intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Kapcsolatromboló viselkedésformák

Kapcsolatromboló viselkedésformák

Észrevetted, hogy milyen apróságokon múlhat egy-egy kapcsolat jövője? Néhány olyan viselkedésbeli nüanszon, amelyekre talán az összeköltözéskor nem is gondoltál. Melyek a legnagyobb kárt okozó viselkedésformák? Néhány viszonylag ártalmatlannak tűnhet, de idővel, szép lassan elmélyítik a hasadékot a két fél között.

Kapcsolatromboló viselkedésformák

Íme, a top 10 kapcsolatkárosító viselkedésforma:

1. Á, nincs semmi baj!

Vitás helyzetekben általában úgy teszel, mintha semmi baj nem lenne? Ha ideges vagy, akkor ez a magatartásforma, azért veszélyes, mert feszültséget okoz, és a haragot építi benned. Ha a partnered látja rajtad, érzi, hogy ideges vagy, de nem mondod meg, hogy miért, akkor ő is egyre feszültebben fogja várni a robbanáspontot, méghozzá úgy, hogy fogalma sincs, min kéne változtatnia. Ennél is fontosabb az, hogy ha nem beszélitek meg a valódi okot, okokat, akkor a probléma csak mélyül, és nem lesz rá megoldás. És hidd el, elő fog kerülni újra, és újra és újra…

Kapcsolatromboló viselkedésformák

2. Drágám, már megint az anyád?

A szülők, az elengedés minden pár életében elég síkos terep. Mindenki ragaszkodik a saját szüleihez, a szülői házból hozott szokásaihoz. Ez nem szokatlan dolog, ám ha nem tisztázzátok a játékszabályokat, akkor jelentős problémát okozhat közös utatokon. Például ne menjetek minden nap valamelyik szülőhöz vacsorázni, legyen ez heti egy alkalom. Az ünnepek eltöltésének rendjében is jó megállapodni előre, hogy ne legyen sértődés. Egyik évben karácsonyozzatok az egyik szülőnél, másik évben a másiknál, vagy rendezzetek ti egy nagy, közös karácsonyt.

3. Bocs, az esti randi törölve!

A randi időpontja mindig egy kőbevésett időpont. Csak betegség vagy valami családi vészhelyzet akadályozhatja meg, hogy ott legyél. Erre szükség van, még akkor is, ha már együtt laktok. Szükség van egy kis meghitt beszélgetésre kettesben!

4. Túl fáradt vagyok most a szexhez!

Nem baj, ha túl fáradt vagy a szexhez egy amúgy is fárasztó nap végén (nem vagy egyedül, minden elfoglalt pár életében előfordul ez). Nagyon fontos, hogy megtaláljátok mindig a módját annak, hogy a fáradtság ellenére le tudjátok vezetni a szexuális energiátokat. Gondolj a kora reggeli órákra, amikor tele vagy energiával, vagy a nyugodtabb hétvégékre.

5. Mindegy, hogy hova, csak el innen!

Egy vita vagy veszekedés csak akkor vezet a probléma megoldásához, ha végig érvekkel próbáljátok meggyőzni egymást. A „harc” közepén elhagyni a terepet hihetetlenül káros, különösen akkor, ha ezt ajtócsapkodás és sértő káromkodás kíséri. Ha időre van szüksége, hogy lehűtsd magad, rendben van, de kérj időt: „Szükségem van egy rövid sétára, hogy kitisztuljon a fejem. Meg tudjuk beszélni ezt később?”

6. Kapcsoljuk be a TV-t. Most!

Végre van egy kis időtök, amit együtt tölthettek. Ám a helyett, hogy tényleg egymással foglalkoznátok, leültök a kanapéra, és bekapcsoljátok a TV-t, vagy előveszitek a táblagépet, laptopot, akármit. A technológia szórakoztató, de ez is csak figyelemelterelés. Ha együtt vagytok, akkor tényleg legyetek együtt, ne pazaroljátok az időt másre.

7. Persze, hogy élvezem!

Az orgazmus mímelése nagyon káros a kapcsolatra, e mellett pedig még tisztességtelen is. Inkább légy őszinte, így növelheted a szexuális együttlétek intimitását, a szenvedélyt és a kölcsönös bizalmat a kapcsolatotokban.

8. Ugyan már, nincs szükségünk kettesben pihenésre!

„Drágám, ugye idén is gyerekbarát szállodába utazunk a gyerekekkel?” Nem! Idén szükségetek van arra is, hogy kettesben is legyetek, eltöltsetek pár kellemes napot együtt. A családi vakáció kétségkívül szórakoztató, de nem kínál intimitást és nem adja meg a lehetőséget a relaxációra, amire szükség van a stressz oldásához. Egyszer egy évben – lehetőség szerint – menjetek el egy közös pihenésre csak kettesben, még akkor is, ha ez csak egy hosszú hétvége.

9. Nincs több csajos/pasis este!

Van olyan pár a baráti körötökben, akik csak nagyon ritkán buliznak veletek? Egyes pároknál az a divat, hogy a közös élet megkezdésével a régi barátok, haverok háttérbe szorulnak, majd ezek a kapcsolatok teljesen el is tűnnek. Ez teljesen rossz út, mert egy idő után csak ketten lesztek egymásnak barátok, barátnők nélkül. Mindenkinek szüksége van a csajos estékre és a pasis estékre. Egy közös koktélozásra a barátnőkkel, vagy a Bajnokok Ligája meccsnézésre sörrel és haverokkal. Természetesen egy párkapcsolatban élő ember a barátaival is másképp bulizik, mint egy szingli, de ennek a szabályait is nektek közösen kell felállítanotok. A kulcsszó: bizalom.

10. A plusz kilókon kívül nem nyertem veled semmit!

Ezt a dolgot sokszor hallhatod. „Amióta veled vagyok, csak a plusz kilóim nőttek!” Ha párkapcsolatban élsz, akkor is fontos, hogy ne hagyd el magad. A sörhas vagy a hurkák a kapcsolat elején még lehetnek vonzók a lila ködben, de egy idő után nem lesznek azok. Ha elhagyod magad, ez nemcsak az egészségedre káros, hanem – és ezt észre fogod venni – a szexuális életedre is. Kössetek egy megállapodást, hogy mindketten fittek, aktívak maradtok, egészségesen étkeztek. Együtt. Egymásért és a kapcsolatért.

Kovács-Hain Zsuzsa


Vibrátor receptre, avagy a viktoriánus gyógymód
Vibrátor receptre, avagy a viktoriánus gyógymód
Az okos nők és a szerelem
Az okos nők és a szerelem
Ne kütyüzz, szeretkezz!
Ne kütyüzz, szeretkezz!
A nőknek kétszer annyi pozitív visszajelzés kell, mint a férfiaknak – A szex is pozitív visszajelzés!
A nőknek kétszer annyi pozitív visszajelzés kell, mint a férfiaknak – A szex is pozitív visszajelzés!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.