intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok

Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok

Ugye, te is úgy gondolod, hogy a fiatalok ma sokkal több lehetőséggel rendelkeznek a szex terén, mint a régebbi generációk? Ez így igaz, ennek ellenére nem használják ki a rájuk szakadt nagy szabadságot, és ennek sokféle oka van. Első helyen áll a negatív testkép, de lássuk, melyek azok, amelyek még meghatározzák a fiatalok szexuális életét.

Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok

  1. Negatív önkép, negatív testkép

A társadalmi elvárások, amelyek többnyire a média által kialakított elvárások, sajnos nagyon meghatározzák a fiatalok saját magukkal szembeni hozzáállását. Legtöbbjüknek negatív a véleménye önmagáról, a testéről. Tízből legalább nyolc fiatal változtatna magán valamit, vagy az egész testét látja csúnyának. Ez pedig nagyban meghatározza a szexuális együttléteik gyakoriságát is.

  1. Nincs személyes ismerkedés

Azt hihetnénk, hogy az online randikeresők korában nincs nehéz dolga a fiatal korosztálynak abban, hogy partnert találjon. Ám ez korántsem könnyű dolog. A régebbi, jól bevált ismerkedési módszerek már kihalófélben vannak, így hiányzik a személyes kontaktus varázsa. A fiatalok rengeteg időt töltenek az online közegben párkereséssel, szexpartner-kereséssel. Ez azonban sokszor elpazarolt idő, ugyanis semmi sem helyettesítheti a személyes találkozást, ismerkedést. A benyomások ugyanis csak így alakulhatnak ki a felekben egymásról.

Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok

  1. Túlhajszoltság

A folyamatos magas teljesítménykényszer mára már szinte életmódszintű lett a fiataloknál. Ez a túlhajszoltság pedig nem kedvez a felszabadult szexualitásnak, ugyanis leginkább szorongással, depresszióval jár együtt.

  1. Tapasztalatlanság

Annak ellenére, hogy lenne lehetőség, kevesen használják ki jól. Nem gyűjtenek gyakorlati tapasztalatokat, így az élmények nem túl jók a szexről. Sokan le is mondanak róla, nem akarják újra és újra átélni, hiszen egy fájdalmas, vagy rossz élményt ki akarna megismételni? Mivel nincsenek kellő tapasztalataik az előjáték fontosságáról, a fogamzásgátlásról, sokszor nem jó élményként hagyott nyomot bennük az aktus, és félnek a következményektől is, a nemi úton terjedő betegségektől és a nem kívánt terhességtől is.

  1. Nem segítőkész szülők

A gyermekek már kis kortól belekerülnek az oktatási malomba, ami fiatal felnőttként is őrli őket. A szülők leginkább arra figyelnek a gyermekeik kapcsán, hogy a lehető legjobban végezzék el iskoláikat, jó eredményeik legyenek, és egyszer majd jó munkahelyen kezdjék meg az életet. A jövőkép kialakítása sokkal fontosabb a szülőknek, mint a gyermekük jelenlegi léthelyzete, lelki állapota, és az, hogy beszéljenek vele a szexualitásról. Ez a frusztrált viselkedés, a folyamatos elvárások és a teljesítménykényszer bedarálja a fiatalok lelki életét.

Félő, hogy egyre többen kizárják majd a partnert a szexualitásból, hiszen az csak bonyolítja a már úgyis elvárásoktól megnehezített életet. A magányos örömszerzés, a segédeszközök használata lesz egyre általánosabb, ami nem tesz jót a párkapcsolatoknak.

Tarjáni Rita


Csak szexre kellesz?
Csak szexre kellesz?
Megérdemled a férfit, aki elkap, amikor kell
Megérdemled a férfit, aki elkap, amikor kell
Biztonsági játék a szerelemben? Nem működik!
Biztonsági játék a szerelemben? Nem működik!
Nyáron is gondolkodj hideg fejjel!
Nyáron is gondolkodj hideg fejjel!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.