intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szerepcsere? Nem jó ötlet!

Szerepcsere? Nem jó ötlet!

Egy-egy esti program után annyiszor fut végig az agyamon, hogy mi történt a világgal, hol vannak a normális férfiak! Aztán továbbgondolom az egészet, és rájövök, hogy valószínűleg a férfiak is csak széttárják a kezüket, hogy nincs egy normális nő sem. Frank Róbert szakpszichológus sok-sok témában volt már szakértőnk. Most együtt kerestük a választ arra, hogy  mitől is lesz jó társ a férfi.

Szerepcsere? Nem jó ötlet!
    Frank Róbert

Mit tehet egy férfi azért, hogy boldog legyen a párja?

A nők valójában azt állítják, hogy nincs „normális” férfi, és azt kell mondjam, hogy ez sarkítva igaz is. Mi az oka ennek a tendenciának? A nők megelőzik a férfiakat, azaz egy jó pasinak nem kell hódítani, mert mindent megkap, amit csak szeretne. A férfi pedig ebbe a helyzetbe belekényelmesedik, mást sem kell csinálnia, mint válogatni. Könnyű ehhez a jóhoz hozzászokni, és egyebet se tenni, mint válogatni. A nő viszont igényli a figyelmet, nem szabad, hogy behódoljon a férfinak, mert akkor elveszíti a varázsát. A férfi számára attól izgalmas egy nő, hogy nő, de ahhoz, hogy nő tudjon lenni, nőként is kell kezelni.  A szerepeknek nem szabad felcserélődni, a férfi vigyázza, óvja és támogatja a nőt, és nem fordítva. Nem a nő dominál egy kapcsolatban, még akkor sem, ha az élet más területén ő a határozottabb, otthon szeretetre vágyik, babusgatásra. A férfi – ahogy már mondtam is – belepunnyad az elcsábított szerepébe, és a nő kiszolgáló személyzetté válik. Na, ezt nem szeretik a nők, csak ideig-óráig vállalják be, a férfiak pedig szó szerint a karosszékből végignézik, aztán csodálkoznak, hogy kihűlt a kapcsolat.

A férfiak sokszor önmagukat mentve mondogatják, hogy az én feleségem már csak főz, mos, takarít, nincs benne semmi izgalom. Ezt a férfi teszi a nővel. A férfinak csiszolgatni kell azt az ékkövet, amit a nő személyében megszerzett. Fontos a megszerzés is, ha a férfi a szerepénél marad, akkor ő udvarol, ő küzd, és ő is tartja fenn a tüzet a kapcsolatban. Vacsorákkal, virágcsokorral, összebújásokkal, minden olyannal, amit a nő szeret. Olyan helyzetbe kell hoznia a nőt, amikor a nő igazi nő lehet. Amikor az izgalmak elmúlnak egy kapcsolatban, az mindkét fél hibája. Egy kapcsolatban fontos, hogy a szerepek a helyükön maradjanak.

Hogyan maradhat férfiszerepben a férfi egy jobb egzisztenciájú, jobb anyagi helyzetű nő mellett?

Nagyon egyszerűen. Legyen rá büszke, értékelje, amit elért a nő. Ne harcként élje meg. A világ változik, és ezt el kell fogadni.  Azt gondolom, hogy minden esetben, amikor a nő több pénzt keres, a férfiben van egy kis zavarodottság, talán némi szégyen is, de ennél sokkal nagyobbnak kell lennie a büszkeségnek. Csak értékítélet kérdése, hogy kire lehet büszke a férfi, egy gyönyörű testű nőre, akivel vidáman lehet a plázákban sétálni, vagy egy biológusra, aki a rákkutatásban remekel, vagy egy orvosra, egy ünnepelt színészre vagy cégvezetőre. Egy sikeres nő is lehet természetesen szexi és csinos, de abszolút vonzó lehet a gondolkodása, a kommunikációja is. A férfira motiválóan kell hatnia egy sikeres partnernek. A sikeres nők is hajlamosak otthon alárendelt szerepet felvenni, hogy a férfi ne érezze magát kényelmetlenül, de ennek nem kell így lennie. A nőnek fel kell vállalni az elért érékeit, és a férfiaknak is értékként kell erre tekinteni. A férfinak el kell fogadnia, sőt drágakőként kell tekintenie a nőre, és akkor lesz a kapcsolat tartós, erős és mindkét fél számára boldogságot, biztonságot nyújtó.

Milyen szerepe van a férfinak a fogamzásgátlásban?

A fogamzásgátlás közös felelősség, ez egyértelmű. Legtöbb esetben azonban a nő vállalja fel a nagyobb részét, hiszen a hormonális fogamzásgátlás a legegyszerűbb, és a férfi számára a legpraktikusabb lehetőség. A férfiak számára sokszor macerás a gumióvszer használata, hiszen eltűnnek a felnőtt filmeken látott sémák, pedig ez is megoldható, kiküszöbölhető, de ehhez is kell mind a két fél a kapcsolatban. Egy biztos: beszélni kell a fogamzásgátlásról, és a gyermekvállalásról is, mindkettő közös döntés kell, hogy legyen, nem lehet ez a nő kizárólagos feladata és terhe. Meg kell beszélni a lehetőségeket, akár ki is kell próbálni őket, és nem klisékre hivatkozva elutasítani. Ezután közösen kell kiválasztani a mindkét fél számára elfogadható és megbízható fogamzásgátló módszert.

 

Haris Éva


3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz
3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz
A sok szex önigazolást ad?
A sok szex önigazolást ad?
Szexfüggő vagy?
Szexfüggő vagy?
Csak szexre kellesz?
Csak szexre kellesz?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.