kell lenni, mindig egy kicsit sajnáltam. Ők nem jöttek vagy nem jöhettek ki bicajozni a bandával, nem másztak fára és babáztak. Ők voltak a számomra elérhetetlen lények, akikről a fiúk álmodoznak. Azonban valahol boldog is voltam, hogy nem tartozom közéjük, mert akkor nagyon uncsi lenne mindig gyurmasütit sütni, babázni, királylányozni, meg ilyenek. Engem nem érdekelt, hogy tiszta plezúr a térdem, vagy hogy a szomszéd Misi behúzott, mert nem adtam oda az új gumilabdámat. Boldog voltam, hogy így éltem meg a gyermeki létet.

Ám felnőttem. Felnőttként pedig jöttek azok a problémák, amelyek minden nő problémái. Az önelfogadás, az önbizalomhiány, a testi hibák, a önértékelési zavarok. Már gimiben gondot okozott a pasizás, mert fogalmam sem volt, hogy kell nőnek lenni. A nagybetűs lányok az osztályban már első-másodikban jártak valakivel, tőlem meg még harmadikban is azt kérdezte az ofő, hogy mi van, még mindig nincs barátom…? Nem volt. Visszatekintve nem is bánom. Nálam a sminkelés nem tartozott és most sem tartozik a napi rutinomhoz. Sokan most biztos felszisszennek, hogy áááá, ez nem lehet, meg, hogy hogy merek így utcára menni. Soha nem festettem magam, és néhány éve már a hajamat sem. Nem én vagyok.

Szerintem minden nő úgy jó, ahogy van. Hiába akar a társadalom beilleszteni bennünket egy skatulyába, nem férünk bele. Mert a 21. századi nő már túlnőtt a skatulyán. Az is lehet jó nő, aki úgy él, mint egy férfi. Csak el kell hinnie önmagáról. Amíg idáig eljutottam, nem volt egyszerű a sok felismerés. Sem önmagammal, sem a világgal kapcsolatban. Közben megtaláltam azt a férfit, aki értette a gyerekkoromat, bár neki nem hasonló volt. Ő mindig férfi volt. Már kisfiúként is, de ez egy másik történet. Lehet, hogy nekem pont ő kellett ahhoz, hogy felismerjem magamban azt a nőt, aki mindig ott lapult a bőröm alatt, csak nehezen akart előbújni. Nem várok el magamtól semmit, azt érzem, hogy a helyemen vagyok. Smink nélkül is én vagyok, nem akarok magamról semmit elhitetni. Az biztos, hogy a nőiségemmel soha nem voltak gondjaim, ám a nőiesség nem megy egyszerűen még ma sem. Sokszor csak ülnék a kinyúlt mackóalsóban és az oversize pulcsimban, nem szeretek harisnyát felvenni és sminkelni sem. A hajamat is akkor szeretem a legjobban, ha két perc alatt szárad, nem kell rákenni semmit, de már szalonképes.

Szívesebben járok lapostalpú cipőkben, a magassarkúban a tojógalamb elbújhat mellettem. Szóval nem vagyok valami nőies. De… nem vetítem ki a frusztrációimat másokra, nem várok el állandó figyelmet a férjemtől, tisztában vagyok azzal, hogy mik az értékeim, és mik a hiányosságaim. Minden nap igyekszem szeretettel és gondoskodással fordulni a családom felé, még akkor is, ha aznap rossz kedvem van, nem tetszem magamnak és legszívesebben elszöknék. Megtanultam, hogy nem mindig én vagyok a lista élén, de azt is, hogy néha tudni kell kivonulni a világból, és elszigetelődni. Nincsenek játszmák az életemben, és erre tanítom a lányaimat is. Ők ketten nagyon mások. A nagyobbik királylány, már születése óta. Nem is kérdés, hogy bomlani fognak érte a férfiak, ő pedig majd hatalmas intelligenciával kezeli a felmerülő helyzeteket. A kicsi pedig egy olyan energiabomba, amit csak úgy tud levezetni, hogy nem királylány, csak néha. Van, hogy szükség van a pörgős szoknyára és a lakkcipőre, de a kis koszos rövidgatya a legjobb, mert abban lehet biciklizni, gördeszkázni.

Persze nem bánnám, ha nekem kicsit könnyebben menne kihozni magamból a nőt, nőiesebb lennék, mert ennek a férjem biztosan örülne. De azt tudom, hogy nem ezen múlik a kapcsolatunk, a házasságunk, vagy az, hogy mennyire szeret engem. Tudom azt is, hogy szükség van a megújulásra, hogy nap mint nap megőrizhessük a kapcsolatban a szenvedélyt. Ez azonban már a nőiségemből eredő tudás, ami szintén minden nő sajátja.


Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!
Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!
Szex csak azért, hogy a férfi elégedett legyen…
Szex csak azért, hogy a férfi elégedett legyen…
Mit szeretnek a nők a szexben?  (18+)
Mit szeretnek a nők a szexben? (18+)
Kell a zuhany?
Kell a zuhany?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.