intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz

6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz

Igen, sajnos még a szexben is lehet hibázni. Általában ez nem a testtel, hanem az elmével függ össze, azaz a gondolatokkal és az elvárásokkal. Ha csak hagynánk, hogy történjenek a dolgok, sokkal élvezetesebb lehetne a szex. Íme, a leggyakoribb szexhibák, amelyeket a nők – akár te is – elkövethetnek.

6 gyakori szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz 

  1. Azt hiszed, hogy a férfiak csak a szexért élnek

Ez igaz a tizenéves fiúkra, de nem egy felnőtt férfira. Amint a férfiak eljutnak a 20-as éveik közepéig, sok dolog versenyez az energiájukért. A munkahelyi nyomás, a számlák és a mindennapi élet csökkentheti a libidójukat.

Neked is tisztában kell lenned ezzel. A férfi nem olyan, mint egy vibrátor, nem lehet csak úgy bekapcsolni, és várni, hogy teljesítsen. Ha épp nincs kedve a szexhez, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem akar téged. Valószínűleg egyszerűen csak nincs hangulata.

  1. A szex csak akkor lehet teljes, ha orgazmus a vége

Csak azért, mert esetleg nem teljesült az az elvárásod, hogy feljuss a csúcsra, még nem kell sem magadat, sem a partneredet hibáztatnod. Fontos, hogy mondd el neki, hogy most nem volt orgazmusod, és segíts neki, hogy befejezhesse a dolgot a kezével vagy a szájával. Hidd el, neki nincs nagyobb öröm, mint az, hogy tudja, látja, hogy neked jó, amit csinál.

  1. Nem adsz neki semmilyen útmutatást

Örömöt szerezni egy nőnek nem könnyű feladat. Szóval segíts neki! Adj neki iránymutatást - mikor, hol, milyen lágyan, milyen gyorsan és így tovább. Ha zavarba jössz a szex közbeni szóbeli kommunikációtól, keress más módot arra, hogy a tudomására hozd, mi a jó neked. Szex közben a kommunikáció kulcsfontosságú.

  1. Túlreagálod, amikor valami újat javasol.

A mindennapi rutinszerű szex egy idő után ellaposodik, a férfiak ezért szeretnek új dolgokat kipróbálni. Ezzel nincs semmi baj. Ha a szerelmed valami újat javasol, ne kritizáld, inkább légy nyitott, hiszen a rejtett vágyát mondta el éppen. Ha nagyon nem szeretnéd, mondd el neki, de finoman.

  1. Nem mondod el, ha nemi fertőzésed, betegséged van

Sok nemi fertőzés van, ami önmagában nem betegség, de kialakíthat valamilyen súlyos állapotot. Nagyon fontos hát, hogy a szexuális partnered tudjon arról, ha valamilyen kórokozó hordozója vagy. A nemi betegségekről nem is beszélve. Ez nem az a helyzet, amikor az elutasítástól való félelmedben eltitkolhatod az igazságot.

A „nem kérdezte, nem is kell elmondanom” elv a szexuális etikett súlyos megsértése, és veszélyezteti a partnered egészségét. Ha tudomásod van valamilyen fertőzésről, betegségről, el kell mondanod neki. A szex óvszer használatával lehetséges ilyen esetekben is, de a védelem nem 100%-os. Herpesz esetében például a vírus akkor is átvihető, ha óvszert használtok, nem beszélve az orális szexről. Konzultáljatok orvossal.

  1. Kiakadsz, ha elveszti az erekcióját

Ez bárkivel megtörténhet, és hidd el, neki nagyon nehéz megélni. Ha a probléma nem általános, akkor nem kell belőle nagy ügyet csinálni, hiszen bármitől megtörténhet. Lehet, hogy elvesztett valakit, aki fontos neki, és a gondolatai nem a szex körül járnak, ezért az erekciót nem könnyű fenntartani. Vesd be a női vonzerőd, és érd el, hogy rád koncentráljon. Irányítsd, segítsd őt. Így is jó lesz a szex!

Tarjáni Rita


Szerelem mögé bújva
Szerelem mögé bújva
Az alváshiánynak köze van a szexuális problémáidhoz
Az alváshiánynak köze van a szexuális problémáidhoz
Neked milyen volt az első? – 4 fiatal lány mesélte el az első szexuális élményét
Neked milyen volt az első? – 4 fiatal lány mesélte el az első szexuális élményét
Vágyat érzel, vagy szerelmet?
Vágyat érzel, vagy szerelmet?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.