intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nyár, szex, veszélyek

Forró nyarunk van, ami minden szempontból szuper. A nyaraláskor végre nem kell vacogni, meleg a Balaton, finom a fagyi és még sorolhatnánk az előnyöket. Azonban nem árt kicsit észnél lenni egyes kérdésekben. Ilyen például a szex és a fogamzásgátlás, amiről nem lehet eleget beszélni.

Nyáron még egy hosszú kapcsolatban is hajlamosak vagyunk kicsit kiengedni. Ha pedig egy nyári románcról van szó, akkor még inkább. Légy óvatos, hiszen ha a nyári bulik hevében elveszted a fejed, még gond is lehet belőle. Nemcsak a nem kívánt terhességre gondolunk, hanem a nemi úton terjedő betegségekre is, amelyekkel teljesen védtelen vagy.

Mit tehetsz?
Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, programozd be a telefonodba, hogy figyelmeztessen arra, hogy vedd be időben. Amennyiben nem szedsz még tablettát, a legkisebb táskába vagy a zsebedbe is befér egy-két gumi óvszer. Az óvszer a jóképű ismeretlennel létesített szexuális kapcsolatban elengedhetetlen, hiszen a nemi úton terjedő betegségekkel szemben ez az egyedüli eszköz, amely megvédhet. Fontos, hogy minden helyzetben ura légy a cselekedeteidnek. Csak annyi alkoholt fogyassz, amennyitől még meg tudod tartani a kontrollt. Ebben a melegben az alkohol amúgy is még rosszabb, mint általában, hiszen elvonja a vizet a szervezetből. Igyál inkább limonádét, az úgyis trendibb, és sokkal finomabb is.

Ha baj van
Előfordulhat, hogy minden igyekezeted ellenére megtörténik, hogy elfelejted bevenni a tablettát, vagy épp nincs nálad sem és a pasinál sem óvszer. Mindketten a „majd vigyázunk” elvet követve ugrotok a dologba. Ez sajnos valódi game over, ugyanis ez a módszer olyan, mintha semmit sem tettetek volna. A férfiak ugyanis már az orgazmus előtt is kilövellhetnek olyan anyagot, amely spermiumokat is tartalmaz. Tehát a „majd vigyázunk” nem működik. Akinek mégis, az csak szerencsés volt éppen. Minden olyan szexuális együttlétből, ahol semmivel sem védekeztek, baba lehet, vagy elkaphatsz nemi úton terjedő betegségeket. A betegségek ellen – mint azt már említettük is – a gumi óvszer jelenthet megoldást, de ez sem 100%-os, ugyanis elszakadhat, megsérülhet.

Ha semmilyen más módszer nem áll(t) rendelkezésedre, és védekezés nélkül voltál együtt valakivel, akkor szükség és lehetőség van a sürgősségi fogamzásgátlásra. Ezek az esemény utáni tabletták maximum 72 órán belül használhatóak. Tehát nem kell azonnal rohanni a nőgyógyászati ügyeletre. Ennek a lehetőségnek az élettani alapja az, hogy néhány napot igénybe vesz, míg a petefészekből kilökődött petesejt a méhkürtön átvándorolva eljut a méh üregébe. Ez alatt a néhány nap alatt megakadályozható, hogy kialakuljon a méhben fejlődő terhesség. Azonban ezek a tabletták magas hormontartalmúak, nem védenek a szexuális úton terjedő betegségek ellen sem. A sürgősségi fogamzásgátlás nagy hatékonysággal nyújt segítséget "vészhelyzetben", azonban 100%-os védelemről nem beszélhetünk, mint ahogyan a rendszeresen szedendő fogamzásgátló tabletták esetében sem.  Ez a módszer nem megoldás, csak lehetőség, ha végképp minden kötél szakad. Vigyázz! A sürgősségi fogamzásgátlás alkalmazása utáni ismételt szeretkezésre már nem terjed ki a módszer védő hatása! A nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek ellen az átgondolt védekezés segít.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, fordulj online rendelő nőgyógyász szakorvosainkhoz, akik minden nap 16-23 óra között rendelnek virtuális rendelőnkben.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.