intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Te hozod elő belőle a benne élő férfit

Te hozod elő belőle a benne élő férfit

Egyszer egy olyan lakásban laktam, ahol egy idősebb házaspár volt a szomszédom. A bácsi nagyon férfias volt, a néni pedig mindig nett, nőies. Figyeltem őket, jó volt rájuk nézni. Amikor megkérdeztem, hogy mi az ő hosszú-hosszú boldogságuk titka, a néni csak annyit válaszolt: „Semmi titok nincsen, drágám, csak hagytam, hogy ő legyen a férfi.”

Akkor még nem igazán értettem, mit is akar ezzel mondani a szomszéd néni, azóta teljesen egyértelművé vált. A férfi akkor tud igazán férfi lenni egy kapcsolatban, ha ezt a vele élő nő hagyja. Ez azonban soktényezős dolog. A férfi akkor érzi magát igazán jól, ha erőfeszítéseket tehet a nőért és a kapcsolatért is. Ettől ugyanis jobb embernek érzi magát. Az ilyen férfi tudat alatt olyan nőt keres maga mellé, aki stabilitást hoz az életébe. Olyan nőt, aki még akkor is, ha maga is mindent meg tud oldani, hagyja, hogy a férfi oldja meg a problémákat. Hagyja, hogy döntést hozzon, hagyja, hogy férfiként viselkedhessen a kapcsolatban.

De mit tegyen a nő?

Már az is nagyon sokat jelent, ha képes nőként viselkedni. Ez nem azt jelenti, hogy aláveti magát a férfi akaratának, és elnyomva él a kapcsolatban. Inkább azon van a hangsúly, hogy a nő hagyja, hogy a férfi tegyen érte. A férfi határozott akar lenni, de ehhez arra van szükség, hogy a társa befogadóként viselkedjen, nyitott legyen, elfogadja azt a gondoskodást, amit a férfi nyújtani akar. A nő egy ilyen férfi mellett biztonságban érezheti magát, és, ha ezt megfelelő módon ki is tudja mutatni, akkor eléri a célt, vagyis azt, hogy a férfi igazán férfinak érezhesse magát.

Ahhoz azonban, hogy ez megtörténhessen, a nőben kell lennie önszeretetnek is. Egy férfi sem szeretne ugyanis megalkuvó, megalázkodó nőt. A férfi erős nőt keres, akiben egyenes a gerinc, van tartása és bízik önmagában. Nem azt az erőt értem ez alatt, ami arról szól, hogy mindent egyedül kell csinálni, mert akkor vagyunk igazán önazonosak, hanem a gyengéd erőt, ami egy nőt felmagasztal, a férfit pedig magabiztosabbá, férfiasabbá teszi.

Ez egy „oda-vissza” dolog

Ahhoz, hogy a férfiban feléledjenek a teremtő ösztönök, arra a nőre van szüksége, aki kihozza belőle. Fontos, hogy el tudd őt ismerni, fontos, hogy érts a nyelvén. Neki lényeges, hogy te fontosnak érezd az ő erőfeszítéseit, ő pedig cserébe biztonságot ajánl, és olyan életet, amelyben számít, hogy te nő vagy, érdekli, hogy ragyogsz-e épp, vagy rossz napod van. Nem telepedtek egymásra, de mindketten jobbak lesztek ebben a kapcsolatban. Ő a teremtő erő, a biztos fogódzó, te pedig az okos érzelmi háttér. Hagyod, hogy férfi legyen, ő pedig mindent megtesz azért, hogy te minden ízedben nő lehess.

 

Ligeti Anna 


A szexualitás mint menekülés? A tinédzserkori szexualitásról
A szexualitás mint menekülés? A tinédzserkori szexualitásról
5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal
5 érv – ezért haladj lassabban egy új kapcsolattal
Elmondtam a pasimnak… Rossz ötlet volt!
Elmondtam a pasimnak… Rossz ötlet volt!
5 dolog, amit nem tudtál a meztelenül alvásról
5 dolog, amit nem tudtál a meztelenül alvásról
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.