intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Íme 4 tévhit az orgazmusról

Íme 4 tévhit az orgazmusról

Az orgazmus egy olyan dolog, amit mindenki szeretne átélni, ennek ellenére sajnos sokaknak nem sikerül eljutni a csúcsra. Ez legtöbbször nem az egyén hibája, nem is a kapcsolaté, nem is a partneré, csak valahogy rossz szögben állnak a csillagok, nem minden passzol épp úgy, ahogy kellene. Gondoltad volna, hogy sokszor mi magunk okozzuk azt, hogy olyan stresszesek vagyunk az együttlét miatt, hogy semmi sem sikerül, és kudarcként éljük át, amit gyönyörrel kéne? Íme, néhány tévhit az orgazmusról, amit semmiképp sem higgy el.

Ha védekezünk, nem lesz orgazmusunk!

Ó, de szeretik ezt pufogtatni a férfiak, amikor előveszed a táskádból/éjjeliszekrényből/fiókból/akárhonnan a gumi óvszert, és arra kéred a partnered, hogy ezzel védekezzetek szex közben. Meg kell, hogy nyugtassalak, a pasik tévednek (vagy tudják, csak húznak ezzel). A gumi óvszer az orgazmus létét nem befolyásolja. A manapság kapható kondomok már nagyon jó minőségűek, szinte érezni sem lehet őket. Az előfordulhat, hogy az aktus hosszát kicsit kitolja a gumi, de az pozitív dolog is lehet, nem igaz? Arról pedig nem lehet eleget beszélni, milyen fontos, hogy minden szexuális együttlétnél a vágyaidon kívül jelen legyen az eszed is, és védekezz a nem kívánt terhesség, valamint a szexuális úton terjedő betegségek ellen is!

Mindig egyszerre kell eljutni a csúcsra, különben semmit sem ér az egész!

Ennél nagyobb tévhit talán nincs is a témában! Nagyon ritka ugyanis, hogy mindketten ugyanakkor élitek át a szexuális együttlét csúcspontját, az orgazmust. Szex közben erre törekedni badarság, hiszen úgy elvész az egészből az a varázs, ami miatt olyan jó, és ami miatt érdemes csinálni. Az, hogy más-más időpontban juttok el az orgazmushoz, nem jelenti azt, hogy a pasid nem szeret, vagy ne lennél neki elég jó. Sőt, azt sem jelenti, hogy ne lennétek egy hullámhosszon.

A szex minden esetben orgazmussal ér véget

Újabb tévhit, ami még mindig nagyon tartja magát. Ezt valószínűleg a pornóiparnak lehet megköszönni, ami ontja magából a fals infókat. A kötelező orgazmus dolog is ilyen. Nem minden szexuális együttlét egyforma, mi, emberek is különbözünk egymástól. Lehet, hogy épp nem vagy felkészülve egy együttlétre, nem éri utol a tested az agyadat, ezért nincs orgazmusod. Lehet, hogy túlstresszelted a napot, így elmarad a nagy beteljesülés. Lehet, hogy a párodnál zajlottak így az események, ezért nem sikerül eljutnia a csúcsra. Számtalan oka lehet annak, ha nincs orgazmus, a lényeg az, hogy se magad, se a partnered ne okold ezért.

Orgazmusunk csak akkor lehet, ha szerelmesek vagyunk a partnerbe

Nem. Ez nem igaz. A szerelem egy lelki dolog, ami nagyon fontos ahhoz, hogy egy szexuális együttlétet át tudj élni teljes valóddal. A férfiaknál ez kevésbé fontos, a nőknek viszont igen sokat számít. Az intimitás megragadásához is nagyon fontos, ami sokaknál már fél siker az orgazmus eléréséhez. Ám a szigorúan vett orgazmus nem lelki, hanem kizárólag fizikai dolog. A csikló stimulálása váltja ki, ami akkor is bekövetkezhet, ha nem vagy szerelmes. Persze sokkal jobb a szex egy olyan partnerrel, aki kölcsönösen akarja a lelkedet is, nemcsak a testedet.

 

Ligeti Anna


A magabiztos nőket kerülik a férfiak? – Ezek lehetnek az okok
A magabiztos nőket kerülik a férfiak? – Ezek lehetnek az okok
Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Milyen a vércsoportod? Megtudhatod, milyen vagy az ágyban!
Milyen a vércsoportod? Megtudhatod, milyen vagy az ágyban!
Nos, hölgyeim… mitől jó a férfi az ágyban?
Nos, hölgyeim… mitől jó a férfi az ágyban?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.