intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Rengeteg kérdést kapunk tőletek, és majdnem mindegyikből cikket lehetne írni. Azonban vannak olyan problémák, amelyekről nagyon fontos beszélni. Ilyen a herpesz vírussal kapcsolatos kérdéskör is.Sajnos igen. A partnered átadhatja neked a herpeszt orális szex közben.

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Kétféle herpesz létezik: az orális herpesz (HSV-1) és a genitális (nemi szervi) herpesz (HSV-2). A tünetek hasonlóak: hólyagos sebek, fájdalom az érintett területen, esetleg láz, fájó ízületek, hányinger. A genitális herpesz a nemi szervek környékén erős égő érzést okoz.

A két vírus különbözik, de mivel az orális szex igen népszerű, ez keveredést eredményezett, így a HSV-1 és a HSV-2 is mindkét helyen megtalálható. Az ajkakon lévő herpesz megfertőzheti a nemi szerveket és fordítva.

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Tartsd mindenképp szem előtt, ha már egyszer megfertőződtél, akkor a vírus akkor is terjedhet, ha épp nem tapasztalod a kitörését. Ha a bőr sérült, gyakorlatilag mindenhova átfertőzhető a vírus. 

Ha a partnerednek herpesze van, nyíltan beszélnetek kell róla. Sajnos ez nem könnyű, de az egészségeteket veszélyeztetitek. Hozd fel a témát bátran, hiszen ha ő átadja a szájáról a nemi szervedre, te is átadhatod neki közösülés közben, így kialakul egy ördögi kör.

Csökkentsétek a kockázatot azzal, hogy ha ajakherpeszetek van, akkor nem szexeltek orálisan, ha pedig genitális herpesze van valamelyikőtöknek, akkor pedig még biztonságosabbá teszitek a szexet gumióvszer használatával. A fogamzásgátló tabletták ugyanis semmilyen nemi úton terjedő betegségtől nem védenek, ezek ellen a kondom a leghatásosabb védelem.

Herpesz esetén legjobb, ha pár napot kibírtok behatolásos és orális szex nélkül. Találjátok fel magatokat, masszírozzátok egymást, pettingeljetek, használjatok segédeszközöket, legyetek kreatívak. 


Szerinted mi a megcsalás? – 5 pasi válaszolt
Szerinted mi a megcsalás? – 5 pasi válaszolt
Megcsalt a szerelmem, én tehetek róla?
Megcsalt a szerelmem, én tehetek róla?
Mindig csak azt akarjuk hallani: szeretlek! Van, amikor nem szabad elhinni
Mindig csak azt akarjuk hallani: szeretlek! Van, amikor nem szabad elhinni
Szextitkok-  ezekről hallgatnak a nők!
Szextitkok-  ezekről hallgatnak a nők!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.