intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet

Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet

A történelem során - az ókori Rómát és Görögországot kivéve – nem volt más hely (és kor), ahol fontos lett volna a nők kielégülése. Inkább megvetés és tabu övezte a témát, a nők szexualitása pedig a gyermekszülés miatt jutott egyáltalán szerephez. Maga az orgazmus még mindig olyan témakör, amiről nem szívesen beszél senki, főleg akkor, ha még nem élte át.

Szexuális zavarok

A különböző szexuális problémák mögött nagyon gyakran állnak lelki sérülések. Amikor egy nőnek folyamatosan fájdalmai vannak együttlétek közben, esetleg hüvelyszárazsággal küzd, menstruációs zavarai vannak, csökken a nemi vágya, orgazmusproblémái vannak, többnyire nem testi eredetű gondok.

Az orgazmushiánnyal küzdő nők legtöbbje teljesen egészséges testi szempontból, éreznek bizonyos fokú vágyat, szexuális izgalmat, de nem tudják „végigvinni” az aktust a gyönyörig, valami megakadályozza az orgazmust.

Lépések a kielégülés felé

Ahhoz, hogy a szexuális életed boldog lehessen, először is el kell engedned azt, hogy görcsösen akard az orgazmust. Sokkal fontosabb, hogy ismerd meg a saját tested, a saját vágyaid és azt, hogy mi esik jól a szexben. Ehhez lassan kell haladnod. 

1.   Fedezd fel a tested

Lassan és óvatosan csináld, akár milliméterről-milliméterre haladj. Ha olyan helyet érintesz, ahol kellemetlen, akkor csúsztasd máshova a kezed, és folytasd ott a felfedezést. Használhatsz tükröt is, hogy mindent jól szemügyre vehess.

2.   Ha már jó…

A lassú érintések során egyszer csak felfedezed majd azt a pontot vagy pontokat, amelyek stimulálása örömöt okoz. Ha ez megvan, már fél siker! Figyelj a tested jelzéseire, figyelj, hogy milyen mozdulatra hogyan reagálsz. Csak azt csináld, ami jól esik, hiszen a végső cél az, hogy rájöjj, mi a legjobb számodra.

3.   Folytasd…

Előfordulhat, hogy a legnagyobb igyekezet ellenére sem éred el az orgazmust az első próbálkozásokkal. Fontos, hogy ne add fel, és ne pánikolj. A nők többsége eljut az orgazmusig, csak sokan nem tudják, hogyan. Ne add fel, inkább élvezettel tekints erre az útra. Folytasd a felfedezést bátran.

5 tipp, amivel segítheted az orgazmus elérését

1.   tipp:   Mielőtt maszturbálnál, végezz egy kis testmozgást, ez ugyanis serkenti a vérkeringést, így fokozhatod az élvezetet. Takaríts ki vagy menj el kocogni, és utána próbáld feléleszteni a vágyaidat.

2.   tipp:   Vesd be a fantáziád! Bármi jöhet! Képzeld el a leghelyesebb pasit, helyezd magatokat olyan környezetbe, amitől lázba jössz. Olyan dolgokra is gondolhatsz, amelyek totál extrémek.

3.   tipp:   Fokozódhat a vágyad, ha nem tartod vissza a nyögéseket, kiabálásokat és a légzést. Viszont ez utóbbinál lehet, hogy az jön be, ha sokat lihegsz. Próbálkozz.

4.   tipp:   Vegyél egy vibrátort. Jó kis segédeszközöket lehet kapni online is, a szállítás is nagyon diszkrét. Próbálj ki többfélét!

5.   tipp:   Játssz az intenzív és kevésbé intenzív stimulálással, és figyeld, hogy mi jön be. Lehet, hogy a hüvelyedben nem érzed annyira erősen a gyönyört, mint a csiklódban. Ez is teljesen természetes, nem kell aggódnod emiatt.

Ahhoz, hogy a partnereddel is átéld az orgazmust, először egyedül kell megismerned az oda vezető utat. Mindegy, hogy mit gondoltál eddig a maszturbálásról, kezdd el nyugodtan, mert csak pozitív tapasztalataid lehetnek.

 

Ligeti Anna


Működő távkapcsolat – ez nem egy mese címe
Működő távkapcsolat – ez nem egy mese címe
3 közhely a szerelemről, ami egyáltalán nem igaz
3 közhely a szerelemről, ami egyáltalán nem igaz
A szerelem ellen nincs orvosság
A szerelem ellen nincs orvosság
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.