intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szex előtt, vagy szex helyett – a petting

Szex előtt, vagy szex helyett – a petting

Az előjátékról már sokat beszéltünk, hogy miért nagyon fontos. Nos, a petting, amit sokan előjátéknak gondolnak, ennél sokkal több. Szeretnéd megtudni, mi is ez pontosan? Olvass tovább!

Maga a szó, angol eredetű, a szoros jelentése simogatás, szeretgetés, becézgetés. Összefoglaló név, ugyanis nemcsak egy cselekedetet takar, hanem minden olyan tevékenység beletartozik, ami a szexuális együttlétkor előfordulhat, kivéve a behatolást, magát az aktust. A pettinghez tartozik tehát az ölelkezés, a csókolózás, a simogatások, apró érintések, kézzel, vagy szexuális segédeszközökkel történő izgatás és az orális szex, valamint a páros maszturbálás is. 

Sok szempontból is nagy a jelentősége. Tini korban azért nagyon fontos, mert ez az az út, ahogy a legkönnyebben felfedezhető a másik teste, a partner összes reakciója, az érintésekre, izgatásra adott válaszok. A petting segít megismerni önmagad is, illetve beletanulni kicsit a szexualitás mélyebb rétegeibe, az erotikába, az intimitásba.

Nem ugyanaz, mint az előjáték, annál több, hiszen a petting eljuttathat mindkettőtöket az orgazmushoz, míg az előjáték a behatolásos szex előtti – nagyon is fontos – bemelegítés.

Ismerd meg a partnered

A szex akkor igazán jó, ha mindkettőtöknek jó, ez evidens. A petting hozzásegít ahhoz, hogy pontosan tisztában légy a saját tested igényeivel, illetve a párod igényeivel is. Ez elengedhetetlen lépcső ahhoz, hogy később nagyon jó szexuális életed legyen. A kettőtök közt lévő harmóniát lehet vele növelni, hiszen apróságokkal is örömöt tudtok okozni egymásnak, csak tudni kell, hogyan. A pettinggel védekezhettek az ellen, hogy rutinszerűvé váljon a szexuális életetek, hiszen mindig rejt magában valami újdonságot, amit még nem próbáltatok ki.

Az aktuson túl

Manapság sajnos az dívik, hogy a párok rutinszerűen, vagy gyorsan lezavarnak egy-két menetet hetente, csak, hogy meglegyen az „adag szex”. Sokszor nemhogy petting nincs köztük, de még az előjátékot is átugorják, hiszen így időt lehet spórolni. Ez a felfogás sajnos romba is dönthet egy kapcsolatot. Kerülni kell hát azt a nézetet, miszerint a szex kizárólag a behatolás, az aktus. Sokszor nagyon izgalmas, ha nincs közösülés, de mégis csúcsra juttatjátok egymást máshogy. A nők nagy része ugyanis nem képes a hüvelyi orgazmusra, kizárólag a csikló ingerlésével, izgatásával jut el a csúcsra. Ehhez azonban ismerni kell, mit, hogyan szeret, hogy esik jól. Szerencsére már nem abban a korban élünk, amikor a nő teherbeesés céljából elviselte a szexet. Manapság már élvezni is akarja, így a férfiaknak igencsak oda kell figyelniük arra, hogy partnerük is élvezze az együttlétet.

A petting tehát tapasztalatszerzésnek sem utolsó, így kár is kihagyni. Érdemes lassan nekikezdeni, mindenre figyelni. Jusson eszedbe, hogy nem lóverseny ez, a párod egész testét kényeztetheted, nem kell azonnal a nemi szerveknél kezdeni. A petting lehet bármilyen hosszú időtartamú, és közben akár több orgazmust is átélhettek a partnereddel.

Mikor javasolt kifejezetten?

Előfordulhat, hogy nem szedsz fogamzásgátlót, vagy egyikőtöknél sincs óvszer, így nem tudtok megfelelően védekezni a nem kívánt terhesség, illetve a nemi úton terjedő betegségek ellen. Ilyenkor pettinggel szerezhettek egymásnak örömöt, lelkiismeret-furdalás és kellemetlen következmények nélkül. Akkor is a petting a megoldáa, ha a nőgyógyász valamiért nem javasolja a hüvelyi behatolást (lehet az betegség, szülés utáni állapot, stb.). Menstruáció alatt is sokan választják ezt a kielégülési formát. Természetesen a higiéniára minden esetben fokozottan figyelni kell!


Kovács-Hain Zsuzsa


Fáj a hátad? A megoldás a szex!
Fáj a hátad? A megoldás a szex!
Internetes szerelem
Internetes szerelem
5 furcsaság a szexről – és az igazság
5 furcsaság a szexről – és az igazság
Így szexeltek ti
Így szexeltek ti
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.