intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexuális fantáziáid mögött mindig valós igény húzódik

Szexuális fantáziáid mögött mindig valós igény húzódik

Bizonyára neked is voltak, vannak szexuális fantáziáid, amelyek akár egészen vadak és extrémek is lehetnek. Minden ilyen fantázia mögött valamilyen valós igény, vágy húzódik, amelyet sokszor nehéz megfejteni. A benned lévő erotika segít.

A fantázia nem a valóság, de nagyon is köze van hozzá

Még a legvadabb szexuális fantáziáink sem tükrözik azokat a szexuális preferenciákat, amelyeket a valóságban megélünk. Egyik fantázia sem jelent szélsőséges felfogást a valóságra vetítve. a fantáziavilágunkban azonban bármi megtörténhet: csinálhatjuk férfival vagy nővel, akár hármasban vagy többen is, lehetnek az aktusnak nézői, de akár az is megtörténhet, hogy egy olyan helyszínről fantáziálunk, ahol nagyon sokan vannak és mind látják a történteket. Nem kell félned, ha ehhez hasonló fantáziáid vannak, ez nem jelenti azt, hogy a valóságban is ezt szeretnéd, így szeretnéd megélni. Minden ember fantáziái teljesen egyediek, összetettek, és igen érdekesek is.

A fantáziák jelzések, amelyeket lélektanilag kell elemezni. Előfordulhat, hogy a fantáziáid még téged is megdöbbentenek, és nem szeretsz róluk beszélni még a pároddal sem. Ez azonban nem minden esetben jó ötlet, hiszen a beszélgetés, a fantáziáitok kibeszélése elmélyítheti a kapcsolatot.

A fantáziáinkban jelen van sok minden a múltból, bennük van, hogy milyen volt a gyermekkorunk, hogyan éltük meg bizonyos életeseményeket, hogyan reagáltunk vagy hogyan szabadott reagálnunk egyes szituációkban.

A fantázia kicsit az álomhoz hasonlít. Olyan dolgok halmaza, amelyek nem kerülnek a valóságba. A fantáziák félreértést okozhatnak, akár meg is bánthatják a partnert, ezért óvatosan kell kezelni őket.

A leggyakoribb szexuális fantáziák

Három olyan fantázia van, amire az emberek a leggyakrabban gondolnak. Az újdonság varázsa az egyik, a másik a hatalom és a birtoklás körül forog, a harmadik pedig az édeshármas. Ezek közül a leginkább gyakori a hatalom vagyis a másik fölött gyakorolt dominancia. Ennek a mögöttes jelentése a gyermekkorba nyúlik vissza. A szabálykövetést ebben az életkorban sajátítjuk el, és egész felnőtt életükben hordozzuk. Ezek a szabályok mind-mind fontosak, azonban a hatalom hordozói. A szexualitásban, fantázia szintjén nagyon gyakori az a vágy, hogy átvesszük a hatalmat, a kezünkbe kerül az irányítás. Nem mi vagyunk a szabályok betartói, hanem mi alkotjuk azokat. A fantázia gyakran csaphat át erőszakos helyzetbe is, amit azonban nagyon lényeges elkülöníteni a valós élettől. Azok a szereplők, akik megjelennek a fantáziában, mindig olyan tulajdonságokkal bírnak, amelyek vágykeltőek. A hatalom gyakorlását sem erőszakként vagy bántalmazásként éli meg a fantáziáló, hanem számára tetsző cselekedetként.

A második leggyakoribb fantázia az édeshármas. Ez az a fantázia, amely talán a legjobban megfejthető. Mögötte minden bizonnyal az áll, hogy a fantáziáló figyelemre vágyik. A fantáziában ugyanis minden azért történik, hogy a képzelgő jól érezze magát, ott figyel rá a másik két (vagy akár több) partner.

A harmadik gyakori fantázia az újdonság varázsa. Ez azért nagyon érdekes, mert nagyon sok ember vágyik arra, hogy a hétköznapi mókuskereket, a rutint felváltsa valami egészen új, valami bizsergető, valami érdekes. Leggyakrabban olyan kapcsolatban élőknél fordul elő, akik már nagyon hosszú ideje együtt vannak. Sokszor az van mögötte, hogy a fantáziáló fél bezárva érzi magát, úgy érzi, nem élt eleget. Az újdonság varázsát azonban nemcsak egy új kapcsolat, egy harmadik fél adhatja meg, hanem a meglévő párkapcsolatban is meg lehet találni, hogy hogyan éljük át.

E három leggyakoribb szexuális fantázia mellett persze számos másik létezik, vannak, akik arról fantáziálnak, hogy ellenkező neműek lesznek vagy épp a partnerük ugyanolyan nemű, mint ők. Ez a fantáziálás azt sugallja, hogy a fantáziáló saját nemiségét szeretné megérteni, önmagáról kell tanulnia. Sokaknak kedvelt fantáziája a magamutogatás, vagyis az, hogy sokan lássák, amit csinálnak. Ez egyfajta lázadás a társadalmi normák ellen, illetve a figyelem igényes is felmerül. Gyakori a leskelődésről való fantáziálás is. Ez a tiltott dolog miatti öröm érzését vetíti előre. A szerepjáték és a romantika szintén nagyon gyakori fantáziák. Az előbbi mögött az áll, hogy mások szeretnénk lenni egy kicsit, mint akik vagyunk, a romantika viszont az intimitás és a szeretet iránti vágy leképeződése.

 

Ligeti Anna


Ahány nő, annyi igény az ágyban
Ahány nő, annyi igény az ágyban
Gyermekkorunkban tanult kötődési mintánk hatással van a szexuális életünkre
Gyermekkorunkban tanult kötődési mintánk hatással van a szexuális életünkre
„Amikor vele vagy, minden értelmet nyer” – filmes gondolatok a szerelemről
„Amikor vele vagy, minden értelmet nyer” – filmes gondolatok a szerelemről
10 dolog, amit imádok benned
10 dolog, amit imádok benned
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.