intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet

Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet

A történelem során - az ókori Rómát és Görögországot kivéve – nem volt más hely (és kor), ahol fontos lett volna a nők kielégülése. Inkább megvetés és tabu övezte a témát, a nők szexualitása pedig a gyermekszülés miatt jutott egyáltalán szerephez. Maga az orgazmus még mindig olyan témakör, amiről nem szívesen beszél senki, főleg akkor, ha még nem élte át.

Szexuális zavarok

A különböző szexuális problémák mögött nagyon gyakran állnak lelki sérülések. Amikor egy nőnek folyamatosan fájdalmai vannak együttlétek közben, esetleg hüvelyszárazsággal küzd, menstruációs zavarai vannak, csökken a nemi vágya, orgazmusproblémái vannak, többnyire nem testi eredetű gondok.

Az orgazmushiánnyal küzdő nők legtöbbje teljesen egészséges testi szempontból, éreznek bizonyos fokú vágyat, szexuális izgalmat, de nem tudják „végigvinni” az aktust a gyönyörig, valami megakadályozza az orgazmust.

Lépések a kielégülés felé

Ahhoz, hogy a szexuális életed boldog lehessen, először is el kell engedned azt, hogy görcsösen akard az orgazmust. Sokkal fontosabb, hogy ismerd meg a saját tested, a saját vágyaid és azt, hogy mi esik jól a szexben. Ehhez lassan kell haladnod. 

1.   Fedezd fel a tested

Lassan és óvatosan csináld, akár milliméterről-milliméterre haladj. Ha olyan helyet érintesz, ahol kellemetlen, akkor csúsztasd máshova a kezed, és folytasd ott a felfedezést. Használhatsz tükröt is, hogy mindent jól szemügyre vehess.

2.   Ha már jó…

A lassú érintések során egyszer csak felfedezed majd azt a pontot vagy pontokat, amelyek stimulálása örömöt okoz. Ha ez megvan, már fél siker! Figyelj a tested jelzéseire, figyelj, hogy milyen mozdulatra hogyan reagálsz. Csak azt csináld, ami jól esik, hiszen a végső cél az, hogy rájöjj, mi a legjobb számodra.

3.   Folytasd…

Előfordulhat, hogy a legnagyobb igyekezet ellenére sem éred el az orgazmust az első próbálkozásokkal. Fontos, hogy ne add fel, és ne pánikolj. A nők többsége eljut az orgazmusig, csak sokan nem tudják, hogyan. Ne add fel, inkább élvezettel tekints erre az útra. Folytasd a felfedezést bátran.

5 tipp, amivel segítheted az orgazmus elérését

1.   tipp:   Mielőtt maszturbálnál, végezz egy kis testmozgást, ez ugyanis serkenti a vérkeringést, így fokozhatod az élvezetet. Takaríts ki vagy menj el kocogni, és utána próbáld feléleszteni a vágyaidat.

2.   tipp:   Vesd be a fantáziád! Bármi jöhet! Képzeld el a leghelyesebb pasit, helyezd magatokat olyan környezetbe, amitől lázba jössz. Olyan dolgokra is gondolhatsz, amelyek totál extrémek.

3.   tipp:   Fokozódhat a vágyad, ha nem tartod vissza a nyögéseket, kiabálásokat és a légzést. Viszont ez utóbbinál lehet, hogy az jön be, ha sokat lihegsz. Próbálkozz.

4.   tipp:   Vegyél egy vibrátort. Jó kis segédeszközöket lehet kapni online is, a szállítás is nagyon diszkrét. Próbálj ki többfélét!

5.   tipp:   Játssz az intenzív és kevésbé intenzív stimulálással, és figyeld, hogy mi jön be. Lehet, hogy a hüvelyedben nem érzed annyira erősen a gyönyört, mint a csiklódban. Ez is teljesen természetes, nem kell aggódnod emiatt.

Ahhoz, hogy a partnereddel is átéld az orgazmust, először egyedül kell megismerned az oda vezető utat. Mindegy, hogy mit gondoltál eddig a maszturbálásról, kezdd el nyugodtan, mert csak pozitív tapasztalataid lehetnek.

 

Ligeti Anna


Karácsonyra adj időt! – Magadnak és a párodnak is ajándékozz együtt töltött pillanatokat!
Karácsonyra adj időt! – Magadnak és a párodnak is ajándékozz együtt töltött pillanatokat!
3 közhely a szerelemről, ami egyáltalán nem igaz
3 közhely a szerelemről, ami egyáltalán nem igaz
Erotikus felfedezések
Erotikus felfedezések
Mi legyen egy friss kapcsolattal karantén idején?
Mi legyen egy friss kapcsolattal karantén idején?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.