intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Miért múlik a szerelem, és hogyan érezheted újra?

Miért múlik a szerelem, és hogyan érezheted újra?

Nemrég a kezembe került egy könyv, a címe Love cycles (Szerelemciklusok vagy A szerelem időszakai). Sajnos magyarul nem találtam meg. Írója Linda Carroll feltárja, mi tesz minket szerelmessé, mi teszi lehetővé számunkra, hogy megtartsuk ezt az érzést.

Linda Carroll

Amerikai író, házassági, pár- és családterapeuta. Három könyvet írt, a legutóbbi a Love cycles. Anyja, Paula Fox 20 évesen szülte őt egy futó kaland eredményeként. Sokan rebesgették, hogy apja Marlon Brando, de ezt sem Brando, sem Linda anyja nem kommentálta. Paula Fox örökbeadta Lindát egy olasz származású, katolikus családnak. Linda később felvette barátnője, Judy Carroll vezetéknevét, miután Judy meghalt.

Miközben kicsit kutakodtam Linda Carroll után, rátaláltam rokoni kötelékeire. Nagyon érdekes, hogy egyik gyermeke Courtney Love, a Hole együttes egykori énekesnője, Kurt Cobain özvegye. Érdekes család, nem?

A szerelemről – Linda Carroll szerint

Az író szerint a szerelembe esni és szerelmesnek lenni nem ugyanaz. A könyv megtanít arra, hogy újra felfedezd a szerelmet, a szórakozást, a szenvedélyt, a legintimebb partnerséget. Nem számít, milyen kihívásokkal kell szembenézned. Ez a könyv útmutatás mindenki számára, korra, nemre, társadalmi háttérre való tekintet nélkül.

Lássuk, Linda Carroll szerint milyen jellemzőink lehetnek nekünk, embereknek, amikor szerelmesek vagyunk:

1. Az emberi lények két különböző és ellentétes ösztönnel rendelkeznek...

... a vággyal, hogy egyesüljenek egy másik emberrel, és annak szükségességét, hogy továbbra is egyénként létezzenek. Mindkettő fontos. Csakúgy, mint egy csecsemő és az anya közti kötődés esetében.  Ahogy a csecsemő is egy nap leválik édesanyjáról, és elkezdi felfedezni a körülötte lévő világot, mi is mozdulni akarunk egy idő után a szerelmi kötelék szorításából, hogy visszaszerezzük saját egyéniségünket.

2. Néhány szerelmes megpróbál benne maradni a szerelembuborékban...

... ameddig csak lehet, azáltal, hogy kialakít egy saját magánkultúrát. Feltalálnak egy saját nyelvet, amit valószínűleg rajtuk kívül senki más nem ért. Úgy érzik, hogy összeolvadásuk a buborékban teljes és örök.  Ilyen buborék volt Ingrid Bergman és férje, Peter Lindström kapcsolata. A lányuk keresztnevét saját nevük kezdőbetűinek és az angol always (mindig) szó kezdőbetűjének összeolvasása alkotja: Pia (Peter, Ingrid, always). Sajnos, a házasság felbomlott, de Pia neve egy emlékeztető maradt a szeretet lehetőségeiről és annak törékenységéről.

3. Nem mindenki tapasztalja meg az egyesülést.

Vannak, akik soha nem érzik úgy, hogy valóban egyesülnek a szerelemben valakivel. Náluk a kezdeti lángolás gyorsan elmúlik, és a szerelemből barátság lesz. Ez vezethet intim partneri viszonyhoz is, ami akár egy kis romantika nevű fűszert is kap. Mások „időtakarékosan” választanak partnert, hogy véletlenül se pocsékolják a drága időt ilyesmire. Az etnikai, faji, vallási, oktatási, osztálybeli hasonlóságokra összpontosítanak, valamint az életcélokra. Ezeknek azért – valljuk be – vajmi kevés közük van a szerelemhez.

4. Ez egyfajta őrület.

A biokémiai változások az új szerelmeseknél kicsit hajaznak valamilyen rögeszmés-kényszeres betegségre: étvágytalanság, álmatlanság jellemzi a szerelemek első néhány hetét, hónapját (kinél hogy…).  A megszállottság jeleit is mutatják a felek általában. A nappalok éjszakába fordulnak át, vagy fordítva, semmi sem olyan, mint volt.  Ha külön vagyunk a szerelmünktől, folyton rá gondolunk, a hiánya már-már fáj. Ha nincs velünk, akkor is mindig róla beszélünk. A többi ember pedig csak forgatja a szemét, hogy ki ez az elmebeteg.

5. A szerelem természetes.

Ez egyszerű érzés, de ahhoz, hogy hosszan tarthasson, az eufória nem jó segítőtárs. Hosszú, kitartó munkát igényel mindkét féltől, hogy egy erős, tartós partneri viszony jöjjön létre. Fontos, hogy erősítsd az önismereted, tanulj meg kommunikálni, feltárni önmagad, megérteni a partnered és beszélni a szeretet nyelvén. Fejleszd a nagylelkűségedet, a türelmed és az empátiás készségedet.

 

Ligeti Anna


Mozgással a jobb szexért
Mozgással a jobb szexért
Szex a tilosban
Szex a tilosban
Az első szerelem
Az első szerelem
G-pont, a férfiak örömforrása
G-pont, a férfiak örömforrása
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.