intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Valami elromlott a kapcsolatban? – Helyre lehet hozni

Valami elromlott a kapcsolatban? – Helyre lehet hozni

Úgy érzed, a kapcsolatodban nincs rendben valami? Hidd el, mindenhol vannak rosszabb időszakok, amelyeket át lehet vészelni, ha kellő bizalommal álltok egymáshoz a partnereddel. Csak légy türelmes. Íme, néhány párkapcsolati probléma, amelyre közösen megtalálhatjátok a megoldást.

1. Hűtlenség

Teljesen természetes, ha úgy érzed, nincs visszaút, a párod mindent elrontott azzal, hogy hűtlen volt hozzád. Belefér, hogy megsértődj, dühös légy, sírj, és megbánd, hogy összejöttél ezzel a pasival. Ám, ha lehiggadsz, és jobban átgondolod a dolgokat, érdemes átbeszélni, hogy mi történt.

Mit kell tenned? El kell gondolkodnod azon, mi vezethetett odáig, hogy a párod megcsalt téged. Ehhez első körben az kell, hogy nagyon jól ismerd önmagad, tudd, hogy mennyit bírsz, mert egy ilyen mély beszélgetés bizony nagyon megviselhet. Ugyanakkor feltétlenül szükséges, ha úgy érzitek, hogy még jelentetek egymásnak valamit. Tudnod kell azt is, hogy ez a párodnak sem könnyű, hiszen ő követett el hibát, ő volt az, aki hűtlen volt, és ezzel neki kell szembenéznie.

Sári (21): „Sajnos két hónappal ezelőtt szembesültem azzal, hogy a barátom megcsalt. Először minden ruháját kidobáltam a szekrényből, szinte őrjöngtem, annyira fájt a szívem. Azt mondtam, haza se jöjjön, nem akarom látni, küldje el valamelyik haverját a cuccaiért. Úgy éreztem, megalázott, és ez a gondolat eléggé a padlóra küldött. Természetesen – ahogy ez lenni szokott – rengeteget sírtam, és egy hétig ki sem dugtam az orrom a lakásból. Végül úgy döntöttem, engedek a kérésének, és meghallgatom, mit akar mondani. Ez volt az első lépés. Utána több másik beszélgetés következett, ami sok mindenre rávilágított, ami nem működött jól a kapcsolatunkban. Most nem élünk együtt, de óvatosan újrakezdtünk mindent. Lassan, kis lépésekben haladunk, próbálom feldolgozni a történteket.”

2. Átalakuló érzelmek

A kapcsolatotok valószínűleg mindent elsöprő, óriási érzelmekkel indult. Hosszú távon azonban számolnod kell azzal, hogy a szerelem kicsit más lesz. Nem feltétlenül múlik el, de idővel halványul, kissé szolidabb lesz, és nem olyan őrült. Ez persze fájdalommal járhat, és nem mindenki tudja kezelni a kialakult új helyzetet. Ha a te kapcsolatodban problémát okoz az, hogy esetleg nem olyan intenzitású érzéseket éltek meg együtt, akkor erről beszélni kell. 

Mit kell tenned? Bizonyára pontosan tudod, mitől boldog a szerelmed. Remélhetőleg, ezt ő is tudja rólad. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nem kapjátok meg egymástól azt a mennyiségű szeretetet, szenvedélyt, amennyire vártok. Adj esélyt a párodnak arra, hogy kifejezhesse az érzéseit, és te is mutasd ki minden nap, mennyire fontos számodra. Kesergés helyett jó, ha beszéltek arról, hogy ki mire vágyik a kapcsolatban, mert különben ellaposodik az egész, és jön a többi probléma.

Flóra (25): „Öt éve vagyunk együtt Andrissal, és valahogy úgy érzem, nem az igazi a kapcsolatunk. Az elején minden olyan volt, mint valami filmben. Ő a herceg, én a hercegnő, szépek voltunk és nagyon fiatalok. Mostanra úgy érzem, az érzelmei kihunyóban vannak irántam. Én még mindig nagyon szeretem, de kissé egyoldalúnak érzem ezt. Régebben kimutatta, sőt még túlzásba is vitte az érzelmeit, de én ezt imádtam. Két éve viszont valahogy inkább a megszokás vezeti az együttélésünket. Ez persze nem rossz, boldogok vagyunk, de valami hiányzik. A férfiaknak mindig kicsit nehezebb egy hosszú kapcsolat, ezért mindent megteszek azért, hogy megmentsük a miénket. Az a jó, hogy tudunk erről beszélni, így nem tartok attól, hogy vége lesz.”

3. Szexuális problémák

Nagyon sokféle ember van, és az idő múlása mindenkire másképp hat. Vannak, akiknek az érzései halványulnak, vannak, akik fizikálisan kerülnek zsákutcába. Ezen okok mindegyike eredményezhet gondokat az ágyban. Nem szabad azonban egymással vádaskodnotok.

Mit tehetsz? Az okok feltárását kezdhetitek kettesben, de, ha úgy érzitek, nem vagytok eléggé felkészülve erre, vegyetek igénybe külső segítséget. Egy szexuálterapeuta olyan megvilágításba tudja helyezni a kapcsolatotokat, amelyből ti nem látjátok, hiszen nem tudjátok objektíven vizsgálni a saját életeteket. Arra azonban nagyon vigyázz, hogy ne hibáztasd a párod semmiért, inkább a kommunikáció eszközeit válaszd a megoldás kereséséhez. Ha a probléma átmeneti, akkor könnyen túljuttok rajta együtt.

Vali (23): „A párommal egy éve vagyunk együtt. Ő tíz évvel idősebb nálam, és sokszor úgy érzem, hogy ez nagyon frusztrálja őt. Igaz, hogy csak 33 éves, de mindig az az érzésem, hogy a korkülönbség miatt nem érzi jól magát szex közben. Olyan teljesítménykényszere van, amit nehezen tudunk kezelni. Próbálok felülkerekedni minden problémán, de nekem is egyre nehezebb, hiszen a szex szinte csak a problémákról szól mostanában. Igyekszem ezt pozitívan nézni, keresem a kiutat, de ehhez ő is kell, az ő elhatározása. Ebben vagyunk kicsit elmaradva, amihez lehet, hogy kell egy kis külső segítség is. Erről azonban nagyon nehezen tudom meggyőzni a páromat. Remélem, azért sikerül ezen túljutnunk.” 


Tarjáni Rita

 


„Szerelmes lettem, de tudtam, hogy nem szabad”
„Szerelmes lettem, de tudtam, hogy nem szabad”
A női szexualitás múltja és jelene – 1. rész
A női szexualitás múltja és jelene – 1. rész
Neked melyik a legérzékenyebb pontod?
Neked melyik a legérzékenyebb pontod?
Van (szexuális) élet a G-ponton túl
Van (szexuális) élet a G-ponton túl
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.