intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Stressz és szex – az állandó kapcsolat

Stressz és szex – az állandó kapcsolat

A szex és a stressz számos módon kapcsolódik egymáshoz. A legtöbben ösztönösen tudjuk ezt, és érezzük is, például akkor, ha egy különösen stresszes hét áll mögöttünk, a libidónk pedig az asztal alatt. A stressz rombolja a szexet, vagyis inkább az arra való hajlandóságot. A kiegyensúlyozott szexuális élet azonban képes javítani a stressz által okozott kellemetlenségeken, segít feldolgozni azokat. 

Jó szex és jó hangulat

Az Arizona Állami Egyetemen végzett tanulmányban, középkorú nőknél vizsgálták azt, hogy azoknak, akik együtt voltak a partnerükkel, a következő napon kevésbé volt rossz a hangulatuk, kevésbé voltak stresszesek, mint azok a nők, akik nem szexeltek, vagy partner nélkül volt orgazmusuk.

Jó hangulat és jó szex

Ugyanez a tanulmány megállapította, hogy a jó hangulatban lévő nők esetében többször jött létre a partnerükkel fizikai kontaktus, szexuális együttlét. Ez azt mutatja, hogy a szex-stressz kezelés két irányba is működik.

Szex és vérnyomás

Egy másik tanulmányban vizsgálták a résztvevők vérnyomását, olyan helyzetekben, amelyek gyakran okoznak stresszt – pl. a nyilvános beszéd vagy a nehéz matematikai feladatok megoldása során. Azt tapasztalták, hogy azoknak, akik nemrégiben voltak együtt szerelmükkel, kevésbé emelkedett a vérnyomása a stresszel járó események során. Ez arra enged következtetni, hogy a szex mentőövet jelent a kihívásokkal teli helyzetekkel szemben, ami jó dolog.

Orgazmus és egészség

Az orgazmusnak sok előnye van az egészségre és a stressz enyhítésében is. Segít a test relaxációjában, és számos olyan hormont szabadít fel, amelyek támogatják a szervezet egészségét. Ez a fajta relaxáció emocionálisan is nagy jelentőségű.

Mély, nyugodt lélegzés

A mély, nyugodt légzés könnyíti a testet, oldja a feszültséget, és csökkenti a stresszt. Igaz, hogy egyszerűen, bármikor végezhetsz légzőgyakorlatokat, és megtapasztalhatod az előnyeit, de a légzőgyakorlatok előnyeit miért ne ötvöznéd a partnereddel való élvezettel és intimitással? Sokkal élvezetesebb, nemde?

A tapintás, az érintés

Tanulmányok azt mutatják, hogy a masszázs nagymértékben segít a stressz oldásában. Számos kutatás készült már az érintés témájában, érdekes eredményekkel. Azok a csecsemők, akiket nem érintenek meg sokszor, a későbbiekben emocionális téren nehezebben boldogulnak. Az érintés felnőttkorban is nagyon fontos. A pihentető, szerető érintés, amit kapni és adni is nagyon jó, valódi stresszoldó is lehet.

Az endorfinok

A szexuális aktivitás endorfinokat és más hormonokat szabadít fel. Ezek a vegyi anyagok ellazíthatják a testet és az elmét, így jól érezheted magad, akár a szex után órákkal is.

Fizikai edzés

A lelkesedéstől függően sok kalóriát égetsz el szex során, és így élvezheted a testmozgás stresszkezelési előnyeit is.

 

Ligeti Anna


3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz
3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz
5 jel, hogy valóban egészséges szexuális életet élsz
5 jel, hogy valóban egészséges szexuális életet élsz
A tündérmesék léteznek?
A tündérmesék léteznek?
Szerelmes vagy a szerelembe?
Szerelmes vagy a szerelembe?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.