intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Vibrátor receptre, avagy a viktoriánus gyógymód

Vibrátor receptre, avagy a viktoriánus gyógymód

Gondoltad volna, hogy az első vibrátorokat orvosi kezelésre alkalmazták? A hisztéria gyógymódjának tartották. Érdekes belegondolni, hogy régen orvosok alkalmazták, manapság pedig eléggé megosztja a közvéleményt a szexuális játékszerek, segédeszközök használata.

Nehéz elhinni, de a vibrátort a konzervatív viktoriánus korszakban vezették be mint alkalmazható kezelést a női betegeknél, akik az ún. hisztériában szenvedtek. A hisztéria összefoglaló neve volt a nők lelki eredetű betegségeinek, például a depressziónak és a szorongásnak is. Sokaknak használt is a „kezelés”, ugyanis nem éltek át még orgazmust. Mivel ebben a korban nem létezett szexuális felvilágosítás, sokaknak fogalmuk sem volt, mit is kéne érezniük, vagy hogyan is működik ez az egész. Nem volt fontos a szexuális vágy vagy a kielégülés ténye, ezért amikor a vibrátort alkalmazták a betegeknél, és ők kielégültek, az szellemileg és fizikailag is megkönnyebbülést hozott.

Szerencsére az idő múlásával az orvostudomány megtanult különbséget tenni az egyes betegségek között, így a hisztéria diagnózisok száma csökkent. A vibrátorokat azonban nem dobták ki. Sem képletesen, sem szó szerint.

Annak ellenére, hogy a nők számára most már elérhető mindenfajta szexuális tájékoztatás és oktatás, amire vágynak, még mindig sok a félreértés és a mítosz a szexuális segédeszközök körül. Mik ezek a tévhitek? 

1. A szexuális játékszereket kevesen használják...

Semmiképpen! Sokan használnak szexuális játékokat, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő az illető, egyedülálló vagy van partnere.

2. Ez a szingliknek való...

Amikor a szexuális segédeszközökre gondolunk, akkor hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy egy egyedülálló ezzel dobja fel a szombat estéit. Ennek pont az ellenkezője igaz! Egy tanulmány szerint azok közül a nők közül, akik használtak már segédeszközt, 70% feletti azoknak az aránya, akik kapcsolatban élnek. A legnagyobb óvszergyártó cég tanulmányából pedig az derül ki, hogy az emberek 25%-a a párjával használja a szexuális segédeszközöket.

3. A szexuális játékok használata azt jelenti, hogy valamit hiányzik a hálószobában...

Ismét pontosan az ellenkezője igaz. Azoknak a nőknek, akik használnak szexuális játékszereket, általában nagyobb a szexuális elégedettsége és az orgazmusképessége.

Jó hír, hogy egyre többen kedvelik a szexuális játékszereket. Ez feltárja, nyitottabbá teszi a szexuális életet, kiterjeszti az erotikus fantáziákat. Ez pedig magában hordozza a szexuális elégedettség növekedését, így a boldogabb, teljesebb élet lehetőségét is.

 

Komáromi Csenge


Indítsd be a szerelmi  életed! MOST!
Indítsd be a szerelmi életed! MOST!
Boldog vagy, vagy csak elégedett?
Boldog vagy, vagy csak elégedett?
5+1 egészséges érv a szex mellett
5+1 egészséges érv a szex mellett
Biztos, hogy szerelmes vagy?
Biztos, hogy szerelmes vagy?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.