intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szakítottatok? Lehet, hogy depressziós vagy

Szakítottatok? Lehet, hogy depressziós vagy

Többször volt már szó arról, hogy egy szakítás mennyire megviseli mindkét felet. Még akkor is nehéz, ha te vagy az, aki kimondja, hogy vége. Előfordulhat, hogy lelkileg nem igazán sikerül feldolgozni a történteket. De honnan tudhatod, hogy depressziós vagy?

Szakítottatok? Lehet, hogy depressziós vagy

A lélek bonyolult. Nem lehet róla csak úgy diagnózist alkotni. Ennek ellenére a depresszió nyilvánvaló jeleit is képesek vagyunk simán letagadni, nem akarjuk beismerni, ha ez a betegség lengedez a fejünk felett.

Van néhány nagyon fontos jel, ami segít felismerni, ha veszélyben vagy. Nagyon fontos, hogy ne vond meg a vállad, hogy á, ez csak egy rossz nap, vagy rossz hét az életedben. Sokkal súlyosabb is lehet egy átmeneti állapotnál, amin egy orvos, vagy terapeuta jó eséllyel tud segíteni.

Szakítottatok? Lehet, hogy depressziós vagy

Ezekre a jelekre feltétlenül figyelj oda:

1. Általánosságban rossz a hangulat és a közérzeted

Mindenkivel előfordul, hogy rossz kedve van. Senki sem lehet minden pillanatban vidám, és nem mosolyoghat állandóan. Ha azonban ez a rossz hangulat egyre többször uralkodik el rajtad, mellé pedig még úgy érzed, nem érsz semmit, nem kellesz senkinek (ez szakítás után eléggé jellemző érzés), ráadásul bűntudatod és lelkiismeret furdalásod is van, akkor nyilvánvaló, hogy nem csak rossz napod van. A depressziós embernél a hangulat egyik pillanatról a másikra képes nagyon rosszra változni.

2. Étvágytalan vagy

A depresszió annyira alattomos, hogy a beteg elveszti minden késztetését arra, hogy saját magával foglalkozzon. Ez az étkezésre is vonatkozik. Ha akkor sem akarsz enni, ha éhes vagy, akkor baj van, biztosan segítségre szorulsz.

3. Nem érzel örömöt

Nem érdekel már a régi hobbid, nem nézel filmeket, nem olvasol, nem érdeklődsz már a régebben olyan fontos dolgok iránt. Minden szürke, és te csak arra vágysz, hogy eltűnj ebben a szürkeségben. Nem akarsz találkozni és beszélni senkivel. Az, hogy valaha örülni és mosolyogni tudtál, nagyon távolinak tűnik. Ha ezt tapasztalod, sajnos többről van szó annál, mint hogy már nem érdekelnek a régi, bevett dolgaid.

4. Csökken a libidód

Egy szakítás után, mondhatni, ez szinte természetes. A depresszióba esett emberek szexuális élete egyenes arányban változik a hangulatuk romlásával. Úgy érzik, az életükben semmi sem jó, így a szexben sem lelik örömüket. Sokszor el sem jutnak odáig, hogy kapcsolatuk legyen valakivel. Nem vágynak senkire. Ha te is így érzel, kérj segítséget!

5. Nem alszol jól, vagy nem alszol egyáltalán

Ha esetleg ismersz valakit, aki átesett depresszión, biztos feltűnt, hogy sokat fekszik ágyban, esetleg sokat alszik is, de ezek mikroalvások. Sajnos a depressziós betegek nem tudják kialudni magukat, ami folyamatos fáradtságot eredményez.

A szakítás után érdemes a barátaid, barátnőd társaságát keresned. Fontos, hogy ne legyél egyedül. Az egyedüllét gondolkodásra, számvetésre ösztönöz, ami ilyenkor nem jó tanácsadó. Próbálj emberek között lenni, hogy eltereljék a negatív gondolataidat. Csak így lehet túllépni a múlton és nyitottá válni a jövőre. Ha pedig te veszed észre a barátnődön ezeket a tüneteket, ne habozz, nyújts neki segítséget, hiszen erre valók a barátok.

A témában bátran kérdezhetsz is online rendelésünkön, ahol felkészült szakemberek várják, hogy megoszd velük, ami foglalkoztat. Kattints ide!


Így csavard az ujjad köré a pasidat
Így csavard az ujjad köré a pasidat
Ezekkel a férfiakkal légy óvatos – Biztosan megcsalnak!
Ezekkel a férfiakkal légy óvatos – Biztosan megcsalnak!
Mi a szerelem?
Mi a szerelem?
5 lépés az orgazmus felé
5 lépés az orgazmus felé
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.