intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A tervezett második

A tervezett második

Egyet a mamának, egyet a papának és egyet a hazának – tartja a mondás. Ugyanis 3 gyermek egy családban, már reális népszaporulatnak tekinthető. Ehhez képest az EU statisztikai hivatala szerint 2011-ben az uniós tagállamok közül Magyarországon volt a legalacsonyabb a teljes termékenységi arányszám, azaz az egy nőre jutó élve születések száma (ez hazánkban 1,23). 

A többedik gyermek vállalása valóban nagy felelősség több szempontból is. A témáról Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal, szexuális medicina szakemberrel ültünk le egy tea mellé beszélgetni.

A tervezett másodikMi a doktornő tapasztalata, hány év múlva vállalnak ma a szülők egy második gyermeket?

Legtöbbször a szociális helyzet határozza meg a második baba érkezésének időpontját. Adódhat úgy, hogy a mamának a második gyermek születése előtt vissza kell mennie dolgozni, és 5-6 év is eltelik a testvér megszületéséig. Azért az sem ritka, hogy 2 éven belül érkezik a második baba. Tapasztalatom szerint, sajnos elég sok a véletlenszerű teherbeesés is. Amikor a mama szoptat, sokan a megszakított közösülést választják fogamzásgátló módszernek, mely során – a statisztikák szerint –  10 nőből 2 teherbe esik.  A mamák általában félnek a hormonális fogamzásgátlóktól, pedig van kifejezetten szoptató nőknek ajánlott, szájon át szedhető, hormonális fogamzásgátló. A csak progesztagént tartalmazó minipill nincs semmilyen hatással az anyatej mennyiségére és minőségére, és nem választódik ki az anyatejjel, így a babát sem károsíthatja.

Aki hosszabb idő (5 év) eltelte után tervezi a következő babát,  annak a hormonális hurok a legmegbízhatóbb eszköz. Többször választják ezt a megoldást azok is, akik 2-3 év múlva már újra gyermeket szeretnének, hiszen a hurok bármikor levehető. A fogamzásgátló eszköz megválasztásában sokszor az ár a leginkább meghatározó tényező.

Másképpen kell készülni a második gyermekre, mint az elsőre?

A fontos az, hogy készülni kell. A várandóság és a szoptatás is leterheli az anya szervezetét, a vasraktárak kiürülnek, megnő a B-vitamin felhasználás, és az Omega3 zsírsavak pótlása is elengedhetetlen. Ha szeretnénk, hogy a gyermekeink között kicsi legyen a korkülönbség akkor a második babának is biztosítani kell a legjobb anyai állapotot, és ez csak akkor lehetséges, ha tudatosan készülünk a gyermekáldásra.

Haris Éva


Rügyező természet, virágzó szerelem
Rügyező természet, virágzó szerelem
Szex a tilosban
Szex a tilosban
Az igazi férfi ismérvei
Az igazi férfi ismérvei
Íme 4 tévhit az orgazmusról
Íme 4 tévhit az orgazmusról
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.