intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A tervezett második

A tervezett második

Egyet a mamának, egyet a papának és egyet a hazának – tartja a mondás. Ugyanis 3 gyermek egy családban, már reális népszaporulatnak tekinthető. Ehhez képest az EU statisztikai hivatala szerint 2011-ben az uniós tagállamok közül Magyarországon volt a legalacsonyabb a teljes termékenységi arányszám, azaz az egy nőre jutó élve születések száma (ez hazánkban 1,23). 

A többedik gyermek vállalása valóban nagy felelősség több szempontból is. A témáról Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvossal, szexuális medicina szakemberrel ültünk le egy tea mellé beszélgetni.

A tervezett másodikMi a doktornő tapasztalata, hány év múlva vállalnak ma a szülők egy második gyermeket?

Legtöbbször a szociális helyzet határozza meg a második baba érkezésének időpontját. Adódhat úgy, hogy a mamának a második gyermek születése előtt vissza kell mennie dolgozni, és 5-6 év is eltelik a testvér megszületéséig. Azért az sem ritka, hogy 2 éven belül érkezik a második baba. Tapasztalatom szerint, sajnos elég sok a véletlenszerű teherbeesés is. Amikor a mama szoptat, sokan a megszakított közösülést választják fogamzásgátló módszernek, mely során – a statisztikák szerint –  10 nőből 2 teherbe esik.  A mamák általában félnek a hormonális fogamzásgátlóktól, pedig van kifejezetten szoptató nőknek ajánlott, szájon át szedhető, hormonális fogamzásgátló. A csak progesztagént tartalmazó minipill nincs semmilyen hatással az anyatej mennyiségére és minőségére, és nem választódik ki az anyatejjel, így a babát sem károsíthatja.

Aki hosszabb idő (5 év) eltelte után tervezi a következő babát,  annak a hormonális hurok a legmegbízhatóbb eszköz. Többször választják ezt a megoldást azok is, akik 2-3 év múlva már újra gyermeket szeretnének, hiszen a hurok bármikor levehető. A fogamzásgátló eszköz megválasztásában sokszor az ár a leginkább meghatározó tényező.

Másképpen kell készülni a második gyermekre, mint az elsőre?

A fontos az, hogy készülni kell. A várandóság és a szoptatás is leterheli az anya szervezetét, a vasraktárak kiürülnek, megnő a B-vitamin felhasználás, és az Omega3 zsírsavak pótlása is elengedhetetlen. Ha szeretnénk, hogy a gyermekeink között kicsi legyen a korkülönbség akkor a második babának is biztosítani kell a legjobb anyai állapotot, és ez csak akkor lehetséges, ha tudatosan készülünk a gyermekáldásra.

Haris Éva


Három kimondatlan igazság a női szexualitásról
Három kimondatlan igazság a női szexualitásról
Higiénia szex után – Íme, az 5 alapszabály
Higiénia szex után – Íme, az 5 alapszabály
Izmos pasi kontra pocakos mackó – Te kit választanál?
Izmos pasi kontra pocakos mackó – Te kit választanál?
5 tévhit az önkielégítésről – és az igazság
5 tévhit az önkielégítésről – és az igazság
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.