intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Candida – nem egy hangzatos női név

Candida – nem egy hangzatos női név

Bizonyára te is hallottál már e különös nevű betegségről. Olyan, mint egy női név, ám komoly tünetek bújnak meg mögötte.

Candida – nem egy hangzatos női név

Sokan még mindig azt hiszik, hogy a Candida egy nemi úton terjedő betegség, de ez nem így van. A Candida-fertőzést egy gomba, a Candida albicans okozza. Ez minden ember szervezetében jelen van, de általában semmilyen problémát nem okoz. Mindaddig így van ez, míg túlságosan el nem szaporodik. Sajnos ez megtörténhet bárkivel, nincs összefüggésben a személyes higiéniával – a tévhitekkel ellentétben. A gomba akkor kap zöld utat, ha a szervezet immunrendszere meggyengül.

A Candida-fertőzés legjellemzőbb tünetei

Mivel a Candida gomba a szájban, a torokban és a nyelőcsőben is megtalálható, a vérárammal bárhová képes eljutni. Ez az oka annak, hogy a tünetek bárhol előfordulhatnak.

Kellemetlen betegségről van szó, amit nagyon nehezen lehet visszaszorítani. Sokszor félrediagnosztizálják, ugyanis tünetei más betegségre is utalhatnak.

Leggyakoribb nőgyógyászati tünetei:

·         A sűrű, már-már túrószerű hüvelyi folyás, amelynek nincs kellemetlen szaga

·         A hüvelybemenet-körüli, szeméremtáji viszketés

Egyéb gyakori tünetei:

·         Emésztési problémák

·         Puffadás

·         Anyagcsere-gondok

·         Hasfájás

·         Folyamatos éhségérzet

·         Fáradtság

·         Levertség

·         Hangulatingadozások

·         Hajhullás

·         Viszketés az egész testen

·         Aknék, pattanások kialakulása

·         A libidó csökkenése

Ahhoz, hogy megnyugodj, akár otthon is kiderítheted, hogy valóban Candidával van-e dolgod, de a gyorsteszt mellett feltétlenül menj el orvoshoz is. A tünetek gyakorisága és előfordulása alapján az orvos más és más kezelést javasol. Fontos tudni, hogy mennyire szaporodott el a gomba a szervezetedben, ezt pedig a gyorsteszt nem mutatja ki.

Előfordulhat, hogy elegendő antibiotikumos, vagy helyi kezelés (hüvelykúp, krém). Ám súlyosabb esetben a partneredet is kezelni kell.

Fontos, hogy tudd, ahhoz, hogy a Candida kellemetlen tünetei messziről elkerüljenek, néhány alapvető, életmódbeli változtatásra is szükséged lehet. Ebben is segít az orvosod. Lehet, hogy a fogamzásgátló módszer megváltoztatása, a szénhidrátban szegényebb étrend általában segítséget jelent. A Candida gomba a szénhidrátokból nyeri az energiát a szaporodáshoz, így ezt a tápanyagcsoportot kell nagyon visszaszorítani a kezeléshez.

Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalod, ne késlekedj, fordulj orvoshoz, hogy a diagnózis mielőbb megtörténhessen és a kezelés azonnal elkezdődhessen.


Maradjunk barátok!
Maradjunk barátok!
Az első szeretkezés: útmutató férfiaknak
Az első szeretkezés: útmutató férfiaknak
Mi a szerelem?
Mi a szerelem?
5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára
5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.