intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szerelem – a nő szerint

A szerelem – a nő szerint

A sok ezer éve kutatott, és soha fel nem térképezhető érzést, a szerelmet nagyon sokan próbálták már leírni. Egyszerűen képtelenség, hiszen – mint minden emberi érzés – a szerelem nagyon szubjektív. Sorozatunk első részében megpróbáljuk megérteni a nők szemén keresztül.

A szakértők egy dologban értenek egyet a szerelemmel kapcsolatban: nem mi, emberek irányítjuk, hanem valami rajtunk kívül álló, külső erő uralja. Az ember ezért nem tud józanul gondolkodni, amikor szerelmes, nem ura önmagának.

A nő már az őskorban is annak a férfinak a társaságát kereste, aki a leghatalmasabb volt, aki meg tudta védeni őt, később pedig közös gyermekeiket. Ezek az indítékok az idők folyamán finomodtak, de nem sokat változtak. Most is annak a férfinak megy jobban a párkeresés, akitől a nő a feltételezett biztonságot reméli. A szerelem célja az őskorban még az volt, hogy létrejöjjenek az utódok, kialakuljon a család és fennmaradjon a törzs és maga, az emberi faj. Manapság már ez a cél nem ilyen egyszerű. A nőknek sokféle céljuk lehet a szerelemmel, sokszor közbelép a pénz, a hatalom, ami nem feltétlenül kedvez a hosszú távú kapcsolatoknak.

A szerelem kezdetén a nő teljesen aláveti magát az érzésnek, képes elragadtatni magát, vagy épp visszafojtja érzéseit, nem mutat semmit abból, ami lejátszódik benne. Ezért van az, hogy a férfi sokszor nem érti, mit miért tesz a nő. Ez sokféle reakció el is bizonytalaníthatja a férfit, ami a nőnél annak a jele, hogy a férfi teketóriázik, nem akarja igazán őt. Ám a szerelem olyan hatalmas, és egyébként annyira egyszerű is, hogy minden ember magában hordozza. Ha egy párnak együtt kell lennie, azt a kémiai folyamatok szintjén érzékelik, és akkor a játszmák – amelyeket egymással lejátszanának – eltörpülnek, átadják helyüket a hormonoknak, amelyek irányítják az egész folyamatot. A nemi vágy egyik hormonja a nőknél is a tesztoszteron, ám náluk ebből kevesebb van. A nőknél az oxitocin kerül inkább túlsúlyba, amelyből az orgazmus során sok termelődik. Ennek a hormonnak köszönheti a nő, hogy szeret szex után még egy kicsit odabújni a férfihoz, szükséges számára egy kis levezetés.

Ennek a hormonnak köszönhető az is, hogy a nők érzelmesebben élik át a szerelmet (sírnak vagy nevetnek, vagy a kettőt egyszerre). Ha csak egy pillanatra is valami a szeretett férfira emlékezteti a nőt (egy illat, egy érzés, egy tárgy közelsége, stb.), megemelkedik az oxitocinszint,és a nő érzelmesebbé válik. Még külsőleg is megváltozik ilyenkor, kipirul, ragyog a szeme.

A nőknél kevesebb szerep jut a vizualitásnak, inkább az emlékekre hagyatkoznak, amikor párt választanak, vagy egy ideálhoz, egy elképzelt hőshöz hasonlatos férfit keresnek. Sokan akár egy életen át hajszolják a nem létező szerelmüket, és közben elmegy mellettük az élet. A nő nem a szemével szeret, hanem felméri, milyen társ lenne az adott férfiból, és eszerint dönt. Ez általában tudat alatt zajló folyamat, senki nem tudatosan, listát készítve lesz szerelmes. A hosszú távú kapcsolatot azonban a nő csak azzal a férfival tudja elképzelni, akire számíthat, kedves, figyelmes, ott áll mögötte mindig.

A nő szerint is van szerelem első látásra, de nem olyan gyakori, mint a férfiak esetében. A nő választása nem kizárólag önmagáért, hanem a leendő gyermekeiért is egy adott választás. Még akkor is így van, ha a kapcsolat nem jut el odáig, hogy gyermekek szülessenek. Ez ősi ösztön, ami minden nőben kódolt.

Sorozatunk második részében a férfiak szemszögéből mérjük fel a szerelmet.


Kovács-Hain Zsuzsa


Te vajon jó szerető vagy? Ha ez az 5 dolog igaz rád, akkor igen!
Te vajon jó szerető vagy? Ha ez az 5 dolog igaz rád, akkor igen!
Vibrátor a viktoriánus gyógymód
Vibrátor a viktoriánus gyógymód
Ilyen lenne az én álompasim
Ilyen lenne az én álompasim
Szex az első randin – igen vagy nem?
Szex az első randin – igen vagy nem?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.