intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Télen is gondolnod kell az intim egészségedre!

Télen is gondolnod kell az intim egészségedre!

A hideg időben általában a felső légúti megbetegedésektől tartunk, ám a gyenge, felkészületlen immunrendszer más kórokozók ellen sem hatékony. Emiatt akár intim fertőzések is kialakulhatnak. A hüvely érzékeny flórája gyengülhet, így könnyebben elszaporodhatnak a fertőzéseket okozó baktériumok, gombák.

Legtöbbször nem figyelünk eléggé magunkra és az immunrendszerünkre. A helytelen életmód rossz hatással van a védekezőképességre. Ráadásul ilyenkor, télen, kevesebb friss zöldséghez és gyümölcshöz lehet hozzájutni. A karácsony pedig már önmagában is igen „kártékony” lehet az immunrendszerünkre nézve, hiszen ebben az időszakban nem nagyon gondolunk arra, hogy egészséges ételeket fogyasszunk. Jönnek a finom, magyaros ételek, amelyek jó zsírosak, fűszeresek. Rengeteg süteményt is fogyasztunk ilyenkor, amelyek cukrot tartalmaznak. Ezek az ételek segítik a rossz baktériumok elszaporodását a bélrendszerben. A védekezőképességünk nagy része az emésztőrendszerben van. Az ünnepi időszak viszont pont nem kedvez az emésztőrendszernek, hiszen általában túlterheljük azt.

A tél abból a szempontból nehéz évszak, hogy a szervezetünk sokkal kevesebb tápanyaghoz jut természetes forrásokból, a hideg és a nyirkos időjárás kedvez a kórokozóknak. Az immunrendszer pedig fokozatosan gyengülhet. A légúti problémák, a láz és a nátha tetejébe igen gyakran kell megküzdenünk valamilyen intim problémával. Ez persze még jobban gyengíti a szervezetünket.

A hüvelyflóra egyensúlya nagyon érzékeny

Gombák és baktériumok élnek a hüvelyedben, ez persze elsőre igen furcsán hangzik, de ezek az élő mikroorganizmusok egy igen érzékeny egyensúlyt tartanak fenn, ami teljesen természetes. Többféle baktérium és többféle gomba található meg benne, köztük például a Candida is. Ez a gomba minden nőben ott van, de nem okoz semmilyen problémát mindaddig, amíg valamivel nem teszel a túlszaporodásáért. A túl sok stressz, a helytelen táplálkozás, a túlevés sajnos nem tesz jót ennek az érzékeny egyensúlynak.

Amikor a Candida elszaporodik a hüvelyben, égő érzés és viszketés jelentkezik, és a hüvelyváladék állaga is megváltozik, túrószerű lesz. Ezek a tünetek orvosi vizsgálatot és személyre szabott kezelést indokolnak. A fájdalom és a viszketés csillapítására általában recept nélkül is kapható készítményt be lehet szerezni.

A gombás fertőzés mellett a baktériumok is problémát okozhatnak. Olyan fertőzést, amely bő és híg, áttetsző hüvelyfolyással jár együtt. A hüvely érzékeny flórája ennél a fertőzésnél is felborul, a hüvely savas közege sérül, a Lactobacillus-szám csökken. Ezek a bacillusok segítik fenntartani a savas pH-t, ami meggátolná a kórokozók elszaporodását. A fertőzés könnyen kialakulhat például akkor, ha valami okán antibiotikumos kezelést kapsz. Az antibiotikumok nemcsak azokat a baktériumokat pusztítja el, amelyek a fertőzést okozták, hanem azokat is, amelyek hasznosak a szervezeted számára. Az orvosi vizsgálatot ebben az esetben sem szabad kihagyni. A patikában azonban kapható olyan készítmény, ami segít a tünetek enyhítésében, támogatja a Lactobacillusok szaporodását.

Az étkezéseddel is sokat segíthetsz a hüvelyflórád egészségén. Olyan élelmiszerekkel, amelyek probiotikumokat tartalmaznak, egészségesebbé teheted a hüvelyed. Válassz élőflórás kefirt, joghurtokat, és ne fogyassz túl zsíros, fűszeres ételeket.

 

Ligeti Anna


Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét
Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét
Ki akarom próbálni a mellékutcát
Ki akarom próbálni a mellékutcát
Az aszexualitás létezik
Az aszexualitás létezik
5 ok, amiért a férfiak is blöffölnek az ágyban
5 ok, amiért a férfiak is blöffölnek az ágyban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.