intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ti küldtétek – „Eluralkodott rajtam a pánik”

Ti küldtétek – „Eluralkodott rajtam a pánik”

Sok-sok levelet kapunk tőletek, kedves olvasóktól. Az utóbbi időben többen írtatok a fogamzásgátlás témájáról. Rozi egy egész történetet küldött nekünk, amiről úgy gondoljuk, igen tanulságos.

„Rozi vagyok, 18 éves. Nemrég még csak a könyvek és a versenyszerű bicajozás töltötte ki az életem nagy részét. Egy évvel ezelőtt azonban megismertem Tibit. Ez a hat hónap csodálatos volt, úgy érzem, szerelmes vagyok. Pár hónapja továbbléptünk a kapcsolatunkban, és a szex is nagyon jól működik köztünk.

Gumióvszerrel védekezünk, mert kicsit félek a fogamzásgátló tablettáktól. Voltam már nőgyógyásznál, de a fogamzásgátlás nem került szóba, mert akkor még nem volt időszerű a dolog.

Tibivel mindketten tudjuk, hogy a védekezés nagyon fontos, soha nem jutna eszünkbe gumi nélkül ágyba bújni.

A legutóbbi együttlétünk azonban sajnos rosszul végződött. Soha nem gondoltam volna, hogy velünk előfordulhat, bár olvastam már ilyesmit: az óvszer kiszakadt. Őrült pánik lett rajtam úrrá! Lepergett előttem az elkövetkezendő kilenc hónap, a hatalmas pocak, a szülés, és arra gondoltam, hogy egyáltalán nem tudom, hogy mit kezdenék egy gyerekkel. Nem beszélve arról, hogy Tibi ebben az évben kezdte az egyetemet. Teljesenmegváltozna az életünk. Nem vagyunk olyan régóta együtt, szóval azt sem tudom, ő hogyan viselkedne. Nem éltünk még együtt, pedig abból sok minden kiderül egy emberről. Sehogy sem lenne időszerű most egy kisbaba. Épphogy túlestem az érettségin, most kezdődne a nagybetűs életem. Szóval megijedtem, de Tibi arcán azt láttam, hogy nem esett annyira kétségbe. Bennem csak az a kérdés cikázott, hogy „Mit tegyünk?” Ráadásul szombaton késő este történt (Mikor máskor?? Murphy!).

Tibi sietve öltözni kezdett, kért, hogy én is öltözzek, rohanjunk az ügyeletre esemény utáni tablettáért. Nekem a pániktól eszembe sem jutott ez a lehetőség, de szerencsére ő észnél volt. Ez a tabletta sajnos csak receptre kapható, ezért muszáj volt elrohannunk az orvoshoz. Az ügyeleten azonban – elég furcsa módon – nem igazán fogadtak tárt karokkal. Vágni lehetett a feszültséget a levegőben. Nem tudtam, hogy az a bajuk, hogy jöttünk, vagy az, hogy este jöttünk, vagy az, amiért jöttünk. Azt javasolták, hogy keressünk fel egy nőgyógyászt hétfőn reggel. Recept nélkül kellett elmennünk.

Borzalmasan éreztem magam. Nem vagyok egy tájékozatlan, buta lány, de most megszégyenültem, csalódást és keserűséget éreztem. Mégis, mit gondolhattak rólam? Nagyon rossz érzés volt. Láttam, hogy Tibi sem igazán tud semmit mondani, kénytelenek voltunk hazamenni. Nagyon féltem, mert a sürgősségi tablettáról azt hallottam, hogy 72 órán belül mindenképp be kell venni, de hatékonyabb a védelem, ha előbb vesszük be. Volt olyan barátnőm, aki fogamzásgátlót szed ugyan, de elfelejtette bevenni, és együtt voltak a barátjával. Neki írt fel az orvos esemény utánit, de még aznap be tudta venni, és nem lett semmi következménye az együttlétüknek.

Nem tehettünk mást, ki kellett várni a hétfőt. Persze az egészet elmondtam anyunak. Ő próbált megnyugtatni, hogy előfordul az ilyesmi. Mondta, hogy ha ennek az egésznek vége, azt javasolja, hogy szedjek fogamzásgátlót, mert a mai készítmények már nagyon modernek, nem magas a hormontartalmuk. Az ő idejében még mások voltak a tabletták, de azóta sokat fejlődött a fogamzásgátlás. Szerinte nem kell mindent elhinni, amit a neten olvasok. A nőgyógyásza mondta, hogy a tablettától nem lehet hízni, ez is egy tévhit. Ledöbbentem, mert a barátnőm viszont esküdött rá, hogy a tablettától szedett fel pár kilót. De esküszöm, még ezt is vállalnám, csak kivédhetném az ilyen helyzeteket, mint ez a szombati eset.

Hétfőn Tibivel és anyuval együtt elmentünk anyu nőgyógyászához, aki nagyon kedves volt. Mindent elmondott a sürgősségi tablettáról. Megbeszéltük, hogy a jövő hónapban eljövök hozzá, és kitaláljuk, hogy mi lenne nekem a legmegfelelőbb megoldás a fogamzásgátlásra. Mivel Tibi az egyedüli partnerem, szerinte jó lenne valamilyen hosszú távú fogamzásgátlásban gondolkodni.

Felírta az esemény utáni tablettát, és még egy receptet adott a biztonság kedvéért, hogy ez még egyszer ne okozzon problémát. Kiváltottam a sürgősségi tablettát, és azonnal be is vettem. Bízom benne, hogy nem történik semmi, nem leszek terhes.

A következő egy hónapban óvszerrel fogunk védekezni továbbra is, de anyu és a nőgyógyász is meggyőzött arról, hogy érdemes elgondolkodnom a hosszabb távú megoldáson. Hogy ez tabletta lesz-e vagy valami más, azt kitaláljuk majd a nőgyógyászommal.

Mindenesetre ez a hétvége jó lecke volt számomra. Több dolgot is tanultam egyszerre. A legfontosabb az, hogy hiába írnak valamit a neten, hiába mond valamit a legjobb barátnőm nem biztos, hogy az úgy igaz, vagy nem biztos, hogy rám éppúgy igaz, ezért biztos forrásból kell tájékozódni. A másik fontos az, hogy bármikor bármi megtörténhet, még olyasmi is, amire egyáltalán nem számítasz. A harmadik fontos dolog, hogy 18 évesen egy nőnek kell, hogy legyen egy megbízható nőgyógyásza, aki megkönnyíti a döntéseit, megválaszolja a kérdéseit és segít eligazodni a témában.

És még valami: megtudtam, hogy Tibire bármikor számíthatok, mellettem állt most is, amikor a pánik eluralkodott rajtam. Nem önmagát nézte, hanem engem nyugtatott, elkísért mindenhova, és még anyu előtt is felvállalta az egészet. Ez egy biztos alap a kapcsolatunkhoz.”


A szexet nem lehet elvárni!
A szexet nem lehet elvárni!
Az én álompasim
Az én álompasim
A szerelem nem tökéletes, de ne add fel!
A szerelem nem tökéletes, de ne add fel!
A szex nem az első randira való! - Biztos ez?
A szex nem az első randira való! - Biztos ez?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.