intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szerelmesen teljes az élmény

Szerelmesen teljes az élmény

A szerelem szerves része a szexualitás. A szexualitás viszont nem jár mindig együtt szerelemmel. Miért is érdemes a kettőt összekapcsolni? Miben különbözik a szerelemmel átitatott testiség a gyors elhatározásból született szexuális aktustól? Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal beszélgettem.

Szerelmesen teljes az élmény

Miért jobb szerelmesen szeretkezni?
A szerelem funkciója a szexualitásban elsősorban a lányoknak nagyon fontos. Nemcsak testileg, de lelkileg is fel kell készülni az aktusra, valóban vágyni az együttlét minden elemére. A nemek közötti különbség egyértelmű, ám ha a fiú nem szerelmes, akkor sokkal kisebb az esélye a lánynak a szexuális beteljesülés átélésére, pozitív élményekre. Fontos, hogy a fiú tudjon és akarjon is örömet adni, legyen figyelmes, és ismerjék meg egymás testét, vágyait. Az aktushoz vezető úton töltsenek a fiatalok egymás erotikus működésének, jelzéseinek megismerésével minél több időt. A XXI. század emberére nem jellemző a türelem, ami a szexusban is megnyilvánul. Én mindenképpen azt javaslom, hogy ne rontsanak ajtóstul a házba, mert minél jobban ismerik már egymás testét a simogatások, érintések révén, annál nagyobb lesz az élmény, amit még a vágyakozás, a várakozás izgalma is fokoz.

Szerelmesen teljes az élmény

Dr. Hevesi Krisztina

A technikai részre is érdemes felkészülni. Sajnálatos módon a fiataloknak többnyire a felnőtt filmek adnak tippeket az aktus kivitelezéséhez, és elvész a szerelem jelentősége. Nagyon kevés kamaszoknak szóló kiadvány van, ami a gyakorlati megvalósításra készíti fel a fiatalokat. Az erotikus filmek, egy idősebb testvér – főleg, ha ellenkező nemű – vagy barátok segíthetnek, akikkel lehet a témáról beszélgetni. Új ismeretet kell szerezni a kamasznak a másik nem testéről, erogén zónáiról, a reakciók jelentéseiről. A legjobb az lenne, ha a párok tudnának erről beszélgetni, de ez ritka – még felnőtt korban is –viszont fantasztikus élményhez vezethet.

Szerelmesen teljes az élmény

A fiúk részéről még az is nagyon fontos, hogy elfogadják a két nem működésének különbségét. A nőnek figyelemre, időre van szüksége a boldogító szeretkezéshez. A szexuális válaszreakcióink sokkal lassabbak, mint a fiúké: az úgynevezett „reflex erekciónak” (automatikus kialakulása miatt sokszor így illetik) köszönhetően ők már a látványtól képessé vállnak az aktusra. A természet egy csodás ajándéka viszont egyenértékűvé tette a szerelmet mindkét nem életében, hisz a férfi is akkor éli át legkatartikusabban az együttlétet, ha szerelmes. Továbbá a férfi legintenzívebb erotikus izgalmát a nő boldogságának látványa adja, így feloldódva, az érzelmek által kitárulkozva felejthetetlen élményeket élhetnek át egymással a fiatalok is.

 

Haris Éva


A szexualitás mint menekülés? A tinédzserkori szexualitásról
A szexualitás mint menekülés? A tinédzserkori szexualitásról
5 szex utáni furcsaság – Miért fáj, vérzik, ég?
5 szex utáni furcsaság – Miért fáj, vérzik, ég?
Te mindent megbeszélsz a pasiddal?
Te mindent megbeszélsz a pasiddal?
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.