intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexuális együttlét után menj el pisilni! – Ezért nagyon fontos

Szexuális együttlét után menj el pisilni! – Ezért nagyon fontos

Szex után a mosdóba sietni nem túl szép dolog, kicsit agyonüti az átszellemült hangulatot. Ám ez az egykori anyai, nagyanyai intelem, ez a berögzült szokás egyáltalán nem haszontalan.

Bizonyított tény, hogy az alsó húgyúti fertőzések (felfázás vagy hólyaghurut néven biztos jobban ismered) nagyobb arányban jelentkeznek olyan nőknél, akik szexuálisan aktívak. A fertőzést okozó baktériumok a húgycsövön keresztül jutnak feljebb, és a húgyhólyagba jutva gyulladást okoznak. Ez a betegség kellemetlen, fájdalmas tünetekkel jár, és sajnos könnyen visszatérhet. A szexuális együttlét során a kórokozók könnyen a húgycsőbe kerülhetnek, és mivel a női húgycső rövid (csupán 3-4 cm), a baktériumoknak nem kell túl sokat küzdeniük, hogy szaporodásra alkalmas helyre jussanak.

Ezért fontos pisilni együttlét után

Ha szex után elmész vécére, a kórokozóknak sokkal kisebb esélyük van fertőzni, mivel a vizelettel szépen kiürülnek a húgycsőből. Ehhez azonban az együttlétet követő fél órában el kell menned pisilni, még akkor is, ha nem érzed úgy, hogy kellene. Azért próbáld meg.

Nem szabad soha visszatartani

Magad ellen dolgozol azonban, ha visszatartod a vizeletet, mivel a húgyhólyagban pangó vizelet nagyon jó hely a kórokozóknak a szaporodáshoz. Szép lassan körbefertőzik az egész hólyagot, és sajnos feljebb, a vesék irányába is elterjedhet a fertőzés, ami komoly problémát okozhat (felső húgyúti fertőzést, aminek szövődményei nagyon súlyosak lehetnek). Soha ne tartsd vissza sokáig a vizeleted, amint lehetőséged adódik, menj el pisilni.

Vannak, akiknél könnyebben alakul ki

Vannak olyan betegségek, amelyek kísérőjeként gyakrabban alakulhat ki hólyaghurut. Ilyen például a cukorbetegség, amelynek velejárója, hogy gyengül a szervezet ellenállóképessége a fertőzésekkel szemben. A baktériumok és más kórokozók számára jó táptalaj a cukorbeteg szervezet, mert a szövetek cukortartalma magas, az immunrendszer pedig gyengébb. A cukorbetegséghez hasonlóan a húgyúti kövesség is hajlamosabbá tesz a fertőzésre.

Akadnak azonban olyan szerencsés nők is, akik egész életükben egyszer sem szenvednek a hólyaghuruttól. Erős immunrendszer kell ehhez, és valószínűleg nem is hajlamosak az ilyen jellegű fertőzésekre.

 

Tarjáni Rita


5 tipp – így  könnyítsd meg a randizást
5 tipp – így könnyítsd meg a randizást
A nők vágyai 20, 30 és 40 éves korban
A nők vágyai 20, 30 és 40 éves korban
Ha egy napra nő lehetnék
Ha egy napra nő lehetnék
Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.