intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Több szex, jobb memória

Több szex, jobb memória

Íme, a nap híre: egy 2016-os tanulmány szerint kapcsolat van a szex és a memória között. Minél több van az előbbiből, annál jobb az utóbbi.

Több szex, jobb memória

Minden egyes nap olyan dolgokat csinálsz a memóriád javítására – anélkül, hogy elgondolkodnál rajtuk – amiket kutatások, tanulmányok támasztanak alá.

·         Reggel – kávé

·         Napközben – edzés, mozgás

·         Este – tengeri hal vacsorára

Ám most kiterjesztheted a memóriád érdekében tett lépéseidet, ugyanis immár tudományosan is igazolták, hogy módod nyílik arra, hogy a világ legjobb tevékenységét használd fel emlékezőtehetséged pallérozására.

Igen, jól olvastad: Egy 2016. novemberi tanulmányban a kutatók kapcsolatot fedeztek fel a szexuális viselkedés és a memória között. Ebben a konkrét tanulmányban a gyakran szexelő nőknél a jobb verbális memória jelei mutatkoztak, mint a kevésbé "elfoglalt" társaiknál.

A tanulmány elvégzéséhez a McGill Egyetem kutatói 78 nőt kértek fel, 18-29 éves korig, hogy kitöltsenek egy kérdőívet a szexuális magatartásukról és más szokásaikról. Ezután még egy vizuális tesztnek is alávetették őket, ahol arcokat, véletlenszerű szavakat és fényképeket mutattak nekik. A résztvevők ezután új és a már látott fotók keverékét vizsgálják, valamint felkérték őket, hogy azonosítsák azokat a szavakat és arcokat, amelyeket korábban hallottak és láttak.

Az eredmények elemzése után a kutatók érdekes eredményre jutottak: azok a nők, akiknél gyakoribb volt a behatolásos szex, lényegesen jobban emlékeztek a korábban felsorolt szavakra, mint azok a nők, akiknél kevesebbszer fordult elő a szexualitás ilyen megjelenése.

A kutatók nem találtak összefüggést a szexuális gyakoriság és az arcok felidézése között. Úgy vélik, ez azért van, mert a behatolásos szex - szemben más szexuális ingerléssel - segíthet az agy azon részében lévő agysejtek növekedésében, amely a szómemóriához kapcsolódik.

A tanulmány csak a rövid távú memóriára vonatkozott, de Jens Pruessner, a tanulmány szerzője szerint „a hosszú távú memóriahatásoknak ezekhez hasonlóknak kell lenniük”.

Dr. Pruessner szerint a szex segíthet a hippocampus központjában lévő más kognitív funkciók javításában, például a térbeli navigációban.

A tanulmány persze számos korlátot tartalmazott, többek között azt, hogy a résztvevők száma nem volt magas, így több kutatásra van szükség a jövőben.

Egy dolog, ami biztos: a szex segít a memória javításában. Kapd el a párod egy fordulóra gyorsan.

Forrás: Woman’s Day


„Mert nem tudok élni nélküled…” – A férj válasza feleségének
„Mert nem tudok élni nélküled…” – A férj válasza feleségének
Mi a boldogság? – 4 szempont a férfi szemszögéből
Mi a boldogság? – 4 szempont a férfi szemszögéből
A top 4 titkos női fantázia
A top 4 titkos női fantázia
Ne szexszel akarj békülni!
Ne szexszel akarj békülni!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.