intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tini-szex - Idejében, tudatosan

A tizenévesek szexuális aktivitása mind számarányait, mind jelentőségét tekintve világszerte folyamatos növekedést mutat. A fiatalkorúak szexuális problémáit leginkább az jellemzi, hogy a pszichés fejlődés többnyire nem tart lépést a testi fejlettséggel.

A fiatalok meggondolatlanabbak és felelőtlenebbek, körükben gyakoribbak az alkalmi partnerek, és a sűrű partnerváltás. A tizenévesek biológiai ismeretei rendkívüli módon hiányosak és legtöbb esetben nem a szülőhöz, hanem a barátokhoz fordulnak információért, akik valószínűleg nem tudnak többet, mint ők. A szexuális élet kérdéseiről a legtöbb családban nem beszélnek, vagy nem megfelelő módon, ezért a szülők jórészt nem tudnak tinédzser korú gyermekük szexuális kapcsolatáról, sokszor a partnert sem ismerik. Az első testi kapcsolat többnyire alkalomszerűen jön létre, hazánkban átlagosan 14-15 éves korban. Ezt az adatot az is alátámasztja, hogy Magyarországon évente 11 ezer terhesség megszakítás történik 18 év alatti leányoknál, és e számadat nem tartalmazza azoknak a lányoknak a számát, akiknél szerencsére nem következik be nem kívánt terhesség, valamint azokat sem, akik megszülik a gyermeküket. A legtöbb szülő ezeket olvasva elszörnyülködik, de mégis úgy gondolja, hogy az Ő gyermeke kivétel.

Szünetekben, amikor a gyerekek táborba mennek, kicsit szabadabbak, mint az iskolaidőszak alatt. Többször jönnek össze a barátokkal és esetleg egy-egy pohár alkohol azoknál, akik nem szoktak hozzá, olyan reakciót válthat ki és olyan cselekedeteket, amit az alkohol hatásának megszűntével megbánnak. Ezért a szünet beköszönte előtt érdemes lenne a szülőknek gyermekük figyelmét felhívni a veszélyekre.

Fontos az információ!

A tiltás nem biztos, hogy a leghatásosabb módszer, mert általában úgyis akkor történik a baj, amikor a szülő nem tud róla. Inkább a fogamzásgátlásra kell felhívni a gyerekek figyelmét. El kell mondani a lányoknak, hogy szexuális életet csak biztos fogamzásgátlás mellett éljenek és tudjanak arról a lehetőségről is, hogy ha mégis alkalomszerűen történik a testi kapcsolat, akkor a következő néhány napban még van lehetőség megelőzni a nem kívánt terhességet, ha orvoshoz fordul.
A fiús szülőknek is érdemes leülni gyermekükkel, és néhány szót szólni arról, milyen egészségkárosodásokat szerezhetnek, illetve okozhatnak egy leánynak az esetleges nem kívánt terhesség létrejöttével és megszakításával. A fiuk is érezzenek felelősséget a partner iránt! A fiukat el kell látni néhány óvszerrel és a nemi úton terjedő betegségekről tájékoztatni.

Hová fordulhatnak a lányok fogamzásgátlási tanácsadásért?

Az IntimZóna honlap virtuális nőgyógyászati rendelésének szakorvosaihoz. Az online nőgyógyászati rendelésen névtelenül tehetik fel kérdéseiket! Legyen akármilyen kényes vagy intim: megtudhatják, hogy problémáikkal milyen szakrendelést kell felkeresniük, és milyen vizsgálatok és kezelések lehetnek szükségesek a gond megoldása érdekében. A szakorvosok az online rendelési idejükben segítenek tanácsaikkal, javaslataikkal.

Legyen akármilyen kényes, vagy intim, minden témában válaszra találhatnak.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

KORHATÁROS TARTALOM

intimzona.hu

Az a tartalom, amelyet most meg akarsz nyitni, a jelenleg hatályos, 2010. évi CLXXXV. törvény szerint a IV. kategóriába tartozik. Oldalunkon edukációs célú, szexuális tartalmú anyagokkal is találkozhatsz.