intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nyár, flört, szex, veszélyek

Nyár, flört, szex, veszélyek

Nyáron még egy hosszú kapcsolatban is hajlamosak vagyunk kicsit kiengedni. Ha pedig egy nyári románcról van szó, akkor még inkább. Légy óvatos, hiszen ha a nyári bulik hevében elveszted a fejed, még gond is lehet belőle. Nemcsak a nem kívánt terhességre gondolunk, hanem a nemi úton terjedő betegségekre is, amelyekkel teljesen védtelen vagy.

Mit tehetsz?

Ha fogamzásgátló tablettát szedsz, programozd be a telefonodba, hogy figyelmeztessen arra, hogy vedd be időben. Amennyiben nem szedsz még tablettát, a legkisebb táskába vagy a zsebedbe is befér egy-két gumi óvszer. Az óvszer a jóképű ismeretlennel létesített szexuális kapcsolatban elengedhetetlen, hiszen a nemi úton terjedő betegségekkel szemben ez az egyedüli eszköz, amely megvédhet. Fontos, hogy minden helyzetben ura légy a cselekedeteidnek. Csak annyi alkoholt fogyassz, amennyitől még meg tudod tartani a kontrollt. Ebben a melegben az alkohol amúgy is még rosszabb, mint általában, hiszen elvonja a vizet a szervezetből. Igyál inkább limonádét, az úgyis trendibb, és sokkal finomabb is.

Ha baj van

Előfordulhat, hogy minden igyekezeted ellenére megtörténik, hogy elfelejted bevenni a tablettát, vagy épp nincs nálad sem és a pasinál sem óvszer. Mindketten a „majd vigyázunk” elvet követve ugrotok a dologba. Ez sajnos valódi game over, ugyanis ez a módszer olyan, mintha semmit sem tettetek volna. A férfiak ugyanis már az orgazmus előtt is kilövellhetnek olyan anyagot, amely spermiumokat is tartalmaz. Tehát a „majd vigyázunk” nem működik. Akinek mégis, az csak szerencsés volt éppen.

Minden olyan szexuális együttlétből, ahol semmivel sem védekeztek, baba lehet, vagy elkaphatsz nemi úton terjedő betegségeket. A betegségek ellen – mint azt már említettük is – a gumi óvszer jelenthet megoldást, de ez sem 100%-os, ugyanis elszakadhat, megsérülhet.

Nyár, flört, szex, veszélyek

Ha semmilyen más módszer nem áll(t) rendelkezésedre, és védekezés nélkül voltál együtt valakivel, akkor szükség és lehetőség van a sürgősségi fogamzásgátlásra. Ezek az esemény utáni tabletták maximum 72 órán belül használhatóak. Tehát nem kell azonnal rohanni a nőgyógyászati ügyeletre. Ennek a lehetőségnek az élettani alapja az, hogy néhány napot igénybe vesz, míg a petefészekből kilökődött petesejt a méhkürtön átvándorolva eljut a méh üregébe. Ez alatt a néhány nap alatt megakadályozható, hogy kialakuljon a méhben fejlődő terhesség. Azonban ezek a tabletták magas hormontartalmúak, nem védenek a szexuális úton terjedő betegségek ellen sem. A sürgősségi fogamzásgátlás nagy hatékonysággal nyújt segítséget "vészhelyzetben", azonban 100%-os védelemről nem beszélhetünk, mint ahogyan a rendszeresen szedendő fogamzásgátló tabletták esetében sem.  Ez a módszer nem megoldás, csak lehetőség, ha végképp minden kötél szakad. Vigyázz! A sürgősségi fogamzásgátlás alkalmazása utáni ismételt szeretkezésre már nem terjed ki a módszer védő hatása! A nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek ellen az átgondolt védekezés segít.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, fordulj online rendelő nőgyógyász szakorvosainkhoz virtuális rendelőnkben.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Mágikus erő a hálószobában - 6 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód
Mágikus erő a hálószobában - 6 tipp, amivel „rendbe teheted” a libidód
Izgalmasabb szexre vágyunk, de mégis rutint követünk
Izgalmasabb szexre vágyunk, de mégis rutint követünk
A női szexualitás múltja és jelene – 2. rész
A női szexualitás múltja és jelene – 2. rész
Beszélgess gyerekeddel a szexről!
Beszélgess gyerekeddel a szexről!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.