intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Stressz és szex – az állandó kapcsolat

Stressz és szex – az állandó kapcsolat

A szex és a stressz számos módon kapcsolódik egymáshoz. A legtöbben ösztönösen tudjuk ezt, és érezzük is, például akkor, ha egy különösen stresszes hét áll mögöttünk, a libidónk pedig az asztal alatt. A stressz rombolja a szexet, vagyis inkább az arra való hajlandóságot. A kiegyensúlyozott szexuális élet azonban képes javítani a stressz által okozott kellemetlenségeken, segít feldolgozni azokat. 

Jó szex és jó hangulat

Az Arizona Állami Egyetemen végzett tanulmányban, középkorú nőknél vizsgálták azt, hogy azoknak, akik együtt voltak a partnerükkel, a következő napon kevésbé volt rossz a hangulatuk, kevésbé voltak stresszesek, mint azok a nők, akik nem szexeltek, vagy partner nélkül volt orgazmusuk.

Jó hangulat és jó szex

Ugyanez a tanulmány megállapította, hogy a jó hangulatban lévő nők esetében többször jött létre a partnerükkel fizikai kontaktus, szexuális együttlét. Ez azt mutatja, hogy a szex-stressz kezelés két irányba is működik.

Szex és vérnyomás

Egy másik tanulmányban vizsgálták a résztvevők vérnyomását, olyan helyzetekben, amelyek gyakran okoznak stresszt – pl. a nyilvános beszéd vagy a nehéz matematikai feladatok megoldása során. Azt tapasztalták, hogy azoknak, akik nemrégiben voltak együtt szerelmükkel, kevésbé emelkedett a vérnyomása a stresszel járó események során. Ez arra enged következtetni, hogy a szex mentőövet jelent a kihívásokkal teli helyzetekkel szemben, ami jó dolog.

Orgazmus és egészség

Az orgazmusnak sok előnye van az egészségre és a stressz enyhítésében is. Segít a test relaxációjában, és számos olyan hormont szabadít fel, amelyek támogatják a szervezet egészségét. Ez a fajta relaxáció emocionálisan is nagy jelentőségű.

Mély, nyugodt lélegzés

A mély, nyugodt légzés könnyíti a testet, oldja a feszültséget, és csökkenti a stresszt. Igaz, hogy egyszerűen, bármikor végezhetsz légzőgyakorlatokat, és megtapasztalhatod az előnyeit, de a légzőgyakorlatok előnyeit miért ne ötvöznéd a partnereddel való élvezettel és intimitással? Sokkal élvezetesebb, nemde?

A tapintás, az érintés

Tanulmányok azt mutatják, hogy a masszázs nagymértékben segít a stressz oldásában. Számos kutatás készült már az érintés témájában, érdekes eredményekkel. Azok a csecsemők, akiket nem érintenek meg sokszor, a későbbiekben emocionális téren nehezebben boldogulnak. Az érintés felnőttkorban is nagyon fontos. A pihentető, szerető érintés, amit kapni és adni is nagyon jó, valódi stresszoldó is lehet.

Az endorfinok

A szexuális aktivitás endorfinokat és más hormonokat szabadít fel. Ezek a vegyi anyagok ellazíthatják a testet és az elmét, így jól érezheted magad, akár a szex után órákkal is.

Fizikai edzés

A lelkesedéstől függően sok kalóriát égetsz el szex során, és így élvezheted a testmozgás stresszkezelési előnyeit is.

 

Ligeti Anna


A felfedezés öröme
A felfedezés öröme
Szexuális önmegtartóztatás? De miért?
Szexuális önmegtartóztatás? De miért?
„A szex miatt váltunk el” – Tina és Krisztián története
„A szex miatt váltunk el” – Tina és Krisztián története
10 dolog, amit imádok benned
10 dolog, amit imádok benned
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.