intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál

Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál

A csók a világ egyik legjobb dolga. Olyan intim, hogy egyesek a szexnél is fontosabbnak tartják. Van, aki egy csók alapján képes eldönteni, hogy az adott partner hosszú távon is jó választásnak bizonyul-e. Van néhány érdekesség, amit bizonyára nem tudtál a csókról.

Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál 

  1. A leghosszabb csók

A leghosszabb csók rekordját egy thaiföldi házaspár tartja, akik még 2013-ban 58 órán, 35 percen és 58 másodpercen át érintették egymáshoz forró csókban ajkaikat. Ekkachai Tiranarat és Laksana Tiranarat február 12-én kezdett bele a csókba és egészen Valentin napig tartottak ki. Az eseményt a Guinness World Records is rögzítette.

  1. A leghosszabb filmes csók

Egy kicsit kevésbé volt időigényes volt a leghosszabb, rögzített filmes csók. A 3 perces és 24 másodperces csőrözés a Lelkész felesége című filmben látható a két női főszereplő közt. Ez a csók egy 1941-ben rögzített rekordot döntött meg, ami 3 perc, 6 másodperces volt.

  1. Furcsa törvények

A törvénykönyvekben furcsa dolgok vannak, nem vitás… Az Egyesült Államokban, Iowa államban és Indianában például bajuszos férfi nem csókolhat meg egy nőt nyilvánosan. Természetesen igen kicsi a valószínűsége, hogy rendőrségi ügy kerekedne belőle, de a törvénykönyvben mégis benne van. Ahogyan az is, hogy a coloradói férfiak nem csókolhatnak meg egy alvó nőt, valamint nem csókolózhatnak vasárnap, a floridaiak pedig nem csókolhatják meg a feleségük mellét. Ajjaj…

  1. A csóktól való félelem valódi fóbia

A csóktól való félelem igazi fóbia, amit philemaphobia-nak hívnak (a philema a görög fíli, azaz csók szóból ered). A leggyakoribb a fiatalok vagy a csókban még járatlanok közt, de ez a fóbia nem korhoz kötött, bárkit érinthet. Sokan valójában nem a csóktól félnek, hanem attól, hogy elkapnak valamilyen betegséget, baktériumok, kórokozók kerülnek a szervezetükbe a csók által. Jó hír, hogy a csók segít felturbózni az immunrendszert.

  1. A francia csók eredete

A franciák mindig is híresek voltak arról, hogy milyen szenvedélyes tudói a szerelemnek. A „francia csók”, eredetileg „Florentine Kiss” múltja az I. világháborúig nyúlik vissza. Az amerikai és a brit katonák hazatértükkor nyelves csókkal üdvözölték asszonyaikat. Ezt a módszert a franciáktól lesték el. Milyen jól tették!

forrás: Reader’s Digest

 

Ligeti Anna


Szex a menstruáció alatt – Terhes lehetsz, ha nem védekezel
Szex a menstruáció alatt – Terhes lehetsz, ha nem védekezel
„Te színleltél már orgazmust?” – A kérdésre 3 nő és 3 férfi válaszolt
„Te színleltél már orgazmust?” – A kérdésre 3 nő és 3 férfi válaszolt
A meztelen igazság – 7 tudnivaló a szex-terápiáról
A meztelen igazság – 7 tudnivaló a szex-terápiáról
Impotens a pasim, mit csináljak?
Impotens a pasim, mit csináljak?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.