intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szenvedély– Nálatok megvan?

Szenvedély– Nálatok megvan?

Bizonyára te is tapasztaltad már életed során, hogy a szenvedély eléggé hullámzó. Amikor egy kapcsolat elején tart a pár, akkor a szenvedély erős, mindent elsöprő hurrikán, ahogy az idő telik, a szenvedély úgy lesz egyre kisebb és kisebb. A szenvedély hiánya kihat az egész kapcsolatra: szexre, lelki összetartozásra, mindenre. Ha nem vigyáztok rá eléggé, szakítás is lehet a vége.

Hogyan őrizheted meg a kapcsolatban lévő erős szenvedélyt?

Ez nem egyszerű feladat, sok mindennek kell együtt állnia ahhoz, hogy egy pár hosszú távon megtarthassa azt a szenvedélyt, ami szerelmük elején meghatározta az együttlétüket. Ahhoz, hogy a szenvedély ne tűnjön el, és a kapcsolatban öröm és egyre mélyebb szerelem legyen, három dolognak mindenképp jelen kell lennie.

1. Intimitás

Azért került az első helyre az intimitás, mert ez az a nagyon fontos adalék, ami a kapcsolatokból hamar kihalhat. Könnyen lehet ugyanis, hogy a pár tagjai – annak ellenére, hogy úgy érzik, ez az igazi – nem ismerik eléggé egymást. Vannak párok, akik együtt vannak ugyan, lehet, hogy együtt is élnek, mégsem tudnak egymásról nagyon sok mindent. Nem osztják meg egymással a titkaikat, és folyton rejtegetik gyengeségeiket. Abban a kapcsolatban azonban, ahol a felek nyíltan kezelik egymás minden jó és rossz tulajdonságát. Bizalom van a kapcsolatban, hiszen mindketten tudják, hogy elfogadják egymást, szeretik és becsülik egymást. Pontosan tisztában vannak azzal, hogy nem kell másmilyennek lenniük, mint akik valójában, hiszen egyikük sem tökéletes, és ez így jó nekik. Nem játszmáznak, nem színlelik az érzéseiket. Az intimitás folyamatosan növekszik akkor, ha a pár sok-sok közös élménnyel tud gazdagodni. Mindketten tesznek a kapcsolatért, nem a másiktól várják, hogy egyedül mélyítse el a kettőjük közt lévő köteléket.

2. Folyton izzó parázs

Egy kapcsolat elején pattan a szikra, és a szerelmesek egymásra találnak, vonzódnak egymáshoz lelkileg és testileg egyaránt. Ez azonban tünékeny kincs. Ahogy telnek az évek, ez a szikra vagy izzó parázzsá alakul, vagy kihuny és rutinná válik minden. Az izzó parázs nélkül a szex kevésbé izgalmas, csak egyszerű cselekedet lesz, ami egyre ritkább lesz, és esetleg teljesen el is tűnhet. Ahhoz, hogy ez a kis parázs mindig izzon, nem lehet elengedni a spontaneitást, az egymásra figyelést és az egymásra hangolódást. Apró gesztusokra van szükség, amelyek egymás közelében tartanak két embert.

3. Az újdonság ereje

Ez az összetevő is a kapcsolat elején van jelen igen intenzíven. Amikor még tényleg új minden… Ez az újdonság az idővel halványul, eltűnik. De, ha igazán jó, tartós kapcsolatot szeretnél, és felemelő szexuális életet, akkor törekedni kell arra, hogy a megújulást minden nap vissza tudja hozni a pár az életébe. Ehhez el kell engedni a jól bevált dolgokat, a megszokást és ki kell merészkedni az állóvízből. Minden nap újra és újra egymásba kell szeretni!

Mit tegyél, ha jó szexuális életet akarsz élni?

A három fontos tényezőnek egyszerre kell jelen lennie a kapcsolatodban. Ha valamelyik pillér halványul vagy eltűnik, nem elegendő a másik kettő. Dolgozni kell azon, hogy a harmadik is újra része legyen a szerelmeteknek.

 

Komáromi Csenge


3+1 tipp, hogy soha ne legyen még egy rossz randid
3+1 tipp, hogy soha ne legyen még egy rossz randid
10 dolog, ami közelebb hozza a pasidat
10 dolog, ami közelebb hozza a pasidat
Csak szexre kellesz?
Csak szexre kellesz?
Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?
Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.