intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szeretnéd feldobni a szexuális életed?

Szeretnéd feldobni a szexuális életed?

India a gyönyörű kelmék, csodás mesék hazája. Emellett évezredes múltra tekint vissza az érzelmekkel, a szexualitással kapcsolatos történetmesélés is – gondoljunk csak a Káma Szútrára. Ha szeretnél kipróbálni valami egészen mást, szeretnéd feldobni a kicsit lapos szexuális életed, akkor kezdd a csakráidnál.

Az emberi test hét csakrája egy olyan rendszer, amely a szervezetünkön átáramló energiát tudatossággá, a mindenség mélyebb megértésévé alakítja. A csakrák az úgynevezett étertesthez tartoznak, nincs anyagi szerkezetük. Auránk min a hét rétegét áthatják. Csakráinkat minél „tisztábban” tartjuk, annál inkább áthat bennünket az energia, amelyet aztán gyógyuláshoz, alkotótevékenységekhez, örömhöz használhatunk fel. Ha azonban nem fordítunk elegendő időt és gondosságot csakráink állapotának magas szinten tartására, energiamezőnk egyre kisebb lesz, és felborulhat a testi-lelki egyensúly. Ennek a vége leépülés, sőt halál is lehet.

A csakrák rendszerének rossz működése meggátol abban, hogy harmóniában légy szellemileg, lelkileg és fizikailag. Természetesen ennek része a szexualitás is, tehát, ha nem jól működnek a csakrák, a szex sem fog jól működni.

Lássuk őket egyenként lentről fölfelé.

Gyökércsakra, azaz Muladhara

Az önbizalom csakrájának is nevezik. A gát tájékán található, a gerinc végében. A Föld mágneses ereje tölti fel energiával. Serkenti a vérkeringést és a szövetek anyagcseréjét. Az önfenntartással kapcsolatos támadó késztetésekre sarkall. A gyökércsakra őrzi genetikusan áthagyományozott életerőnket és a betegségek iránti velünk született fogékonyságunkat. Ez az erőközpont irányítja a szülés folyamatát is. Ezt a csakrát harmonizálhatod, ha gyakran viselsz piros színű ruhadarabot és körbeveszed magad vörös tárgyakkal. Segít még a vanília illata, például fürdősó vagy illatgyertya formájában.

Szakrális vagy keresztcsonti csakra, azaz Svadhisthana

A kedv csakrája, így a libidóé is. Helye a medence, a keresztcsont közelében van. Ez az erőközpont segíti elő az anyagi életörömök élvezetét, s boldogságérzetet ad. Ezzel a csakrával kapcsolatban nagyon fontos, hogy mennyire tudsz örülni, és hogyan éled át saját nemiséged. Ha elfogadod nemi késztetéseidet, érzelmileg is gyarapodni fogsz. Kedvetlenségeden könnyen segíthetsz, ha narancsszínnel veszed körbe magad, az illatok közül pedig a jázmin és a narancs van hatással erre.

Napfonat-csakra, azaz Manipura

Az egyéniség energiaközpontja, a gyomor és a rekeszizom alatti idegdúc felett helyezkedik el. Nagy szerepet tölt be abban, hogy miként emésztjük meg a felvett táplálékot. Ez vonatkozik az ételre és a szellemi táplálékokra is. Ez a csakra irányítja a szexuális identitással, a szeretkezéssel kapcsolatos érzéseinket. Ha úgy érzed, valamilyen akadály van előtted, és változtatni szeretnél, a napsárga szín és a sok tánc segíthet.

Szívcsakra, azaz Anahata

Ez a csakra emberi energiaháztartás központja. Irányítja a vágyat és az érzelmeket. Ahogyan a vér áramlik a szervezetben, úgy áramoltatja a szívcsakra a szeretetet bennünk. Az érzelmeid szélsőségeit csak úgy uralhatod, ha az Anahatát harmonizálod.  Erre nagyon jó választás a zöld szín. Segíthet, ha sok szép, lágy dallamot, szerelmes zenéket hallgatsz.

Szeretnéd feldobni a szexuális életed?

Torokcsakra, azaz Vishuddha

Felelős az önkifejezésért, a gondolataidért és a kommunikációért is. A nyaki és toroktájékot foglalja magába a száj, a fogazat és az állkapocs mellett. Gyakran gátat szabnak az energiaáramlásnak a ki nem mondott érzések. Ha problémáid vannak azzal, hogyan fejezd ki a vágyaid, hogyan mutasd ki az érzéseid, akkor ezzel a csakrával kell kicsit többet törődnöd. Ha ez a csakra hibátlanul működik, az erőt önt beléd, hogy kiállj magadért.

Ha gondjaid vannak a vágyaid kimondásával vagy az érzéseid kimutatásával, akkor a Vishuddha megtisztítására van szükség. Halmozd el a környezeted több világoskékkel, álmodozz és fantáziálj sokat.

Harmadik szem csakra, azaz Ajna

A két szemöldök között található, itt összpontosul az az energia, amely a megérzések és az érzések feltöltője, felelős a szakításainkért, és érleli bölcsességgé a megszerzett tudásunkat. Ez az a belső hang, amely megmondja neked, hogy mit kell tenned. Ennek a szexuális életben is nagyon nagy szerepe van. Ha úgy érzed, van, mit fejlesztened ezeken a területeken, akkor a sötétkék, az ibolyaszín, a lila segítségedre lesz.

Koronacsakra, azaz Sahasrara

Ez a legmagasabb rendű erőközpont. A koronacsakra a tobozmirigy működését irányítja, amely a középagy tetején ül az agyféltekék alatt, s amely mély belső ciklusainkat szabályozza, például az alvást, a nyugalmat és a boldogságot. Így a Sahasrara a kapcsolatok és kötöttségek csakrája. Az én és a mi között segít megtalálni az egyensúlyt, ha fehérrel vagy rózsaszínnel veszed körbe magad.

Fontos, hogy minden helyzetben figyelj arra, hogy tested, szellemed egyensúlyban legyen, így könnyebben elviseled a környezeti hatásokat, a rád nehezedő nyomást és a stresszt. Keress olyan helyet a lakásban, ahol kicsit egyedül lehetsz, elcsendesedhetsz és lelassíthatod magad az egész napos rohanás után. Ez segít a csakrákat is tisztán, átjárhatón tartani. Hadd áramoljon benned az energia, amely minden élet forrása.

 

 

Ligeti Anna


Az orgazmus a fejben dől el
Az orgazmus a fejben dől el
Ez történik a pasiddal, ha bókolsz neki
Ez történik a pasiddal, ha bókolsz neki
Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!
Vagy védekezés, vagy orgazmus? Inkább mindkettő!
A Macsó, azaz életem egyik legnagyobb kalandja
A Macsó, azaz életem egyik legnagyobb kalandja
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.