intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál

Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál

A csók a világ egyik legjobb dolga. Olyan intim, hogy egyesek a szexnél is fontosabbnak tartják. Van, aki egy csók alapján képes eldönteni, hogy az adott partner hosszú távon is jó választásnak bizonyul-e. Van néhány érdekesség, amit bizonyára nem tudtál a csókról.

Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál 

  1. A leghosszabb csók

A leghosszabb csók rekordját egy thaiföldi házaspár tartja, akik még 2013-ban 58 órán, 35 percen és 58 másodpercen át érintették egymáshoz forró csókban ajkaikat. Ekkachai Tiranarat és Laksana Tiranarat február 12-én kezdett bele a csókba és egészen Valentin napig tartottak ki. Az eseményt a Guinness World Records is rögzítette.

  1. A leghosszabb filmes csók

Egy kicsit kevésbé volt időigényes volt a leghosszabb, rögzített filmes csók. A 3 perces és 24 másodperces csőrözés a Lelkész felesége című filmben látható a két női főszereplő közt. Ez a csók egy 1941-ben rögzített rekordot döntött meg, ami 3 perc, 6 másodperces volt.

  1. Furcsa törvények

A törvénykönyvekben furcsa dolgok vannak, nem vitás… Az Egyesült Államokban, Iowa államban és Indianában például bajuszos férfi nem csókolhat meg egy nőt nyilvánosan. Természetesen igen kicsi a valószínűsége, hogy rendőrségi ügy kerekedne belőle, de a törvénykönyvben mégis benne van. Ahogyan az is, hogy a coloradói férfiak nem csókolhatnak meg egy alvó nőt, valamint nem csókolózhatnak vasárnap, a floridaiak pedig nem csókolhatják meg a feleségük mellét. Ajjaj…

  1. A csóktól való félelem valódi fóbia

A csóktól való félelem igazi fóbia, amit philemaphobia-nak hívnak (a philema a görög fíli, azaz csók szóból ered). A leggyakoribb a fiatalok vagy a csókban még járatlanok közt, de ez a fóbia nem korhoz kötött, bárkit érinthet. Sokan valójában nem a csóktól félnek, hanem attól, hogy elkapnak valamilyen betegséget, baktériumok, kórokozók kerülnek a szervezetükbe a csók által. Jó hír, hogy a csók segít felturbózni az immunrendszert.

  1. A francia csók eredete

A franciák mindig is híresek voltak arról, hogy milyen szenvedélyes tudói a szerelemnek. A „francia csók”, eredetileg „Florentine Kiss” múltja az I. világháborúig nyúlik vissza. Az amerikai és a brit katonák hazatértükkor nyelves csókkal üdvözölték asszonyaikat. Ezt a módszert a franciáktól lesték el. Milyen jól tették!

forrás: Reader’s Digest

 

Ligeti Anna


„Mi van, ha én nem akarok beállni a sorba?”
„Mi van, ha én nem akarok beállni a sorba?”
„Mert nem tudok élni nélküled…” – A férj válasza feleségének
„Mert nem tudok élni nélküled…” – A férj válasza feleségének
A jó szex nem tökéletes
A jó szex nem tökéletes
Nos, hölgyeim… mitől jó a férfi az ágyban?
Nos, hölgyeim… mitől jó a férfi az ágyban?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.