intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Télen is gondolnod kell az intim egészségedre!

Télen is gondolnod kell az intim egészségedre!

A hideg időben általában a felső légúti megbetegedésektől tartunk, ám a gyenge, felkészületlen immunrendszer más kórokozók ellen sem hatékony. Emiatt akár intim fertőzések is kialakulhatnak. A hüvely érzékeny flórája gyengülhet, így könnyebben elszaporodhatnak a fertőzéseket okozó baktériumok, gombák.

Legtöbbször nem figyelünk eléggé magunkra és az immunrendszerünkre. A helytelen életmód rossz hatással van a védekezőképességre. Ráadásul ilyenkor, télen, kevesebb friss zöldséghez és gyümölcshöz lehet hozzájutni. A karácsony pedig már önmagában is igen „kártékony” lehet az immunrendszerünkre nézve, hiszen ebben az időszakban nem nagyon gondolunk arra, hogy egészséges ételeket fogyasszunk. Jönnek a finom, magyaros ételek, amelyek jó zsírosak, fűszeresek. Rengeteg süteményt is fogyasztunk ilyenkor, amelyek cukrot tartalmaznak. Ezek az ételek segítik a rossz baktériumok elszaporodását a bélrendszerben. A védekezőképességünk nagy része az emésztőrendszerben van. Az ünnepi időszak viszont pont nem kedvez az emésztőrendszernek, hiszen általában túlterheljük azt.

A tél abból a szempontból nehéz évszak, hogy a szervezetünk sokkal kevesebb tápanyaghoz jut természetes forrásokból, a hideg és a nyirkos időjárás kedvez a kórokozóknak. Az immunrendszer pedig fokozatosan gyengülhet. A légúti problémák, a láz és a nátha tetejébe igen gyakran kell megküzdenünk valamilyen intim problémával. Ez persze még jobban gyengíti a szervezetünket.

A hüvelyflóra egyensúlya nagyon érzékeny

Gombák és baktériumok élnek a hüvelyedben, ez persze elsőre igen furcsán hangzik, de ezek az élő mikroorganizmusok egy igen érzékeny egyensúlyt tartanak fenn, ami teljesen természetes. Többféle baktérium és többféle gomba található meg benne, köztük például a Candida is. Ez a gomba minden nőben ott van, de nem okoz semmilyen problémát mindaddig, amíg valamivel nem teszel a túlszaporodásáért. A túl sok stressz, a helytelen táplálkozás, a túlevés sajnos nem tesz jót ennek az érzékeny egyensúlynak.

Amikor a Candida elszaporodik a hüvelyben, égő érzés és viszketés jelentkezik, és a hüvelyváladék állaga is megváltozik, túrószerű lesz. Ezek a tünetek orvosi vizsgálatot és személyre szabott kezelést indokolnak. A fájdalom és a viszketés csillapítására általában recept nélkül is kapható készítményt be lehet szerezni.

A gombás fertőzés mellett a baktériumok is problémát okozhatnak. Olyan fertőzést, amely bő és híg, áttetsző hüvelyfolyással jár együtt. A hüvely érzékeny flórája ennél a fertőzésnél is felborul, a hüvely savas közege sérül, a Lactobacillus-szám csökken. Ezek a bacillusok segítik fenntartani a savas pH-t, ami meggátolná a kórokozók elszaporodását. A fertőzés könnyen kialakulhat például akkor, ha valami okán antibiotikumos kezelést kapsz. Az antibiotikumok nemcsak azokat a baktériumokat pusztítja el, amelyek a fertőzést okozták, hanem azokat is, amelyek hasznosak a szervezeted számára. Az orvosi vizsgálatot ebben az esetben sem szabad kihagyni. A patikában azonban kapható olyan készítmény, ami segít a tünetek enyhítésében, támogatja a Lactobacillusok szaporodását.

Az étkezéseddel is sokat segíthetsz a hüvelyflórád egészségén. Olyan élelmiszerekkel, amelyek probiotikumokat tartalmaznak, egészségesebbé teheted a hüvelyed. Válassz élőflórás kefirt, joghurtokat, és ne fogyassz túl zsíros, fűszeres ételeket.

 

Ligeti Anna


Valami elromlott a kapcsolatban? – Helyre lehet hozni
Valami elromlott a kapcsolatban? – Helyre lehet hozni
Szex az első randin – igen vagy nem?
Szex az első randin – igen vagy nem?
Élet egy Nyilas férfivel
Élet egy Nyilas férfivel
G-pont, a férfiak örömforrása
G-pont, a férfiak örömforrása
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.