intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Párkapcsolati státusz: állóvíz

Párkapcsolati státusz: állóvíz

A barátnőm, Niki, a világ legbéketűrőbb embere. És mondhatnánk azt is, hogy a leglustább. Évek óta él „egy minek más, jó lesz ő is” kapcsolatban, amely sosem kavarja fel a kellemes állóvizet. Niki legbelül szenved, de egy lépést sem tenne a boldogsága érdekében.

„Mit akarsz? Évek óta vele vagyok, nem fogok csak úgy kilépni a kapcsolatból, csak azért, mert vannak átmeneti problémáink!” – kardoskodott a barátnőm, amikor a karantén után először találkoztunk a törzshelyünkön. Már az első pillanatban, ahogy helyet foglaltunk, panaszkodni kezdett, hogy Ede, a pasija mennyire képtelen az alkalmazkodásra, és különben is, mindennek úgy kell lennie, ahogy ő akarja, ez pedig Nikinek egyre szűkebb teret szab. A kérdésemre, hogy miért nem lép ki egy olyan kapcsolatból, amelyben boldogtalan, az volt a válasza, hogy most tényleg azt akarom, hogy ő újrakezdje a randizgatást…?

Kissé kényelmetlen és egyben szomorú felismerés volt, hogy a barátnőm semmit sem változott, és képtelen a saját érdekeit szolgáló döntést hozni. Egy párkapcsolat sosem fenékig tejfel, ezt mindenki tudja, de mivel az ember boldog szeretne lenni, általában fel tudja vállalni, ha a jelenlegi helyzete nem a boldogságát szolgálja. De Nikinek jobb az állóvíz. Panaszkodni viszont nagyon szeret. Már kívülről tudom, hogy Ede mit nem tud az ágyban, és hogy mindig szerteszét hevernek a szennyes cuccai a lakásban. Persze a házimunkában sem segít, és "szegény" Nikinek kell utána pakolni.

„De mégis, mit szeretnél, Niki?” – kérdeztem tőle. Valódi választ nem tudott adni. Azt hajtogatta, hogy ő már öreg ahhoz, hogy újra elkezdjen ismerkedni, és ezredszerre is ugyanazokra az ostoba kérdésekre válaszoljon. Az jutott eszembe, amit mindig anyukám mondott nekem: az embernek, aki nem akarja, nem lehet a feneke alá tenni a jót. Annyira igaz ez a mondás…

„Nem ő az igazi, na és?! Annyi más ember él úgy, hogy nem a nagy Ő van mellette.” – szajkózta még mindig teljes meggyőződéssel. Pedig szerintem egy kapcsolatnak nincs értelme úgy, hogy nem a boldogság és a bizalom tölti ki minden percét. És igenis nagyon fontos, hogy az igazi legyen melletted.

Vannak azonban olyan nők (persze férfiak is), akikre nem hatnak az észérvek, és a saját tapasztalataikból sem képesek tanulni. Természetesen Nikinek mindig itt leszek, hogy meghallgassam, ha ki akarja adni magából a csalódásait, de arra kíváncsi vagyok, hogy meddig hajlandó Edével maradni. Felmerült bennem, hogy vajon meghallgatta-e a férfit, vagy csak a saját vélt vagy valód félelmeit és tapasztalatait látja? A kapcsolati státusza most állóvíz. Olyan kapcsolatban él, ami felemészti az energiáit, és nem is akar kilépni belőle. Vannak, akik most csóválják a fejüket, hogy egy ilyen embernek egyáltalán nem érdemes a sirámait végighallgatni, hiszen ő maga választott. Valóban így van, senki sem kényszeríti Nikit erre a párkapcsolatra, ő választott, és választhatna másképp is. Ám vannak, akik kevésbé bátrak, kevésbé mernek váltani. Nem biztos, hogy kizárólag a kényelem játszik szerepet a döntésében.

Nekem csak egy félelmem van… mi van akkor, ha Niki marad ebben a kapcsolatban, és közben elszalasztja az igazit?

 

Tarjáni Rita

 

 


Szeretkezz reggel! – Így tudod becsempészni a napjaidba
Szeretkezz reggel! – Így tudod becsempészni a napjaidba
A nemi úton terjedő betegségekről
A nemi úton terjedő betegségekről
Így csókolunk mi
Így csókolunk mi
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.