intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexuális étvágy

Szexuális étvágy

Ugye tökéletesen előtted van a kép, amikor még – kapcsolatotok elején – egy héten akár minden nap (sőt, akár többször is naponta) kívántátok egymást, és ahol csak lehetett sort kerítettetek egy kis szexre. Ez még önmagában természetesen nem kóros, ám ha folyamatosan fennáll a nagy szexuális étvágy, az már lehet probléma.

Szexuális étvágy

Számtalan kutatást végeztek már az emberek szexuális szokásairól, a libidójukról, az együtt élő párok különbözőségeiről. Az is tudott tény, hogy kétszer annyi férfi kívánná naponta a szexet, mint ahány nő.

A megnövekedett szexuális étvágy sokszor jelezhet valamilyen súlyosabb problémát, esetleg személyiségzavart is. Sokszor, ha különbség van a kapcsolatban élők között e tekintetben, akkor hűtlenségig is fajulnak a dolgok, és akár nem is egyszer fordul ez elő.

Előfordulhat, hogy a sok szex önigazolást ad. Ahányszor „sikerül véghezvinni”, annyi pozitív visszajelzést kap az egyén. Sokszor valamilyen régebbi problémára, traumára lehet visszavezetni a nagyon sok szex igényét. Ha valakinek a szeretethez való kötődése téves (akár gyermekkorból fakadóan), kompenzálhatja a hiányosságot a szexszel. Ugyanilyen súlyos zavar az is, ha valaki válogatás nélkül, több partnerrel mindenféle kötődés nélkül akarja a kielégülést. Ezek mind-mind olyan személyiségbeli zavarok, amelyek feltétlenül szakember segítségét igénylik.

Kényszerbetegség vagy nem?

Szexuális étvágyA klasszikus kényszerbetegségektől eltérő módon a túl sok szexet akarók nem igazán tudják megítélni, felmérni a kockázatokat, a veszélyes dolgokkal szemben úgy viselkednek, mintha azok a világ legtermészetesebb dolgai lennének. Vagy szoronganak, vagy túl agresszívek, sem a saját, sem a partnerük határait nem tartják tiszteletben.

Általában az életükben jellemzőek a hamar véget érő, vagy a se veled, se nélküled típusú kapcsolatok. A szerelem számukra szenvedés, nem pedig szenvedély

A kényszerbetegség esetében a túl sok szex mellé valamilyen rituálé kapcsolódik. Csak úgy tud szexelni a kényszerbeteg, ha mindig ugyanúgy zajlik minden. Rájuk inkább a szorongás a jellemző háttértünet, ezt próbálják orvosolni a túl sok szexszel, és ez ellen akarnak biztosítékot a rituálékkal.

A túl sok szex nem rossz dolog mindaddig, amíg vágy, szenvedély, intimitás kapcsolja össze a feleket, és mindketten akarják. Azonban akkor, ha ez a vágy elhatalmasodik valakinek a személyiségén, és ezzel agyonnyomja a másik ember igényeit, vágyait, és akár a biztonságára is veszélyes, ott komolyabb baj van, amivel mindenképpen orvoshoz, vagy szakemberhez kell fordulni.

Kovács-Hain Zsuzsa


Honnan tudhatod biztosan, hogy ez bizony szerelem?
Honnan tudhatod biztosan, hogy ez bizony szerelem?
Randizás könnyedén
Randizás könnyedén
3 dolog, amit a nők szeretnek egy férfiban
3 dolog, amit a nők szeretnek egy férfiban
Ő akarja, te nem – A szex nem mindig a közös nevező
Ő akarja, te nem – A szex nem mindig a közös nevező
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.