intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexualitás – A szex jó időtöltés, vagy valódi elköteleződés?

Szexualitás – A szex jó időtöltés, vagy valódi elköteleződés?

Elméletben mindenki nagyon jó szexológus. Baráti társaságokban, bizalmas beszélgetések során nagyon sokszor szóba kerül, tanácsokat adunk egymásnak. Ám mégis nagyon sok kutatás szerint az emberek nagyon kevés időt és sajnos még kevesebb energiát szánnak a szex gyakorlati részére. Ennek ellenére a testi szerelemnek igen nagy szerepe van az életünkben, a párkapcsolatunkban.

A szex mindig jelen van

Álmok, fantáziák, titkos gondolatok képében a szex mindig velünk van. Akkor is a részünk, ha épp nem csináljuk. Nemcsak az számít szexnek, amit a társunkkal élünk meg, ugyanúgy szexnek számít a maszturbálás, a hűtlen kapcsolatokban megélt szex, az egyéjszakás kaland, de a prostituáltakkal folytatott szex is. Az agy számára az is, ha rágondolunk, vagy pornót nézünk, és az felizgat.

Milyen helyet foglal el a szex egy tartós kapcsolatban?

1.   A férfi és a nő egymás iránti szeretetét fejezi ki

Fontos vagy számomra – ezt mondják egymásnak. Az a szex, ami szereteten alapszik, egyik erős pillére a jól működő párkapcsolatnak. Biztonságos, szeretetteljes szexualitás jellemzi ezt a kapcsolatot, ami nagyon hosszú ideig is tarthat.

2.   Lelki kitárulkozás, intim kötődés

A szex nemcsak testi cselekvés, nemcsak fizikai, hanem lelki kitárulkozás is. Persze nem minden kapcsolatban gondolkodnak így. Vannak, akik nem merik a lelküket is hozzáadni a testiséghez, így a kapcsolat nem is számíthat valami nagy jövőre. A kötődést azonban nagyon meg tudja erősíteni az, ha kitárjuk a lelkünket, és fontos az érintés, az ölelés, a csók és az előjáték is.

3.   Erősíti az önbizalmat és az önbecsülést

Kívánatosnak lenni minden nő álma. Szeretjük, ha a párunk vonzónak talál még akkor is, ha esetleg mi, magunk nem így gondolunk önmagunkra. Jó érzés, ha egy kis túlsúly ellenére is jó a szex, jól működik. Ez táplálja a nőiségünket, megélhetjük azt teljes valójában.

4.   Kellemes időtöltés

A szex boldogság – ha jól működik. Öröm, amit jó újra és újra átélni. Hab a tortán, hogy egy tartós kapcsolatban olyan emberrel csinálhatjuk, akit szívből szeretünk.

Vannak olyan párkapcsolatok is, ahol a szex nincs a lista élén, nem vagyunk egyformák. Ezekben a kapcsolatokban a férfi és a nő számára sem kiemelkedően fontos a szexualitás megélése. Ha ez így jó nekik, semmi gond nincs ezzel. Az intimitás így is jelen lehet a kapcsolatban, ha minimális a szex a pár életében. Az is tény, hogy még egy jól működő, hosszú párkapcsolatban is ingadozhat a pár libidója. Vannak olyan időszakok, amikor sok szexre van igényük, más időszakokban kevesebbre. Ez is teljesen természetes. A stabil szexuális élettel bíró párok mindig visszatalálnak a szexualitás útjára, akár egy hosszabb szünet után is.

 

Komáromi Csenge


5 lépés a szexi hálószobáért
5 lépés a szexi hálószobáért
Aktív szexuális életet élnél? Vajon elég érett vagy rá?
Aktív szexuális életet élnél? Vajon elég érett vagy rá?
A vibrátor az új gyógyászati segédeszköz? – Számtalan egészségügyi előnye van
A vibrátor az új gyógyászati segédeszköz? – Számtalan egészségügyi előnye van
A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.