intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Vigyázz! A cukor csökkenti a nemi vágyat

Vigyázz! A cukor csökkenti a nemi vágyat

Gondoltad volna, hogy a túlzott cukorfogyasztás hatással van a szexuális életedre? Óvatosan kell hát bánnod a szénhidrát-tartalmú ételekkel, ugyanis visszaeshet a libidód.

Rossz hír, ha édesszájú vagy, hogy a cukor- és szénhidrátfogyasztás negatívan befolyásolja a szexuális életet, hiszen hatással van minden belső működésünkre. Nemcsak a súlytöbblet okoz kellemetlen pillanatokat, hanem az is, hogy bármennyire erősek is az érzéseid a partnered irányába, nem igazán tudod majd lenyűgözni, boldoggá tenni az ágyban.

Miért van ez így?

A cukor elfogyasztásának hatására a hasnyálmirigy működésbe lép, és inzulin termelődik. Ha azonban túlzásba viszed a cukorbevitelt, akkor később inzulinrezisztencia kialakulására kell számítanod, ami nem egy leányálom.

Az inzulin komoly hatással van a szervezetre. Ha a szintje nem megfelelő, akkor több fontos ponton is „kiakad” a rendszer: felborul a hormonháztartásod, bukik az egyensúly, ami az egész szervezetedet irányítja. Mivel a tesztoszteron szintje is csökken, nemcsak az izmodból veszíthetsz, hanem beindulhat a zsírnövekedés, depresszió alakulhat ki, ráadásul a nemi vágyad is minimálisra csökken.

Mit okoz az inzulinháztartásod kibillenése?

  • nő a szervezetet érő stressz
  • csökken a szex iránti érdeklődés
  • hormonokra is kihat: tesztoszteron, ösztrogén és progeszteron vannak veszélyben
  • nőhet a testsúly, ami önértékelési és egészségügyi problémákhoz vezethet

Mit tehetsz?

Azonnal csökkentsd a napi cukorbeviteled. Ezt kezdd azzal, hogy leállsz a hozzáadott cukrot is tartalmazó, káros ételek és italok fogyasztásával. Kérd ki szakember tanácsát az egészséges szénhidrátbevitellel kapcsolatban, hiszen arra nagyon nagy szükség van, de nem mindegy, hogy milyen formában és milyen mennyiségben. Ha lehet, kerüld a fehér lisztet, helyette a teljes kiőrlésű gabonákból készült termékeket válaszd. A cukorbevitel ne nassolásból származzon, hanem friss idénygyümölcsökkel kényeztesd magad. Itt a nyár, nem is lesz nehéz dolgod.

A szervezeted nagyon hálás lesz azért, hogy újra lélegzethez jut majd. Te pedig jól fogod magad érezni a bőrödben. Meglátod, néhány nap elteltével a szex is visszatér majd az életedbe, amiért pedig a partnered lesz nagyon hálás.

 

Ligeti Anna


A nők szexuális kora
A nők szexuális kora
Egy-két randi, csak ennyi vagy!
Egy-két randi, csak ennyi vagy!
5 tipp - Így készülj a Szilveszterre, ha kettesben lesztek
5 tipp - Így készülj a Szilveszterre, ha kettesben lesztek
6 furcsa dolog, ami izgalomba hozza a nőt
6 furcsa dolog, ami izgalomba hozza a nőt
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.