intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tantrikus szex kezdőknek (18+)

Tantrikus szex kezdőknek (18+)

 

A tantráról biztosan hallottál már, ahogy a Káma Szútra sem ismeretlen előtted bizonyára. Sőt, talán Sting 36 órás szeretkezéseiről is volt „szerencséd” olvasni valamelyik bulvárlapban. Ezek persze nem alapozzák meg tudományosan a szexuális energiád kiterjesztését.

Mi a tantra?

„Tantra (Szanszkrit तन्त्र szövet, kontinuitás, összefüggés, megnyújtás, fonal) az indiai vallásfilozófia egy áramlata, eredetileg a hinduizmusmisztikus formája volt, majd később a buddhizmusba (vö. Vadzsrajána) is beolvadt (főleg az északi mahájána-hagyományon belül). A tantra eredete a Kr.u. második századra tehető, a tan teljes formájában azonban legkorábban csak a Kr. u. 7./8. századtól létezik. A buddhizmusban a tantrajána fogalomról szokásos beszélni (Tantrajána azaz „kocsi a Tantra-szövegekhez“). A tantra szó gyökere a Szanszkrit tan (tágít) szó. A tantrizmus így egy mindent átfogó tudást, illetve a tudás kitágítását jelenti. A tantrizmus a kundalini tanok és acsakrákról szóló tanok eredete.” (wikipédia)

Ebből kiderül, hogy a tantra szó nem egyenlő az órákig tartó orgazmussal, hanem az oda vezető utat tudod egészen különlegessé tenni. A tantrikus szexben nem férfi és nő, nem két egyéniség, nem két különálló ember olvad egybe, hanem egy egység jön létre, ahol nemcsak a testek, hanem a lelkek is kapcsolódnak.

Szögezzük le, ez nem az egyéjszakás kalandokra való, tantrikus élményben akkor lehet részed, ha teljes lelkeddel szereted a partnert.

4 tipp kezdőknek

1. Az intim pillanatok helyszíne

A ráhangolódást már a környezet is erősen befolyásolja. Ha egy rendetlen, nem túl bizalomgerjesztő helyen vagytok, nem biztos, hogy sikerül a tantrikus együttlét és kitárulkozás. Először rendet kell tenni, tiszta, nyugodt környezetet kell teremteni. Gyertyákkal, hangulatos textilekkel fokozhatod az összhatást. Nagyon sokat adnak hozzá az illatok, amelyek még érzékibbé teszik a helyet. Természetes olajakkal próbálkozz. Nagyon hatásos a jázmin és az ylang-ylang.

Győződj meg róla, hogy az ágy a lehető legkényelmesebb. Legyen puha az ágynemű, és legyen sok-sok párna. A háttérben szóljon valami lassú, halk zene.

2. Lélegezzétek be egymás leheletét

A be- és kilégzés nagyon fontos része a tantrának. A harmóniára való törekvés minden hindu tanításban benne van, így a tantrában is főszereplő. Próbáljátok a légzéseteket szinkronizálni úgy, hogy egymás lélegzetét belégzitek. Ülj a párod ölébe szembefordulva. Legyetek egymáshoz nagyon közel, és lélegezzetek szinkronban. Amikor ő kilélegez, te belélegzel, és fordítva. Ez egy más tudatállapotba visz át mindkettőtöket. Ez az első lépés a lelkek egybeolvadásához.

3. Legyen nyitva a szemetek

A mély kapcsolat egyik alapja a nyitott szemmel történő szeretkezés. Meglepő, de elég nehéz megcsinálni, mert óhatatlanul is behunyod majd a szemed. Próbáljátok nyitva tartani. Ez az elme játéka. Az agyaddal kell hatnod a szemedre, az agyadra pedig a tudatod van hatással. Csodálatos pillanatokat élhettek át, ha ezt sikerül megvalósítanotok. Nem könnyű mindent levetkőzni a partnerünk előtt, ez biztos, de ez a fajta szeretet mélyen átalakít majd.

4.Lassíts!

Bocs fiúk, az előjáték elengedhetetlen a tantrikus szexben. Lassan, kényelmesen kell építkezni. Minél tovább időztök az előjátékban, annál több energiát ad majd. Használjátok ezt az időt arra, hogy teljes mértékben és kizárólag csak egymásra tudjatok összpontosítani. Ahogy pl. meditációban nem vándorolhatnak a gondolatok, és teljesen kitisztul az elme, úgy a tantrikus szex előjátékában is mindig egymással törődjetek.

Eszméletlen élményben lehet részetek, és ezt nem csak az orgazmus által érhetitek el. Ez a „játék” az érzéseké, egymás tiszteletéről és szeretetéről szól.

Neked volt már részed tantrikus élményben?

 

Ligeti Anna


Aktív szexuális életet élnél? Vajon elég érett vagy rá?
Aktív szexuális életet élnél? Vajon elég érett vagy rá?
Az elmúlt szerelmek margójára
Az elmúlt szerelmek margójára
Mi köze a szexnek a felfázáshoz?
Mi köze a szexnek a felfázáshoz?
Veszélyes lehet az orális szex?
Veszélyes lehet az orális szex?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.