intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Vibrátor receptre, avagy a viktoriánus gyógymód

Vibrátor receptre, avagy a viktoriánus gyógymód

Gondoltad volna, hogy az első vibrátorokat orvosi kezelésre alkalmazták? A hisztéria gyógymódjának tartották. Érdekes belegondolni, hogy régen orvosok alkalmazták, manapság pedig eléggé megosztja a közvéleményt a szexuális játékszerek, segédeszközök használata.

Nehéz elhinni, de a vibrátort a konzervatív viktoriánus korszakban vezették be mint alkalmazható kezelést a női betegeknél, akik az ún. hisztériában szenvedtek. A hisztéria összefoglaló neve volt a nők lelki eredetű betegségeinek, például a depressziónak és a szorongásnak is. Sokaknak használt is a „kezelés”, ugyanis nem éltek át még orgazmust. Mivel ebben a korban nem létezett szexuális felvilágosítás, sokaknak fogalmuk sem volt, mit is kéne érezniük, vagy hogyan is működik ez az egész. Nem volt fontos a szexuális vágy vagy a kielégülés ténye, ezért amikor a vibrátort alkalmazták a betegeknél, és ők kielégültek, az szellemileg és fizikailag is megkönnyebbülést hozott.

Szerencsére az idő múlásával az orvostudomány megtanult különbséget tenni az egyes betegségek között, így a hisztéria diagnózisok száma csökkent. A vibrátorokat azonban nem dobták ki. Sem képletesen, sem szó szerint.

Annak ellenére, hogy a nők számára most már elérhető mindenfajta szexuális tájékoztatás és oktatás, amire vágynak, még mindig sok a félreértés és a mítosz a szexuális segédeszközök körül. Mik ezek a tévhitek? 

1. A szexuális játékszereket kevesen használják...

Semmiképpen! Sokan használnak szexuális játékokat, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő az illető, egyedülálló vagy van partnere.

2. Ez a szingliknek való...

Amikor a szexuális segédeszközökre gondolunk, akkor hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy egy egyedülálló ezzel dobja fel a szombat estéit. Ennek pont az ellenkezője igaz! Egy tanulmány szerint azok közül a nők közül, akik használtak már segédeszközt, 70% feletti azoknak az aránya, akik kapcsolatban élnek. A legnagyobb óvszergyártó cég tanulmányából pedig az derül ki, hogy az emberek 25%-a a párjával használja a szexuális segédeszközöket.

3. A szexuális játékok használata azt jelenti, hogy valamit hiányzik a hálószobában...

Ismét pontosan az ellenkezője igaz. Azoknak a nőknek, akik használnak szexuális játékszereket, általában nagyobb a szexuális elégedettsége és az orgazmusképessége.

Jó hír, hogy egyre többen kedvelik a szexuális játékszereket. Ez feltárja, nyitottabbá teszi a szexuális életet, kiterjeszti az erotikus fantáziákat. Ez pedig magában hordozza a szexuális elégedettség növekedését, így a boldogabb, teljesebb élet lehetőségét is.

 

Komáromi Csenge


Az első szeretkezés: útmutató férfiaknak
Az első szeretkezés: útmutató férfiaknak
Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?
Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?
Kevés a szex? Íme, 5 ok, amiért nincs kedved hozzá
Kevés a szex? Íme, 5 ok, amiért nincs kedved hozzá
Útmutató orális szexhez - Nőknek
Útmutató orális szexhez - Nőknek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.