intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tévhitek a szerelemről

A szerelem olyan, mint testünknek a víz. Ez az egyike azoknak a közhelyeknek, amit előveszünk akkor, amikor a szerelemről beszélünk. De vajon van-e ennek alapja? Vagy  csupán egy magyarázat az éppen aktuális viselkedésünkre? Összegyűjtöttünk öt félreértést és igazságot arról, hogyan kell valakit igazán szeretni.

Tévhit: “Ha a szerelemnek el kell jönnie, úgyis eljön” – Szinte semmi jó az életben nem történik véletlenül, mégis sokan a sorsra bízzák a pártalálást.
Igazság: A szerelem tanulható. Egy olyan dolog, amelyre figyelmet kell, hogy fordítsunk azért, hogy fenntartsuk, és persze azért, hogy egyáltalán megtaláljuk. Fontos a szándék is, és természetesen a  kémia is elengedhetetlen a két ember közötti kapcsolathoz. De tartós szeretet csak akkor alakul ki, ha folyamatosan dolgozunk rajta, tápláljuk és tanulunk az elkövetett hibákból… Éppen ezért ne felejtsük el: az igazi szerelem nem nő a “szabadban”.

Tévhit: “Elmúlt a szerelem” – Gyakran könnyebb ezzel magyarázni azt, ha a pár nem tud megbeszélni mondjuk egy nagyobb horderejű döntést. Esetleg tolják maguk előtt a problémákat, aminek a felhalmozódása egy idő után bizalmatlansághoz és elhidegüléshez vezet. Egyszerűbb kimondani, hogy vége, ahelyett, hogy valóban megoldanák a gondokat.
Igazság:  Tied a választás. A szeretet nem passzív, hanem egy aktív történés, amelyben mindig nyitottnak és empatikusnak kell maradni. El kell fogadni azt, hogy az emberek különbözőek, olykor dühösek és akadnak olyan helyzetek, amikor még az érdekeik is ütköznek. De azért vagyunk emberek, társak, hogy képesek legyünk megbeszélni ezeket a sérelmeket, és megoldást tudjunk találni egy-egy problémára. Ha mindkét fél nyitott és hajlandó a kompromisszumra, akkor egy megtörhetetlen érzelmi kötés van köztük, amitől visszaállítható a korábban jól működő kapcsolat.

Tévhit: “A férfiak és a nők másképp szeretnek” – A nemi sztereotípiák késztetnek arra minket, hogy elhiggyük, hogy a férfi tökéletes ellentéte a nőnek: az igazi férfiak nem sírnak, a nők pedig soha nem elégedettek…stb
Igazság: Miért lenne fontos, hogy a szerelem matematikailag megosztott legyen? A nő azt hiszi, hogy a férfi csak a szexre vágyik, és az érzelem kevésbé fontos a számára. Míg a férfi pedig azt hiszi, hogy ha nem akar a nővel mindig ágyba bújni, akkor a nő megveti… Ördögi kör. De ha adsz neki egy esélyt, meg fogod tapasztalni, hogy csak akkor “kér”, ha mélyebb érzelmek is húzódnak a testi vonzalom mögött….

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.