intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Rengeteg kérdést kapunk tőletek, és majdnem mindegyikből cikket lehetne írni. Azonban vannak olyan problémák, amelyekről nagyon fontos beszélni. Ilyen a herpesz vírussal kapcsolatos kérdéskör is.Sajnos igen. A partnered átadhatja neked a herpeszt orális szex közben.

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Kétféle herpesz létezik: az orális herpesz (HSV-1) és a genitális (nemi szervi) herpesz (HSV-2). A tünetek hasonlóak: hólyagos sebek, fájdalom az érintett területen, esetleg láz, fájó ízületek, hányinger. A genitális herpesz a nemi szervek környékén erős égő érzést okoz.

A két vírus különbözik, de mivel az orális szex igen népszerű, ez keveredést eredményezett, így a HSV-1 és a HSV-2 is mindkét helyen megtalálható. Az ajkakon lévő herpesz megfertőzheti a nemi szerveket és fordítva.

Segítség! A pasimnak herpesze van!

Tartsd mindenképp szem előtt, ha már egyszer megfertőződtél, akkor a vírus akkor is terjedhet, ha épp nem tapasztalod a kitörését. Ha a bőr sérült, gyakorlatilag mindenhova átfertőzhető a vírus. 

Ha a partnerednek herpesze van, nyíltan beszélnetek kell róla. Sajnos ez nem könnyű, de az egészségeteket veszélyeztetitek. Hozd fel a témát bátran, hiszen ha ő átadja a szájáról a nemi szervedre, te is átadhatod neki közösülés közben, így kialakul egy ördögi kör.

Csökkentsétek a kockázatot azzal, hogy ha ajakherpeszetek van, akkor nem szexeltek orálisan, ha pedig genitális herpesze van valamelyikőtöknek, akkor pedig még biztonságosabbá teszitek a szexet gumióvszer használatával. A fogamzásgátló tabletták ugyanis semmilyen nemi úton terjedő betegségtől nem védenek, ezek ellen a kondom a leghatásosabb védelem.

Herpesz esetén legjobb, ha pár napot kibírtok behatolásos és orális szex nélkül. Találjátok fel magatokat, masszírozzátok egymást, pettingeljetek, használjatok segédeszközöket, legyetek kreatívak. 


Harminc múltam, egyedül vagyok
Harminc múltam, egyedül vagyok
Amikor a pasi szerelmes beléd...
Amikor a pasi szerelmes beléd...
Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?
Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?
5 hiba, amit a nő elkövethet az ágyban
5 hiba, amit a nő elkövethet az ágyban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.