intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Orgazmusproblémák, rejtett okok

Orgazmusproblémák, rejtett okok

Orgazmusproblémák, rejtett okokAzt mondják, mindenre létezik megfelelő megoldás. Ez attól, akinek a gyönyör elérésével vannak problémái, igencsak nagy türelmet vár el. Ebben az esetben ugyanis még az is késő, ha a megoldás azonnal érkezik.

Sokféle olvasói levelet kapunk, melyek nagy része a szexualitással foglalkozik. Az egyik legutóbbi ilyen levélben női olvasónk arra panaszkodott, hogy nem tud feljutni a csúcsra élete szerelmével, csak maszturbálás során képes orgazmust átélni. Utánajártunk, mi okozhatja ezt, és mit lehet tenni ellene.

Jó hír, hogy ha valaki maszturbálás közben képes elérni az orgazmust. Ez azt jelenti, hogy nem testi problémával néz szembe, hanem valamilyen lelki eredetű gond állhat a háttérben.

Lássuk, mik lehetnek ezek:

1. Nem fogadod el a saját tested

Nem érzed magad vonzónak még a legszebb fehérneműben sem. Úgy érzed, a párodnak sem tetszel igazán. A negatív önkép sajnos nem vezet semmi jóra, mert a pasid egy idő után ráun arra, hogy folyamatosan életben tartsa benned a saját magad felé irányuló elfogadást. A szexuális együttlét nem arra való, hogy keseregj azon, hogy nem tetszel magadnak.

Fogadd el önmagad, mert sokkal könnyebb dolgod lesz a szexben és az élet többi területén is.

2. Valamilyen traumán estél át a múltban

Orgazmusproblémák, rejtett okokEsetleg a jelenlegi kapcsolatodban is van probléma. Az intimitás megélése nagyon nehéz abban az esetben, ha a korai, azaz gyermekkori szeretetkapcsolataid csak rossz emlékeket hagytak benned: ha a szüleid elhanyagoltak, esetleg bántottak, bántalmaztak, erőszak áldozata voltál. Ezek az élmények mind azt közvetítik feléd, hogy valaki mást szeretni veszélyes, hiszen sérülésekkel jár.

Ugyanilyen következményekkel járhat az is, ha nemi erőszak, vagy szexuális zaklatás áldozata voltál. Ebből a traumából nagyon nehéz felépülni, és sokszor a tudatalattiban is olyan sérüléseket okoz, amelyek akkor törnek elő, amikor épp a szerelmeddel lennél együtt.

Nehéz kezelni ezt a helyzetet, de érzelmi intelligenciával felülkerekedhettek a problémákon, és a partnereddel együtt képesek lesztek megoldani. Ha mégsem, tudnod kell, hogy van segítség. Fordulj bátran terapeutához.

3. Rossz a kommunikáció

Erről már nagyon sokszor írtunk itt, az oldalon. A kommunikáció minden emberi kapcsolatban nagyon fontos, a szerelemben talán a legeslegfontosabb. Minden probléma megoldásra találhat, ha megbeszélitek. Ha azonban hallgatsz arról, ami számodra nem okoz örömöt, nem hozza meg az intimitás érzését és nem jutsz el az orgazmusig, akkor hosszú távon okozol sérüléseket magadnak és a partnerednek is. Hozakodj elő nyugodtan, semleges viszonyok között azokkal a dolgokkal, amelyeket szeretnél megoldani a pároddal. Beszéljétek meg az ő problémáit is.

4. Lelki gátak

Sajnos mind a mai napig nagyon sok olyan család van, ahol a szex tabutémának számít, és a gyerekek mindaddig alig hallanak róla, amíg ők, maguk részesévé nem válnak. Esetleg, ha nálatok is így volt, ez olyan lelki korlátokat okozhat, amelyek megakadályozzák, hogy feloldódhass szex közben. Lehet, hogy arra gondolsz, mit szólnának a szüleid, vagy más, akit tisztelsz, ha látnák, hogy mit művelsz.

Próbálj elvonatkoztatni ettől, és éld meg a szexualitásod nyugodtan. Tudnod kell, hogy semmiképp nem bűn, amit csinálsz, nagyon is természetes dolog.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, keresd online rendelésünket, itt!


A párválasztás és a szexualitás
A párválasztás és a szexualitás
Szerelem, szerelem, online szerelem
Szerelem, szerelem, online szerelem
5 dolog, amitől kiakadnak a pasik az ágyban
5 dolog, amitől kiakadnak a pasik az ágyban
A szüzesség elvesztése
A szüzesség elvesztése
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.