intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Száguldás, cyberszerelem, avagy így hat az internet a valós kapcsolatokra

Száguldás, cyberszerelem, avagy így hat az internet a valós kapcsolatokra

Nemcsak az internetes és videojátékok okozhatnak függőséget, hanem sajnos a különböző chat oldalak, és a különböző társkeresőkön, vagy akár játékoldalakon szerveződött, úgynevezett chatszobák is. Tény, hogy az internet immár sokkal jobban kihat a mindennapjainkra mint azt szeretnénk, és még a párkapcsolatokba is begyűrűzik. A világháló miatt már igen könnyű megcsalni valakit. Sokszor még észre sem veszi, csak a végén konstatálja, hogy talán tehetett volna valamit. 

Egy kedves barátnőm, Tünde nem olyan rég zokogva hívott fel. Eleve szokatlan volt tőle, hogy sír, nemigen volt még erre példa, tudtam, hogy nagy baj van. Elmondta, hogy a férje, Péter eltűnt, nem veszi fel a telefonját, senki sem tudja, hogy hol van. A két kisfiuk várja haza, sírnak, mert fogalmuk sincs, hogy mi történt az apukájukkal. Tünde már a legrosszabbra gondolt, természetesen a rendőrségen is megtette a bejelentést. Péterre nem jellemző, hogy csak úgy felszívódik, se szó, se beszéd elmegy. Valaminek történnie kellett, ami nem szúrt szemet senkinek. Én egyből arra gondoltam, hogy lehet a háttérben egy harmadik, egy másik nő, akiről Tünde semmit sem tud. Átmentem hozzájuk, és egy kávé mellett végiggondoltuk, mi is történhetett Péterrel. Kérdeztem, hogy a számítógépét is elvitte-e, de szerencsére az otthon volt. Felnyitottuk a laptopot, jelszót kért. Az egyik kisfiú tudta ezt a jelszót, mert egyszer véletlenül meglátta, amint Péter begépeli. Bejutottunk Péter gépébe, és innen már csak a megdöbbenés volt, amit pillanatnyilag Tündével éreztünk. Egy komplett levelezése volt valakivel, akiről Tünde még csak nem is hallott, soha nem jött elő beszélgetésekben, teljes titok övezte. Miután a leveleket elolvastuk, világossá vált minden: Péter szabad akaratából hagyta el a feleségét és két kisfiát, egy nő kedvéért, akit kb. fél éve ismer.

Tünde elkezdett visszagondolni a történtekre, és eszébe jutott, hogy volt egy elég komoly időszak, úgy 5-6 hónapja, amikor Pétert alig lehetett kirobbantani a számítógép elől. Azt mondta, dolgozik. Ezek szerint a nagy „munka” ez a másik nő volt, akivel egy társkereső(!) chatszobájában gabalyodhattak egymásba. A fél év alatt eljuthattak a személyes találkozóig, sőt, tovább is mehettek. Tünde önmagát okolta, amiért nem vette időben észre, hogy baj van.

Ez tipikus első reakció egy megcsalt embernél, de nem szabad belemenni, mert könnyen depresszió, önostorozó viselkedés lehet a vége.

Mit lehet tenni az ellen, hogy az internet ne gyűrűzzön be ilyen komolyan egy kapcsolatba, vagy egy család életébe?

A baj az, hogy sokat nem tehetsz. Ha a partnered olyan munkát végez, amelyhez szükséges az állandó internetes kapcsolat, akkor szinte reménytelen, hogy kiszúrd a hűtlenségét.

Jelek azért vannak, amelyekből arra következtethetsz, hogy az internet a párod számára egy kialakuló kaland, vagy komolyabb kapcsolat színtere lett éppen.

jel – Rengeteget netezik

Folyton az interneten lóg, akkor is, amikor te már alszol. A szabadideje legnagyobb részét a gép előtt tölti. Esetleg enni áll fel onnan, vagy akkor, ha mosdóba kell mennie.

jel – A családi feladatait elhanyagolja

Elfelejt elmenni a gyerekért a suliba, oviba, nem csinálja meg a fűnyírást a kertben (pedig régen minden vágya volt a szép, zöld gyep), nem megy el vásárolni, és úgy általában semmi mást sem nagyon csinál.

jel – Titkolózik

Ha rákérdezel, hogy miért ül a gép előtt már megint, akkor hazugságokat talál ki mindenféle új projektekről, amelyeket haladéktalanul meg kell csinálnia. Ha azonban te is meg akarod nézni azt az új projektet, menten lecsukja a laptopját, amit persze jelszóval véd, mint egy angol erődöt.

jel – Ideges lesz, ha rákérdezel, hogy mit csinál

A düh jól leplezi a zavarodottságot. A zavart pedig akkor érzi valaki, ha vaj van a füle mögött. Szinte természetes reakció, hogy ha megzavarod a chatelésben, emailezésben a „bugyuta” kérdéseiddel, akkor dühösen reagál, ideges lesz, és sok-sok egérkattintást fogsz hallani.

jel – Hirtelen sokat telefonál egy „kollégával”

Az internetes kapcsolatoknak van egy útvonala, amelyet a felek bejárnak. A chatelés csak a kezdet. Ezt követi az email, a telefon, majd a személyes találkozás. Ha a párod sokat telefonál, és eddig ez nem volt nagyon jellemző, akkor gyanakodhatsz, hogy a fontos projekt kezdi kiforrni magát.

jel – Már nem kedves hozzád, nem akar téged

Ez a végső stádium. Ha már nem akar téged, ott nagy a baj, mert valószínűleg a projektjével már találkozott is személyesen. Ennél a pontnál az internetes ismeretség már személyes vonzódássá alakulhatott, ami rendkívül veszélyes. Általában itt már eldől, hogy kit választ a partnered.

Felteheted a kérdést, hogy mégis, mit tehetsz ez ellen… Felsorolhatnám az összes terapeuta összes megnyugtató mondatát, de tudom, hogy nem mondanék vele semmit. Az internetes ismerkedés ugyanis mindig ott lebeg a fejünk felett, mint Démoklész kardja. Alattomosan férkőzik a kapcsolatok közelébe, majd szépen lassan rohasztja meg, mint ahogy egy alma megrohad. Kívül még semmi sem látszik, belül azonban már megette a fene az egészet. Amikor pedig észreveszed, konstatálod, hogy mi folyik körülötted, rend szerint késő. Persze, le lehet ülni, át lehet beszélni a dolgokat, hiszen mindenre létezik megoldás, és alakulhat úgy, hogy visszatáncol hozzád a szerelmed. Ha a fenti jelekből az első kettőnél jár, akkor még talán nagyobb sikerrel fordíthatod vissza a folyamatot. Sok szeretettel, sok beszélgetéssel, az eddiginél is több törődéssel elérheted, hogy észrevegye, mit veszíthet.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért
4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért
Így csókolunk mi
Így csókolunk mi
Mindig csak azt akarjuk hallani: szeretlek! Van, amikor nem szabad elhinni
Mindig csak azt akarjuk hallani: szeretlek! Van, amikor nem szabad elhinni
Plátó, kérlek menj a fenébe!
Plátó, kérlek menj a fenébe!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.