intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Segítség, valami nem stimmel a párommal!

Segítség, valami nem stimmel a párommal!

A személyiségzavar sajnos egyre gyakoribb a társadalmunkban. A nagy baj az, hogy nem igazán tudhatjuk, hogyan ismerjük fel, hiszen nem utalnak rá egyértelmű jelek, amelyek pedig felhívnák a figyelmünket a gondra, azok félrevezetőek lehetnek.

Mindenki életében voltak már jobb és rosszabb időszakok. Velem is előfordult már, hogy olyan rossz napom volt, hogy akárkit meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Ám ez, önmagában még nem jelent semmit. Ám van egy-két olyan apró jel, amely egyértelművé teheti számunkra, hogy komoly a baj. Ha az alábbiak közül bármelyiket rendszeresen tapasztalod a párodnál, kérj segítséget, próbáld megbeszélni vele. Ha a helyzet súlyosbodik, nincs kérdés, ki kell lépned a kapcsolatból.

Erősen kapcsolatfüggő

Nem tud önálló döntéseket hozni nélküled, folyton úgy érzed, hogy csak veled akar lenni, mindig rád van szüksége mindenhez, akár teljesen hétköznapi dolgokhoz is téged igényel. Függ tőled, és ezt érezteti is. Nem akar egyedül lenni, és ezért bármire képes lenne.

Nagyon bizalmatlan

Nemcsak benned nem bízik, hanem jóformán senkiben. Összeesküvés-elméleteket gyárt, melyek szerint őt mindenki átveri, nincs egy őszinte ember sem a környezetében. Folyton gyanakszik, azt hiszi, megcsalod. Folyton a telefonodban vagy a számítógépedben kotorászik, bizonyítékokat keresve arra, hogy te vagy a baj forrása. Ugyanezt teszi más családtagjaival, szeretteivel is.

Folyton, mindenre hevesen reagál

Ebbe olyan dolgok is beletartoznak, amelyek abszolút nem igényelnének érzelmi megnyilvánulást senki részéről. Egy sima eldöntendő kérdés is fel tudja húzni, és akár tettlegességig is fajulhat. Nem direkt csinálja, sokszor nem is emlékszik arra, mi történt fél órával korábban.

Nem tudja kimutatni az érzéseit

Az előzőnek épp az ellentéte. Semmilyen érzelmi megnyilvánulást nem mutat semmilyen élethelyzetben. Elzárkózik a kommunikáció elől is, csak annyit hajlandó megbeszélni, amennyit épp szükséges.

Csakis a tökéletes az elég jó

Nem igazán tud alkalmazkodni, hiszen ő már mindent eltervezett. Ha te nem idomulsz, akkor úgy érzi, hogy kicsúszik a kezéből az irányítás, és minden összedől. ezt képes agresszióval kezelni. Ha valami nem tökéletes, az számára nem elfogadható. Egy kicsit odaégett süti miatt is képes patáliát csapni, válogatott sértésekkel fűszerezve azt.

Hiányzik belőle minden együttérzés

Az ő baja a legnagyobb ezen az egész világon, mindenki más problémája csak „vihar a biliben”. Nem képes semmilyen együttérzésre, csak saját magára gondol. Fáj valamid? Oda se neki, az övé jobban fáj. Gyászt vagy más emberi érzést, ami nagy fájdalommal jár, képtelen átérezni, egy temetésen is tud jóízűen nevetni.

Egy személyiségzavarral küzdő embert betegként kell kezelni, türelemmel és szeretettel sok minden orvosolható, ám a dolgok el is fajulhatnak, ha nem kértek segítséget. Forduljatok pszichológushoz, pszichiáterhez, hiszen ők azok, akik ismerik a személyiségzavarokat, tudják, hogyan kell ezeket kezelni, hogy mindenki teljes életet élhessen.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Lenyúlták a pasimat, de én nyertem!
Lenyúlták a pasimat, de én nyertem!
A nők szexuális kora
A nők szexuális kora
Szexuális igényeink változnak
Szexuális igényeink változnak
Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?
Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.