intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Sweet 16, avagy mi van akkor, ha szerelmes a tini gyereked?

Sweet 16, avagy mi van akkor, ha szerelmes a tini gyereked?

Ari 16 éves. Most éli azt az igazi tinédzserkort, amitől minden szülő retteg. Nekem szerencsém van, mert jó a viszonyunk, nem szokott titkolózni (legalábbis remélem), ugyanis sosem fogtuk szoros „pórázon”.

Sweet 16, avagy mi van akkor, ha szerelmes a tini gyereked?

Azt hiszem, a tini gyerekkel való jó kapcsolat alapja a feltétlen bizalom. Ez most nemcsak duma, tényleg így van. Ha egyszer is megérzi, hogy nem bízol benne, gyanakszol valamire, akkor egyből bezárkózik, és kezdheted elölről a kettőtök közti híd felépítését.

Arit már 14 éves korától elengedtük bulizni, a haverjaival „lógni” kicsit. Mindig tudtuk, hogy kivel van, hol, és meddig marad. Igyekezett betartani a laza szabályokat, mert nem esett nehezére.

Azóta is többnyire felhőtlen a kapcsolatunk, mert tudja, hogy nincs mitől tartania, elfogadjuk a barátait, megengedjük, hogy tegye, amit szeretne. Ennek fejében rendesen tanul, megteszi, amit csak tud.

Elérkezett az első nagy szerelem

Ari épphogy betöltötte a 16. évét, amikor egy kiránduláson megismerkedett Ernővel. Olyan szerelmesek lettek, hogy én még ilyet nem láttam. Minden pillanatban együtt lennének, ami azt jelenti, hogy Ari szinte soha nem tölti velünk a szabadidejét. Tudtuk, hogy egyszer elérkezik ez a pont az életében, de olyan nagyon gyorsan történik minden!

Jó érzés volt, amikor tőlem kért randitippeket, tanácsokat. Jó, hogy tudja, hozzám fordulhat, és az édesapja is mindenben segíti. A választásától is le vagyunk nyűgözve, mert Ernő egy igazi jófej srác, szereti Arit, és mi ezért nagyon szeretjük őt. Egy szülőnek nincs is szüksége többre, feltéve, ha elfogadja, hogy a 16 évese nem vele akar majd nyaralni, és a közös fesztiválozás is a múlté, mert már itt van valaki más, aki meghatározza az életét.

Vannak szülők, akik ezt nem tudják megérteni. Ilyenkor a gyerek elkezd titkolózni, tévutakra tévedhet, hiszen így is, úgy is el akarja majd érni, amit kitűzött maga elé, mindegy, hogy mekkora árat fizet majd érte. Ha nem engeded találkozni a szerelmével, becsap, kimászik az ablakon, vagy hazudozik. Innen pedig elindul az egész szülő-gyerek kapcsolat a lejtőn. Nem lehet megállítani, mert ő sem fog benned bízni többé.

Mit tehetsz hát, ha kamaszgyereked van?

Légy nyitott mindenre (szó szerint).

Fogadd el, hogy megnőtt.

Engedd lazára a képzeletbeli „pórázt”, hidd el, csak jót teszel vele.

Hagyd önálló döntéseket hozni. Ha elhibázza, ő maga kér majd segítséget.

Bízz benne!

Engedd, hogy bízhasson benned!

Ne akarj tudni minden részletet. Ha akarja, majd elmondja (többnyire elmondja majd, mert tudja, hogy nem ítélkezel).

Ne ítélkezz!

Ha ott akar aludni, engedd! Ha következetes voltál, csak akkor teszi meg azt, amitől a legjobban félsz, ha tökéletesen felkészült rá. A felkészítése a te feladatod, vedd hát kézbe!

Mielőtt elmegy, adj neki gumi óvszert! Itt jön képbe az 5-ös pont!

Sok sikert mindenkinek, aki kamaszkorú gyermeket nevel. Nem egyszerű feladat, de ha sikerül betartanod ezt a 10 dolgot, nagyon jó lesz a kapcsolatotok. Próbálkozz, és bízz benne, ez a legfontosabb.

Tarjáni Rita


5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
G-pont, a férfiak örömforrása
G-pont, a férfiak örömforrása
Harminc múltam, egyedül vagyok
Harminc múltam, egyedül vagyok
Az aszexualitás létezik
Az aszexualitás létezik
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.