intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexuális örömszerzés

A szexszel kapcsolatban alapvetően nem igaz az, hogy ösztönös, veleszületett képességekkel rendelkezünk. A kiegyensúlyozott szexuális kapcsolat alapja inkább a tanulás és a tapasztalat. Mindezt nehezíti az, hogy a szeretkezésre és a gyönyörszerzésre nincsenek receptek, hiszen minden ember más és más helyzeteket és ingerléseket részesít előnyben.

altA sikeres szexuális élet kulcsa az odafigyelés, a merészség és az őszinteség. Az igazán jó partner gyöngéd és figyelmes, emellett bizonyos fokig merész és bátorítja a párját. Viselkedésével kimutatja, hogy vonzó és csábító, így a társ valóban nőnek illetve férfinak érzi magát mellette, így kinyílik, és bátran meri vállalni a testét és az érzéseit. A szeretkezés fokozatos mozdulatok sorozata. A test kevésbé intim területeit érintő simogatásokkal kezdődik, majd csókolózással és az erogén zónákat feltérképező érintésekkel, az előjátékkal folytatódik, melynek befejezése lesz a tényleges szexuális aktus.

A csók 

Az ajkak a rajtuk lévő nagyszámú idegvégződésnek köszönhetően rendkívül érzékenyek, így nagy szerepet kapnak az izgalom közvetítésében. Emellett a látás, a hallás és a szaglás is részt vesz a folyamatban, ugyanis segítségükkel beindul a szexuális fantázia. A csókolózás legtöbb esetben a meghitt szexuális kapcsolat alapja, érdekes, hogy akik érzelmek nélküli kapcsolatra vállalkoznak, azok legtöbbször kerülik a csókot, sőt ilyenkor a csók kifejezetten undorérzetet is kelthet.

Az előjáték

Előjáték alatt a vágyakozást, a szerelmes szavak suttogását, a becézgetést és a különböző testrészek simogatással és csókokkal történő ingerlését értjük. Az elnevezés annyiban helytálló, hogy a közösülést megelőző ténykedésről van szó, azonban az előjáték, vagy más néven petting önmagában is olyan erős ingereket jelenthet, hogy mindkét fél elérheti az orgazmust a pénisz hüvelybe való behatolása nélkül is. Ez különösen fontos lehet az első alkalommal szeretkező nők számára, akiket elijeszthet a gyors hódítás. Az előjáték a nők orgazmusának előkészítésében nagyon fontos lépés, ami persze nem azt jelenti, hogy a férfiak nem lelik örömüket benne. Nekik önmagában sokszor a látvány is elegendő ingert jelent, azonban a nők a mellük, csiklójuk vagy hüvelyük folyamatos ingerlése során jönnek izgalomba.

Az erogén zónák

Testünk bizonyos részei sokkal érzékenyebben reagálnak az érzéki ingerekre, ezeket erogén zónáknak nevezzük. Tulajdonképpen a test bármely része erogén lehet, egyéne válogatja ki melyik területre érzékenyebb. Számít az alkalmazott inger milyensége is (erőssége, ritmusa) sokszor ahol a kézzel történő ingerlés nem vált ki izgalmat, ott a szájjal vagy nyelvvel való ingerlés csodákra lehet képes.

Férfiaknál a legérzékenyebb a hímvessző, annak is a makk húgycső felöli oldala, de ez a zóna kiterjed a herezacskó bőrére, a herezacskó és a végbélnyílás közötti gátra, és a combok belső felszínére is. Sok férfi érzékenyen reagál a mellbimbó ingerlésére is.

Nőknél a szeméremtest és a gát környékének ingerlésével lehet legkönnyebben orgazmust. Legismertebb erogén szerve a nőknek a csikló, ez az egyetlen olyan szerv, melynek izgatása behatolás nélkül is képes orgazmust kiváltani. A többi erogén zóna, ilyen például a mell, a combok belső felülete, az ajkak és a fülek, esetleg a far és a hát izgatása közvetlenül általában nem vált ki orgazmust, de ingerlésük jelentősen fokozza a szexuális izgalmat. A nők hüvelyében, a hüvelybemenettől kb. 4 cm-re, a mellső falon található egy babszemnyi szervecske, az úgynevezett G-pont, melynek tartós, kézzel vagy a pénisszel történő ingerlése rendkívül kéjes, mély orgazmushoz vezet.

Jó tudni, hogy az egyik leglényegesebb erogén zóna az agy. Köztudott, hogy a fantázia önmagában képes szexuális izgalmat, vágyat ébreszteni. A fantázia nagyon fontos kelléke a szexuális életnek, nélküle nincs beteljesült, érzelem gazdag szexuális élet.

A maszturbáció

A maszturbáció nemi önkielégítést jelent, amelynek célja az erogén zónák kézzel, vagy valamilyen stimuláló eszközzel történő ingerlésével az orgazmus elérése. Normális és nélkülözhetetlen a szexuális felfedezésben és kibontakozásban, sőt egyes szexuális problémák kezeléséhez is ajánlják. Kisgyermekeknél is előfordul, bár ebben a korban még nem teljesen tudatos cselekedetről van szó. Később, a kamaszkorban a fiatalok egyre tudatosabban keresik a szexuális izgalmat, ilyenkor a maszturbáció a serdülők életének normális részévé válik. A későbbi szexuális életük szempontjából nagyon fontos, hogy megismerjék, milyen érintések, mozdulatok okoznak nekik örömöt, és fontos tanulási folyamaton mennek keresztül, amely során megtanulják saját szexuális reakcióikat. Sokszor a tartós párkapcsolatban élő férfiak és nők is végeznek önkielégítést, ennek oka lehet csupán a szexuális feszültség csökkentése, vagy akár a szexuális előjáték részeként gazdagíthatja a pár nemi életét.

Az erekció

Az erekció a hímvessző erotikus gondolatokra, képekre, illatokra vagy érintésre bekövetkező reflexes merevedését jelenti. Ilyenkor az ernyedt állapothoz képest a pénisz mind vastagságában, mind hosszában megnő (hossza átlagosan 15-17 cm lesz). Az erekció létrejöttében nagy szerepe van a pénisz barlangos testének falában elhelyezkedő simaizomnak, melynek elernyedése lehetővé teszi a vér beáramlását a barlangos testekbe, így azok feszített állapotba kerülnek. Az erekcióban a másik fontos mechanizmus, hogy a pénisz külső burkai között futó vénákat a vérrel megtelt barlangos testek a pénisz külső burkához szorítják, így a beáramlott vér nehezebben tud elfolyni a hímvesszőből, és ezzel a merevedés teljessé válik. Ezek a reakciók nem tudatosan történnek. Tudatosan tovább fokozható az erekció a hímvessző alapját körülvevő gátizmok akaratlagos összehúzásával.

Az orgazmus

Az orgazmus a szexuális együttlét legintenzívebb része, amikor a gyönyör eléri a csúcspontját. Az érzést izom-összehúzódások kísérik, majd a feszültség csökkenésével a test ellazult állapotba kerül. A férfi és a nő orgazmusa sok hasonlóságot mutat, azonban vannak mégis alapvető különbségek.

A férfiaknál az orgazmus rövidebb ideig tart, és meredekebb lefolyású, mint a nőnél. Az orgazmust a hímvesszőből a sperma kilövellése kíséri, amit ejakulációnak, magömlésnek nevezünk. A magömlés során a testben többlépéses folyamat játszódik le. Az első szakaszban a spermiumok összegyűlnek a mellékherébe, a második az ürítés szakasza, ilyenkor a spermiumok tovább haladnak a prosztatáig, ahol a prosztata és az ondóhólyag váladékéval keveredve kialakul a sperma. A harmadik fázis a kilövellés, ami ritmikusan az emelkedő nyomásnak és a gátizomzat összehúzódásának a következménye.

A nőknél az orgazmus valamivel hosszabb ideig tart, sőt a nők sorozatban több orgazmusra is képesek. Az izgalom tetőfokán a hüvelyt körülvevő gátizomzat többször összehúzódik és elernyed, ezt az egész testre (arc, végtagok, hát, medence) kiterjedő izom összehúzódás kíséri. Eközben felgyorsul a szívverés, a légzés szaporábbá válik, a bőr kipirul és fokozódik a verejtékezés is. Néha az izgalmak és a felfokozott érzelmek hatására akár spontán tüszőérés is bekövetkezhet. 

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

KORHATÁROS TARTALOM

intimzona.hu

Az a tartalom, amelyet most meg akarsz nyitni, a jelenleg hatályos, 2010. évi CLXXXV. törvény szerint a IV. kategóriába tartozik. Oldalunkon edukációs célú, szexuális tartalmú anyagokkal is találkozhatsz.