intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Vonzó, ha egy nő kezdeményez

Vonzó, ha egy nő kezdeményez

Azt szokták mondani, hogy a férfiak általában a külső alapján választanak, tehát az elsődleges dolog, ami vonzalmat vált ki, az a nő külseje. A nők esetében is ugyanígy él az általánosítás: sokan úgy vélik, a nőknél az elsődleges vonzalom-katalizátor a teli pénztárca. Azonban ez a dolog ennél sokkal bonyolultabb.

A kutatások szerint az általánosítások valóban csak általánosítások. A férfiak és a nők esetében is párválasztáskor a külső mellett a belső tulajdonságok is kiemelkedően fontosak. Mi is utánajártunk a dolognak. Férfiak és nők is válaszoltak a kérdésünkre: Számodra mit jelent a vonzalom?

Romantikus személyiség

Van, akinek mindennél többet jelent, ha a választottja romantikus. Rengeteg nő keres társat úgy, hogy szinte kitétel, hogy a partner romantikus legyen.

„Ó, igen! A herceg fehér lovon! Lehet, hogy csak sztereotípia, de nekem mindig is ez volt a gyengém” – mondja Rebeka. „Tudom, hogy régimódi, de számomra a vonzalom ott kezdődik, hogy a férfi tud bánni a nőkkel. Tudja, hogy mit hogyan kell tenni, udvarias, gyengéd. A szavai és a tettei is elvarázsolnak.”

Vonzó, ha egy nő kezdeményez

A férfiak többsége szeret kezdeményezni, de vannak, akiket az indít be, ha a nő veszi kézbe az irányítást. Manapság egyre több olyan tartós kapcsolatról hallani, ahol a nő helyzetfelismerő képességének köszönhető, hogy a pár összejött.

„Amikor egy nő olyan határozott, hogy felvállalja, tetszem neki, az számomra felhívás egy keringőre” – meséli Máté. „Boldog lennék, ha egyszer találkoznék egy olyan nővel, aki tudja, mitől döglik a légy! Eddig mindig tőlem várták, hogy megtegyem az első lépéseket.”

Nincs vonzóbb az őszinte férfinál

Az őszinteség sokak számára nem szerepel a válaszok közt, ha megkérdezik, hogy mitől talál vonzónak egy nő egy férfit. Vannak azonban olyan nők, akik sok rossz tapasztalat miatt ezt a tulajdonságot értékelik legtöbbre.

„Tudom, hogy kicsit unalmasan hangzik, de sok férfival azért ment tönkre a kapcsolatom, mert egy idő után rájöttem, nem megbízható, titkol valamit” – kezdi Anita. „Az ilyen kapcsolataimban mindig nagyon csúnya véget ért a dolog, ezért számomra a vonzósági lista első helyén az őszinteség áll.”

Az érzelmes nők a legvonzóbbak

Az érzelmek általában a nők számára fontosak, ám a férfiak közül sokan találják vonzónak, ha egy nő kimutatja az érzéseit, biztosítja párját arról, mennyire szereti.

„Amikor a szerelmem azt mondja, hogy szeret” – kezdi Dávid, „megáll számomra a világ. Olyankor azt érzem, hogy a helyemen vagyok, minden rendben. Amikor látom az irántam való érzelmeit, szerencsésnek érzem magam.”

Kalandvágyó természet és biztonságra törekvés

Sok nőnek fontos, hogy a párjuk ne legyen unalmas, hanem inkább egyensúlyt tudjon teremteni a biztonság, a meghittség és a bohém, kalandvágyó természete közt.

„Geri, a barátom igazi őrült tud lenni, ha valamilyen bevállalós kalandról van szó” – meséli Inez. „Egyszerűen imádom, amikor valami teljesen váratlan történik az életünkben. Megy minden a rendes kerékvágásban, egyszer csak gondol egyet, és az egész nyugalmat fenekestől felforgatja.”


Ligeti Anna


Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Honnan tudod, hogy erős köztetek a kémia? – Íme, a jelek!
Honnan tudod, hogy erős köztetek a kémia? – Íme, a jelek!
Mit szeretnek a nők a szexben?  (18+)
Mit szeretnek a nők a szexben? (18+)
Az első szeretkezés: útmutató férfiaknak
Az első szeretkezés: útmutató férfiaknak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.