intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így lassítsd a bőröd öregedését!

Így lassítsd a bőröd öregedését!

Minden nő szeretné valahogy megállítani az idő kerekét, vagy legalább lelassítani. A bőr azonban így is, úgy is megmutatja, hogy az idő bizony telik. Minden látható jel különböző belső változások eredménye, az öregedés pedig egy hosszabb folyamat, amit te magad is lassíthatsz némi odafigyeléssel.

A bőr változásai

Bizonyítást nyert az a tény, hogy az öregedés negatív folyamatai nem egy bizonyos korban, egyszerre jelentkeznek, hanem különböző sejtfolyamatok szakaszosan befolyásolják ezt.

20 éves kor felett

A húszas éveinkben visszaesik a bőr természetes antioxidáns termelése. Emiatt már ebben a korban érdemes elkezdeni olyan bőrápoló készítményeket használni, amelyek tartalmaznak antioxidánsokat. Jó választás a C- és E-vitaminos, a zöldtea-kivonatot, a különböző gyümölcssavakat tartalmazó krémek alkalmazása, de akár belsőleg is érdemes több C- és E-vitamint bevinni.

30 éves kor felett

Az anyagcsere folyamatai elkezdenek lelassulni, ezzel szinte egyidőben a bőrsejtek működése is megváltozik, a kollagén termelése lassul. A bőr kevésbé képes a megújulásra. Ilyenkor a bőr anyagcseréjét kell fokozni, amihez B3-vitaminra és nikotinamidra van szükség.

40 éves kor felett

A sejtfolyamatok nagyon lelassulnak, ekkor már több látható jele is van az öregedésnek. A bőrszín is változik. Peptidtartalmú szerekre, retinolra és glikolsavra van szüksége a bőrnek ebben az időszakban. Ezek a hatóanyagok felgyorsítják azokat a folyamatokat, amelyek sejtszinten segítik a bőr megújulását.

50 éves kor felett

A menopauza közeledtével a bőr öregedése felgyorsul, minden eddiginél gyorsabban zajlanak a folyamatok. A bőr már kevésbé képes a védekezésre, és sokkal nagyobb gondot kell fordítani a hidratálására is. Ilyenkor már elengedhetetlen, hogy száraz, érett bőrre kifejlesztett termékekkel javítsuk a bőr állapotát.

Vannak azonban olyan szerencsés nők, akik fittyet hánynak a természet erőire, és még 60 éves korukban is csak negyvenesnek látszanak. Természetesen ez nem magától van így. Nagyon sok múlik a genetikán, és azon is, hogy ki milyen életmódot folytat. A bőr megújulásában nagy szerep jut a stresszmentes életnek, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásnak, a változatos és egészséges táplálkozásnak (főleg a tápláló fehérjéknek). A napi átlagosan 2 liter folyadék fogyasztása is nagyon fontos, ahogy a rendszeres sport és mozgás is.

Elengedhetetlen, hogy vigyázzunk a bőrünkre, és ne csak észbe kapjunk, amikor már nem fordíthatók vissza az öregedés látható jelei.


Komáromi Csenge


Hűtlenség gén?
Hűtlenség gén?
Együttalvás vagy külön ágy?
Együttalvás vagy külön ágy?
Érett férfit vagy kisfiút szeretnél magad mellé? – A döntés nem nehéz
Érett férfit vagy kisfiút szeretnél magad mellé? – A döntés nem nehéz
Amikor a lányok a szexről beszélnek
Amikor a lányok a szexről beszélnek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.