intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Több szex, jobb memória

Több szex, jobb memória

Íme, a nap híre: egy 2016-os tanulmány szerint kapcsolat van a szex és a memória között. Minél több van az előbbiből, annál jobb az utóbbi.

Több szex, jobb memória

Minden egyes nap olyan dolgokat csinálsz a memóriád javítására – anélkül, hogy elgondolkodnál rajtuk – amiket kutatások, tanulmányok támasztanak alá.

·         Reggel – kávé

·         Napközben – edzés, mozgás

·         Este – tengeri hal vacsorára

Ám most kiterjesztheted a memóriád érdekében tett lépéseidet, ugyanis immár tudományosan is igazolták, hogy módod nyílik arra, hogy a világ legjobb tevékenységét használd fel emlékezőtehetséged pallérozására.

Igen, jól olvastad: Egy 2016. novemberi tanulmányban a kutatók kapcsolatot fedeztek fel a szexuális viselkedés és a memória között. Ebben a konkrét tanulmányban a gyakran szexelő nőknél a jobb verbális memória jelei mutatkoztak, mint a kevésbé "elfoglalt" társaiknál.

A tanulmány elvégzéséhez a McGill Egyetem kutatói 78 nőt kértek fel, 18-29 éves korig, hogy kitöltsenek egy kérdőívet a szexuális magatartásukról és más szokásaikról. Ezután még egy vizuális tesztnek is alávetették őket, ahol arcokat, véletlenszerű szavakat és fényképeket mutattak nekik. A résztvevők ezután új és a már látott fotók keverékét vizsgálják, valamint felkérték őket, hogy azonosítsák azokat a szavakat és arcokat, amelyeket korábban hallottak és láttak.

Az eredmények elemzése után a kutatók érdekes eredményre jutottak: azok a nők, akiknél gyakoribb volt a behatolásos szex, lényegesen jobban emlékeztek a korábban felsorolt szavakra, mint azok a nők, akiknél kevesebbszer fordult elő a szexualitás ilyen megjelenése.

A kutatók nem találtak összefüggést a szexuális gyakoriság és az arcok felidézése között. Úgy vélik, ez azért van, mert a behatolásos szex - szemben más szexuális ingerléssel - segíthet az agy azon részében lévő agysejtek növekedésében, amely a szómemóriához kapcsolódik.

A tanulmány csak a rövid távú memóriára vonatkozott, de Jens Pruessner, a tanulmány szerzője szerint „a hosszú távú memóriahatásoknak ezekhez hasonlóknak kell lenniük”.

Dr. Pruessner szerint a szex segíthet a hippocampus központjában lévő más kognitív funkciók javításában, például a térbeli navigációban.

A tanulmány persze számos korlátot tartalmazott, többek között azt, hogy a résztvevők száma nem volt magas, így több kutatásra van szükség a jövőben.

Egy dolog, ami biztos: a szex segít a memória javításában. Kapd el a párod egy fordulóra gyorsan.

Forrás: Woman’s Day


A szerelem
A szerelem
A nemi úton terjedő betegségekről
A nemi úton terjedő betegségekről
Az egészséges szexualitásról
Az egészséges szexualitásról
A szexuális diszfunkció 5 jele - nőknél
A szexuális diszfunkció 5 jele - nőknél
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.