intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Te félsz a rákszűréstől? Nyugi!

Te félsz a rákszűréstől? Nyugi!

A munkám kapcsán nagyon sok nővel kerülök kapcsolatba. Ahogy beszélgetünk, kérdezgetem őket erről-arról, mindig kiderül, milyen a hozzáállásuk a nőgyógyászati vizsgálatokhoz. Általában fény derül arra, hogy rettegnek az egésztől, és halogatják, amíg csak lehet.

Nagyon durva adat, hogy a női nemi szervek harmadik leggyakoribb megbetegedése a méhnyakrák. Évente 600-700 nő hal bele Magyarországon, és egyre fiatalabbakat veszélyeztet. Borzalmas belegondolni, hogy az egész egy egyszerű nőgyógyászati vizsgálattal időben felfedezhető, akár meg is előzhető. Sok nő pedig a félelme miatt nem megy el szűrésre.

Hihetetlen, hogy sokan azért nem mennek el a szűrővizsgálatokra, mert szégyellik a testüket, esetleg tartanak attól, hogy valamilyen kellemetlen szaguk van. Inkább elodázzák, vagy ki is hagyják a mintvavételt, amivel súlyos következményeknek teszik ki magukat.

Miért fontosak a szűrővizsgálatok?

Ezerszer írtunk róla mi is, máshol is lehet erről olvasni, mégis minden lehetőséget meg kell ragadni arra, hogy beszéljünk a szűrővizsgálatok fontosságáról. A hüvelyből és a méhnyakból vett mintavétel nemcsak a rákos sejtek jelenlétét mutatja meg, hanem a rákot megelőző állapotok kimutatásában is segítség.

Ha a betegséget a korai szakaszban felismerik, ezerszer jobb az esély a gyógyulásra. Butaság tehát nemet mondani a szűrővizsgálatokra!

Ne félj!

Nem kell attól tartanod, hogy orvosodat érdekli, hogy milyen vagy ott alul. Az ő dolga az, hogy segítsen, nem alkot véleményt, sőt, észre sem veszi, ami esetleg téged zavar. Sokan azért nem mennek el, mert nem szőrtelenítettek, vagy csúnyának találják a nemi szervüket, kövérnek tartják magukat, vagy épp túl soványnak. Ezeket a gondolatokat el kell hessegetni, mert sokkal többet veszíthetsz miattuk, mint gondolod.

A kellemetlen szagok miatt sem kell aggódnod, mert ha tényleg érezhető valami, az az orvos számára jelzés, hogy valami nincs rendben, kezelni tudja a problémát.

A vizsgálatok jó része teljesen fájdalommentes, nem kell félned, hogy a széket kaparod majd, annyira fog fájni. A nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés menetéről korábban írtunk már, itt olvashatod el a cikket!

Ha esetleg abban a pillanatban érzel is valamit, hamar elmúlik, és a vizsgálat végére már nem is fogsz emlékezni rá. A negatív rákszűrés lelet mindennél többet ér, hiszen tudod, hogy megtettél mindent, amit lehet azért, hogy egészséges maradj.

Évente egyszer menj el szűrővizsgálatra, hogy biztos lehess abban, hogy minden rendben.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, jelezd online rendelésünkön!


Kovács_hain Zsuzsa


Szex egy hosszú  kapcsolatban
Szex egy hosszú kapcsolatban
Ezért szívódnak fel szex után a férfiak
Ezért szívódnak fel szex után a férfiak
Így válassz tampont helyesen
Így válassz tampont helyesen
Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?
Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.