intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?

Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?

Szex közben természetes, hogy nem az jár a fejedben, hogy vajon mi zajlik épp az agyadban, a testedben. Az érzelmi oldalra koncentrálsz, pedig az együttlétek a szervezeted is befolyásolják. Lássuk csak, hogyan…

A meghitt együttlétkor a testben oxitocin, azaz "szeretethormon" szabadul fel nagy mennyiségben. Ettől érzed azt, hogy csak vele akarsz lenni, kötődsz hozzá. Emellett elégedettséget is érzel, ami a dopaminnak, azaz a "boldogsághormonnak" köszönhető. Az oxitocin által kiváltott kötődés nemcsak szex közben jellemző, máskor is érezzük. Az is tény, hogy nagyon sokat számít, hogy milyenek az együttlétkor a körülmények. A kötődés nem mindig alakul ki. Ha például valaki szexuális erőszak áldozata, akkor a hormonok nem szabadulnak fel, nincs kötődés, nincs örömérzés és elégedettség.

Pont ugyanilyen egy boldogtalan kapcsolat is. Ahhoz, hogy újjáéledjen, nem elegendő csupán a szex. Ha az érzelmek nem stimmelnek, a fizikai háttér kevés, és a hormonok nem termelődnek varázsütésre. Természetesen lehet szexelni szerelem nélkül is, ez bizonyítást nyert már, ám nem mindenkinél működik. Vannak olyanok – főleg nők –, akik nem képesek érzelmi háttér nélkül szerelmeskedni senkivel. Náluk a kémia és az érzelmi telítettség egyszerre kell, hogy jelen legyen.

Mi történik a testtel?

Természetes, hogy az intenzív terhelés hatására növekszik a szíved teljesítménye, fokozódik a vér áramlása, könnyebben jut el azokhoz a szervekhez, amelyeknek szükségük van vérre. A vérbőség a férfiaknál merevedést okoz, a nők esetében pedig ettől duzzadnak meg a nagy- és kisajkak, valamint ettől lesz nedves a hüvely, így könnyebb a behatolás.

Az erogén zónáid nagyon érzékenyek lesznek egy pillanat alatt. Vannak olyan nők, akik ezek ingerlésétől is orgazmust képesek átélni. Ez is a fokozott vérellátásnak köszönhető. A szívritmus hirtelen felgyorsul, ám az orgazmus után viszonylag gyorsan visszaáll az eredeti állapotba.

Bizonyára te is megfigyelted, hogy az orgazmus előtti pillanatokban az izmaid megfeszülnek. Ez főleg a has, a csípő környékén és a lábakban jellemző. Az orgazmus után az izmok ellazulnak.

Az orgazmus következtében prolaktin termelődik a szervezetedben. Ez nyugtató hatással van rád. Ennek a hormonnak köszönheted, hogy szerelmeskedés után fáradtnak érzed magad, és kellemes álmosság ül rád.   

Nem lehetsz teljesen biztos abban, hogy amit szex közben érzel, az milyen érzelem. Szerelem, vagy csak a hormonok űznek veled tréfát? A kémia nagyon fontos két ember között, hatására működik a szex, ám az is nagyon lényeges, hogy tisztában légy az érzelmeiddel, a kapcsolat jellegével is.


Ligeti Anna


Élet egy Nyilas férfivel
Élet egy Nyilas férfivel
Impotens a pasim, mit csináljak?
Impotens a pasim, mit csináljak?
3 nyári szexveszély - Összegyűjtöttük, hogy milyen veszélyekre érdemes odafigyelni a forró nyárban
3 nyári szexveszély - Összegyűjtöttük, hogy milyen veszélyekre érdemes odafigyelni a forró nyárban
Szex egy hosszú  kapcsolatban
Szex egy hosszú kapcsolatban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.