intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Számodra mit jelent a szexualitás?

Számodra mit jelent a szexualitás?

Mi a fontos neked, a testi örömök megismerése, vagy inkább az, hogy egy bizalmon és szereteten alapuló kapcsolatot élj át? A szexualitásod megélése, az első szexuális élmény sokféle lehet. Utánajártunk, hogy mi okozza, hogy a fiatalok egyre korábban élik át.

Szexuálpszichológusok, pszichológusok, orvosok kutatták és kutatják ma is a tinédzserek viszonyát a szexualitáshoz. Az már bizonyítást nyert, hogy a 21. század fiatalkorúi egész más elképzelésekkel lépnek ki a gyermekkorból, mint akár a szüleik. Sokan egyszerűen szeretethiánytól szenvednek, és úgy érzik, a szexualitás pótolhatja az elmaradt gyermekkort. Egy baj van: sokkal fiatalabb korban élik át az első testi élményeket, mint a régebbi korokban, és sokszor teljesen éretlenek még hozzá.

Az első szexuális élmény

Manapság már teljesen elfogadott, ha valaki a korai tinédzseréveiben átéli az első szexuális együttlétet. Ez nem azt jelenti, hogy megtörténik a behatolásos aktus, hanem petting, előjáték történik. A fiúk már viszonylag korán, akár 13 éves korukban áteshetnek az éjszakai magömlésen. 

Az első szexuális élménnyel kapcsolatban igen nagy a tájékozatlanság a tinédzserek közt. Sokan az internetről, barátoktól szerzik az információkat, amit aztán persze megpróbálnak megvalósítani. Ha a dolog nem úgy sül el, mint ahogy arra számítottak, meg is van az első rossz, negatív élmény. 

Igen fontos lenne, hogy próbálj nyitottan állni a kérdéshez, és kérj nyugodtan segítséget a szüleidtől. Ők biztosíthatják számodra a biztos érzelmi hátteret. Az első együttlét előtt mindenképp érdemes meglátogatni a nőgyógyászt (akár anyukáddal együtt), hogy a felelősségteljes védekezésről is minél többet megtudhass. A nőgyógyász segít kiválasztani a neked legmegfelelőbb fogamzásgátló tablettát. 

A szülők szerepe

Amikor egy nagy lépés előtt állsz, általában kikéred a szüleid véleményét, igaz? Feltéve, ha olyan a kapcsolatotok. A szülőknek, az otthoni mintának kell példaként szolgálnia a tinik számára. Sokan nem ismerik önmagukat, ezért kapaszkodnak egy mintába, egy etalonba, amit követhetnek. Az aktuális trendek romboló hatással is lehetnek a fiatalok szexualitására. A szüzesség fogalma teljesen megváltozott. Régen az számított szűznek, aki nem esett még át semmilyen szexuális élményen. Ma ezzel szemben az számít szűznek, aki nem esett még át hüvelyi behatoláson. Az orális és az anális szexet nem tekintik valójában szexnek.

Fontos tudnod, hogy nem ugorhatsz fejest a szexbe csak azért, mert a barátnőd már nem szűz. Nagy szerepe van annak, hogy felelősen dönts.


Ligeti Anna


Nem kell a szex!
Nem kell a szex!
Szex nélkül lehet élni, csak nem érdemes
Szex nélkül lehet élni, csak nem érdemes
A Valentin-nap sztori
A Valentin-nap sztori
A csók boldoggá tesz, csináld hát nagyon jól!
A csók boldoggá tesz, csináld hát nagyon jól!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.